16. Nečekané setkání

658 40 2
                                    

Už uběhl rok od toho, co byla hnusně podvedena chlapcem, kterého milovala. Před pár měsíci se jí narodila krásná dcerka Maya. Byla celá po tatínkovi. Blonďaté vlásky a bouřková očka. Po mamince měla jen hustě kudrnaté vlasy.

Hermiona doufala, že aspoň povahu zdědila po ní. Ginny s Harrym jí pomáhali. Dokonce jí pomáhal Blaise s Pansy. Byla ráda, že jí všichni pomáhali, sama by to asi nezvládala.

Ale přeci jenom naší Hermionu něco trápilo. Trápilo jí, že Maya vyrůstá bez otce. Přiznala si, že jí Draco chybí. Miluje ho. Ale nejspíš už ho nikdy neuvidí.

Jednoho dne se rozhodla jít na procházku s Mayou. Šla na její oblíbené místo. Byla tam párkrát
s Dracem, proto to místo měla ráda.

Když se tam s Mayou přemístila v dáli uviděla osobu. Osoba k ní stála zády, takže nemohla rozeznat, kdo to je. Jedno věděla dobře je to muž. Když přišla blíž srdce jí vynechalo pár úderů. Před ní stál zády k ní samotný Draco Malfoy. Chtěla hned odejít, jenže Maya zrovna začala něco žvatlat. Draco se otočil a spatřil svojí bývalou snoubenku a svojí dceru.

Oba dva tam stáli a dívali se na sebe a ani jeden z nich nechtěl nic říkat. Po nějaké chvíli promluvil Draco.

,,Ahoj." pokusil se o úsměv.

,,Ahoj" usmála se na něho.

Ani jeden nevěděli jak se k tomu druhému chovat. Proto Draco udělal dva kroky k nim.

,,To... Ta je moje?" zeptal se a hlas se mu zadrhl. Pohled mu spadl na holčičku, která si hrála
s matčinými vlasy.

,,Ano." odpověděla s úsměvem na rtech.

,,Mio, já se chci hrozně moc omluvit. Mrzí mě to, že jsem ti ublížil. A vím, že už mi nikdy nejspíš nebudeš věřit, ale chci abys věděla, že tě miluju a navždy budu. Já kdyby si cokoliv potřebovala, peníze, cokoli tak jsem tady pro tebe. Aspoň nějak bych pomohl." řekl a hodil po ní smutný výraz.

Hermiona věděla, že nápad, který jí napadl je šílený, ale aspoň bude třeba Maya vyrůstat
s oběma rodiči. Musela to aspoň zkusit.

,,Draco nastav ruce a zavři oči." nařídila mu. On na ní jen nechápavě koukal, ale udělal, co chtěla. Hermiona k němu přišla a dala mu do rukou malou Mayu.

Hned jak ucítil, co má v rukou otevřel oči a podíval se nechápavě na Hermionu.

,,Řekl si, že uděláš cokoli, a tak jsem se rozhodla pro to, abychom to zkusili, ale jen vychovávat Mayu. Draco promiň, ale na to abych si s tebou něco začala se necítím. Možná třeba později, ale teď hlavně chci, aby Maya věděla, že má i hodného starostlivého otce." přišla k němu a dala mu pusu na tvář.

,,Jmenuje se Maya Ginny Malfoyová. Narodila se 9. července." pověděla mu.

,,Ty si jí dala moje příjmení?" zeptal se. Tohle ho překvapilo.

,,No ano. Všichni mi říkali, že bych ji spíše měla dát moje příjmení, ale že jo je to na mě. A tak jsem se rozhodla dát tam tvoje." odpověděla na jeho otázku. A usmála se na něho. Když viděla, jak Draco na Mayu kouká, pomyslela si, že to bude skvělý otec.

Dlouho potom tam ještě seděli a povídali si. Hermiona každému vyčarovala deku na přikrytí
a ještě jednu deku pod ně.

,,Už bychom měli jít. Je už pozdě a zima. Ještě musím Mayu vykoupat a dát jí najíst a uložit." řekla Hermiona zvedla se.

,,Jestli chceš můžeš jít se mnou, aby ses naučil jí přebalit a tak. Ale jestli nechceš nemusíš." dodala a přebrala si od Draca Mayu, aby se mohl taky postavit.

,,Půjdu rád pokud ti to nevadí." odpověděl a usmál se na ní. Po dlouhé době byl zase šťastný.

Doma Hermiona Dracovi ukázala, jak správně přebalit a jak správně a opatrně vykoupat. A taky mu ukázala jak krmit a tak. Večer oba padli na gauč, oba byli vyčerpání, proto ani jednomu
z nich nepřišlo divné, že Hermiona usla na jeho rameni. Draco si opřel hlavu o tu její a společně usli.

Dramione Jedna noc dělá divyWhere stories live. Discover now