59.Изненада!

2.5K 130 43
                                    

Днес щях да излизам с Теса. Вчера ми сподели, че Ноа започва да се държи още по-странно. Извикахме и Елизабет да излезе с нас, но тя каза, че има работа. С Теса решихме да се разходим из Central Park и да огледаме въпросното място, което щяхме да нападнем довечера.

-Предложи ли му да излезете на вечеря?-попитах я.

-Да, но той отказа. Дори му предложих да излезем на обяд днес, но каза, че щял да излиза с някакъв стар приятел.-обясни тя и минахме покрай едно кафе. Погледнах към масите и зърнах Ноа да седи на една от тях с някакво момиче. Хванах Теса за ръката и спряхме да ходим.-Какво има?-попита объркано и я дръпнах леко настрани.

-Ноа с приятел или приятелка щеше да излиза?-попитах.

-Приятел?-отговори несигурно.

-Тогава кое е това момиче?-попитах и ги посочих. Теса насочи погледа си към тях и когато ги видя изглеждаше изненадана и в същото време ядосана.

-Ах, какъв лъжец!-изсъска и се запъти към тях, но аз я спрях.

-Чакай! Може просто да са приятели и да са се засякли? Обади му се и го попитай къде е, сигурна съм, че ще ти каже истината.-предложих ѝ и тя кимна. Изкара телефона си и го набра. Пусна го на високоговорител и зачакахме.

-Кажи, скъпа?-каза той, след като вдигна.

-Хей! Къде си?-попита го тя, като не отделяхме поглед от тях.

-В къщата на Сам, защо?-отвърна той и тя прехапа устна.

-Просто питам! Ще се видим довечера в завода, чао!-каза тя троснато и затвори. Въздиша и прекара пръсти през косата си.-Не мога да повярвам!

-Хей, може...да не е това, което изглежда?-опитах да я успокоя.

-Не знам как изглежда, но той определено ме лъже! Ако продължава така...ще се наложи да се разделим.-измрънка и аз я прегърнах.

-Аз ще съм до теб, каквото и да се случи!-уверих я.

-Благодаря! Нека да се връщаме към завода, за да се подготвим за довечера.-предложи тя и аз кимнах. Двете тръгнахме към колата и се качихме в нея.

***

-Подготвихте ли всичко?-попита татко и всички кимнахме.

-Всичко ще мине по план.-отговори Гилински.

-Силно се надявам! С Бруклин разучихме малко това място и открихме таен вход. Тя ще ви го покаже и така ще влезете.-обясни той.

He is the devil Where stories live. Discover now