TANITIM

768 58 21
                                    


Umutların tekrardan yeşerdiği bir hayat istiyordu. Hayatın ona bir daha çelme takmayacağı, düşüp kalkmadan devam etmek istediği bir hayat istiyordu genç kız. Belki de benim için daha iyi olacaktı diyordu her seferinde. Bunu kendine kodlamış gibi sürekli daha iyi olacak diyordu. Kaderin bile ona ters düştüğü bir dünyada daha iyi bir hayat diye bekliyordu. 

"Mola bitti. Kimse kalmasın!" Muavinin sesini duyduğunda derin bir nefes aldı ve elinde soğuyan çayından son yudumu alıp masaya bıraktı. Siyah çantasını omzuna takıp otobüse doğru yürüdü, bazıları sigarasını bitirmek için çabalarken bazıları ise gideceği yerde ki akrabalarına hediye almışlardı. Otobüse binip ortalarda oturan annesinin yanına gitti. Annesinin daha uyanmadığını görünce onu sarsmadan cam tarafında ki koltuğa oturmaya çalıştı. Koltuğa oturduğunda kocaman bir nefes vermişti. 

Başını cama yaslarken otobüsün çalıştı ve başı titremişti. Bu hareket her ne kadar başını ağrıtsa da hoşuna gidiyordu. Belki de acı veren şeyler hoşuna gidiyordu. O yine düşüncelere dalmışken otobüs kendini otobana çoktan atmıştı.Kulaklığını siyah çantasından çıkarıp çantayı ayak dibine bıraktı. Kulaklık birbirine girmişken neredeyse beş dakika onu çözmekle uğraşmıştı. Kulaklığı sonunda çözdüğnde kulaklarına taktı ve telefonun kilit ekranını açtı. Spotify'a girip rastgele oluşturduğu çalma listesinden birine basıp dinlemeye başladı. 

Kulaklarına dolan güzel melodiye mutlu bir şekilde dinlerken gülümsemişti. Hava yeni yeni aydınlanırken gözlerini kapatıp içinden her şeyin iyi geçeceğini diledi. 

Güneş doğmuş insanlar yavaştan uyanmaya başlamıştı. Genç kadın gözlerini çocuk ağlama sesiyle açmıştı. Gözlerini kısarak sesin geldiği yönü algılamaya çalışırken annesinin de kalktığını el işi ördüğünü görmüştü. 

"Günaydın bitanem." Annesine gülümseyerek karşılık verdi. Saniyeler sonra çocuk ağlama sesi kesilmişti. 

"Günaydın anne." dedi camdan etrafa bakarken nerede olduğunu anlamaya çalışırken. Kulaklıkları çıkarıp çantasına atarken boynunu ovmuştu, boynu ağrımıştı ters yattığı için. Annesi onun nerede olduğunu anlamaya çalıştığını fark edip gülümsedi. 

"Az kaldı yavrum," dedi ve devam etti. "Bir saatlik yolumuz kaldı derken genç kadın kafasını sallayıp başını tekrardan cama yasladı. Dakikalar sonra gördüğü tabelayla yutkundu. 

Adana...

Geçmişinden kaçtığı yere geri dönmüştü. Şimdi ise bir gelecek kurmaya gelmişti. 

Geçmişi gibi iyi olacağını umarak kendi kaptan olduğu gemiyle limandan ayrılmış geleceğine gidiyordu.

***

Süpriz yaparak geldim, kimse yayımlayacağım farkında değildi. 

Kurgu diğerine nazaran farklı, mekan, kişiler, olan olaylar. Daha iyi bir yazım diliyle daha iyi bir kurgu ile geldim hahahhaahayt.

Allahın izniyle bu kitabı da bitireceğim, hadi görüşürüzzz

Sizi seviyorum..

Geçmiş Ve GelecekWhere stories live. Discover now