48. Винаги ще съм до теб!

2.6K 117 26
                                    

-Ванеса? Чакам обяснение!-каза Райън изнервено и аз въздъхнах.

-Знам, Райън! Просто...не знам от къде да започна!-обясних му.

-Започни от началото! Кога започна всичко?-попита той.

-Преди три месеца! Една сутрин... татко ми каза, че иска да поговорим след училище! Даже ти тогава искаше да излезем, но аз ти отказах.-погледнах го и той кимна.

-Да, спомням си!

-Та...когато се прибрах го видях да говори по телефона. След това седнах при него на дивана и... той ми каза, че се занимава с незаконни неща. Отначало не го разбирах какво иска да ми каже, но после разбрах.-направих кратка пауза.-Райън, баща ми е мафиот! И аз участвам в това! Не само аз, тези хора, които видя също участват. Те са най-близките на баща ми.-обясних и го погледнах за малко. Изглеждаше замислен.

-Значи...сте мафиоти?-попита и аз кимнах като насочих поглед към пътя.-Еха... ето защо толкова често отсъстваш от училище.

-Мда...-измрънках.

-А кои бяха тези, които ме отвлякоха?-попита объркано.

-Това са друга мафия. Наши врагове.

-Врагове? Мафиотите имат ли врагове?

-Да, в момента един вид воюваме с тях.-обясних и той изглеждаше изненадан.

-Братовчед ти също участва? И не работиш в цветарски магазин? От къде взе букета тогава?-задаваше въпроси, а аз не знаех на кой по напред да отговоря.

-Не, не работя в цветарски магазин и взех букета от друг цветарски магазин. Не съм го направила сама.-отговорих.

-Наистина се изненадах, когато видях колко хубав беше букета.-засмя се той.

-Сърдиш ли се?-попитах го и той замълча.

-Не... просто ми е малко странно. Трябва да свикна с мисълта, че си мафиотка!-отговори и аз се засмях леко.-Ще ме заведеш ли някой ден там, където провеждате срещите си? Много искам да видя какво правите.-попита развълнувано.

-Мм... не знам... Може-измърморих и той се зарадва. Отделих поглед от пътя и го погледнах сериозно.-Райън, обещай ми, че няма да казваш на никого за това!

-Разбира се, че няма да кажа! Ти си ми сестра, няма да те предам!-увери ме той и аз се усмихнах. С какво заслужих приятел като него? Не знам какво ще правя ако го изгубя! Няма да позволя да му се случи нищо!

He is the devil Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα