24. Odloučení

475 34 0
                                    

Druhý den ráno Astorie přinesla Hermioně a Maye snídani a vzala si dopis, který včera ještě Hermiona napsala než šla spát. Astorie měla dnes v plánu jít za Dracem a promluvit si sním, aby probrali plán, jak je zachrání. Hermiona doufala, že Draco nebude tvrdohlavý a poslechne jí
a bude dělat přesně to, co v dopise žádala.

Hermiona byla nervózní, čekala na Astorii a bála se rekce, které jí řekne. Byla nervózní, a proto pochodovala po pokoji sem a tam. V hlavě si přehrávala ty nejhorší možné konce, jak by to mohlo dopadnout, až sem přijde Draco s Harrym je zachránit.

Už to byly dvě hodiny od doby, kdy Astorie odešla. Hermiona začínala mít opravdu strach, co se stalo. Bála se, že Draco s Harrym zavřeli Astorii hned na ministerstvo a  teď jí tam vyslýchají. Měla strach dokonce, že Ronald zjistí, že je Astorie vlastně proti němu a stáhne jí ke dnu sebou.

Když už odbyla třetí hodina, tak se Hermiona rozhodla jít ji najít. Zrovna když chtěla otevřít dveře, tak je prudce otevřela Astorie a tím dala Hermioně pěkně do nosu. Když Astorie zavřela za sebou dveře a otočila se na Hermionu, která stále ležela na zemi a nehodlala se zvednout.

,,Proč tam tak ležíš? Jo vím byla to celkem rána, když jsem otevřela ty dveře, ale zase ne taková, že by si se nemohla zvednout." řekla Astorie a dál se dívala na ležící Hermionu.

,,Tady na zemi je mi fajn. A přece jenom sem patřím ne, mudlovská šmejdka ostuda celého kouzelnického světa." řekla Hermiona a musela se ušklíbnout nad tím, co by jí asi teď tak Draco řekl.

,,Co to povídáš prosím tě. Zvedej se." řekla Astorie a natáhla k Hermioně ruku, aby se mohla zvednout a ta jí s pouhým děkuji přijmula.

,,Tak jak to dopadlo. Koukám, že moje představy se naštěstí nevyplnili a nejsi zavřená na ministerstvu. " řekla Hermiona a posadila se na postel.

,,No nejdříve mě opravdu chtěli zavřít na ministerstvo, ale naš-" nedořekla to, protože jí Hermiona přerušila.

,,O můj bože!" vykřikla Hermiona a vystrašeně se podívala na Astorii.

,,Co se stalo?" zeptala se Astorie.

,,Co je s ministerstvem? Vždyť jsem ministryně. Musím na ministerstvo, určitě to tam všem padá na hlavu."  plácala páté přes deváté. Astorie se musela jen uchechtnout nad tím, jak tady Hermiona šílela.

,,Uklidni se. Potter mi řekl, že to prý zařídil a zastupuje tě Kingsley a nemáš si dělat starosti. Všechno je na ministerstvu v pořádku a řekla bych, že teď se snaží vymyslet dobrý plán, jak vás odtud dostat. Jinak, abych se vrátila tam, kde si mě přerušila. Ze začátku to vypadalo, že mě Draco zaškrtí, jak naštvaný byl ale upřímně ani se mu nedivím. Předala jsem mu jeho dopis, nejdříve si myslel, že si z něho střílím, ale když se do toho vrhl Potter, tak už mi věřil. Pak se mě furt vyptávali na něco ohledně Ronalda, a pak se Draco někam sebral a odešel. Po půl hodině se vrátil se vším tímhle a taky mi dal pro tebe tohle." dořekla Astorie svůj monolog a začala hledat různě po kapsách a v kabelce hračky pro Mayu. Potom ještě z kabelky vytáhla dopis, který vrazila Hermioně do ruky a vrátila se k vytahování hraček, mezitím byli samozřejmě i nějaké knihy pro Hermionu.

Když Maya uviděla kolik hraček jí Draco poslal, byla štěstím bez sebe. Taky jim Draco v tašce poslal nějaké oblečení. Hermiona se nestačila divit, co všechno jim Draco poslal, bylo to od něho hrozně hezké, že jim poslal oblečení, protože tady neměli skoro žádné a upřímně řečeno už by to všechno chtělo přeprat.

,,Tak to je všechno. Já vás teď nechám a půjdu udělat oběd, protože se vsadím, že Ronald už vyšiluje, že má hlad." řekla a odešla.

,,Jupí, konečně si můžu hrát s něčím jiným, než jenom s panenkami. To nám poslal tatínek?" zeptala se Maya.

,,Ano to nám všechno poslal a ještě mi něco píše." odpověděla Hermiona. Maya k ní hned přiběhla a sedla si vedle ní, aby mohla vědět, co jim tatínek píše. Ano, pokud se ptáte jestli Maya umí číst tak umí. Je opravdu vidět, že čtení miluje jako její maminka.

Milá Hermiono a Mayo,

Doufám, že jste obě dvě v pořádku a že jsem snad na nic nezapomněl. Nemusíte se bát, brzy už budeme všichni spolu. S Harrym furt přemýšlíme, jak vás od tamtud dostat.  Moc mi obě dvě chybíte. Už se nemůžu dočkat, až vás budu mačkat u sebe v objetí. Už vás nikdy nepustím. Strašně moc mi obě dvě chybíte. Ale snažím se to nedávat najevo, snažím se být kvůli vám, co nejsilnější. Dávejte tam na sebe velký pozor. Brzy si pro vás přijdeme.

Miluju tě Hermiono, Miluju tě Mayo.

S láskou Draco, Taťka

Když Hermiona dočetla tekly jí po tváři slzy, tolik jí Draco chyběl. Maya se podívala na svojí maminku a uviděla slzy, neváhala a obejmula svojí maminku. Hermiona si jí k sobě tiskla
a dávala jí malé pusinky do blonďatých vlnitých vlásků.

,,Neboj maminko brzy si pro nás tatínek přijde a zachrání nás. Vysvobodí nás jako princezny ze zamknuté věže. " řekla Maya a smutně se usmála. Hermiona viděla, že i Maya nemá daleko
k slzám, ale to co řekla jí velmi pobavilo.

,,Ano zachrání nás jako princ na bílém koni." zasmála se tomu.

Hermiona toho večera nemohla usnout. Pokaždé, když zavřela oči se jí objevilo něco, co jí moc trápilo. Představovala si jak bude asi vypadat jejich záchrana. Z čeho jí ale mrazilo bylo, že pokaždé skončil Draco mrtvý a to se jí vůbec nelíbilo.

Dramione Jedna noc dělá divyKde žijí příběhy. Začni objevovat