29. Druhé a konečné Ano

558 35 2
                                    


Draco pochodoval sem a tam. Byl nervózní. Chtěl znovu požádat Hermionu o ruku. Ale bál se jestli mu odpoví kladně, protože si všichni určitě pamatují, jak to dopadlo minule. Ale teď to bylo jiné. Teď se rozhodoval sám. Přemýšlel, jak by to mohl udělat, ale nic ho nenapadalo. Náhle ho ale napadl nápad. Mohl by do toho zapojit Mayu. Hermiona byla zrovna v práci, takže to mohl klidně probrat s Mayou. Taky přemýšlel, že by to mohl prodiskutovat s Ginny. Nejdříve si ale o tom promluví s Mayou.

Vešel k Maye do pokoje, našel ji tam si hraje s malým famfrpálovým hřištěm. Usmál se nad tím. Mohl s ní zkusit létat, ale to bude muset probrat s Hermionou. Byl by nerad, kdyby byla na něho Hermiona naštvaná.

,,Mayo, můžeme si promluvit na chvilku?" zeptal se Draco opatrně.

,,Samozřejmě tatí, co se děje?" odpověděla Maya s úsměvem a posadila se vedle něho na postel.

,,Víš mám maminku hodně rád. A-" chtěl pokračovat, ale Maya mu skočila do řeči.

,,Já jí mám taky hodně ráda." odpověděla s úsměvem Maya.

,,Víš Mayo, chtěl bych ji požádat o ruku." vysoukal ze sebe.

,,Co to znamená požádat o ruku?" zeptala se nechápavě Maya.

,,Víš co je svatba?" zeptal se Draco. Maya jen záporně zakývla hlavou.

,,No je to jeden den v roce, kdy si dva lidi, co mají hodně rádi, jako my s maminkou, tak si řeknou ano, a maminka by pak nebyla Grangerová, ale byla by Malfoyová. A my bychom byli všichni Malfoyovi, takže by jsme byla jedna rodina. To už jsme sice i teď, ale chápeš ne, jak to myslím?" plácal páté přes deváté.

,,Teď už to chápu." zasmála se Maya.

,,Ty si snad to nejvíc inteligentní dítě, jaký jsem kdy viděl." zasmál se taky Draco.

,,No a kvůli čemu sis chtěl promluvit." zeptala se Maya.

,,No jestli s tím souhlasíš, že bych požádal maminku o ruku." vysoukal ze sebe Draco.

,,Blázníš tati. Jistě že s tím souhlasím. Vždyť to bude bomba. Budeme všichni Malfoyovi." řekla Maya a vrhla se Dracovi kolem krku.

,,Tak to jsem rád." vydechl Draco s úlevou.

,,Nechceš se jít podívat na tetu Ginny. Ty by jsi si hrála s Jamesem a já bych to ještě probral s ní." zeptal se Draco.

,,Tak jo proč ne." odpověděla s úsměvem Maya.

Poté se převlékli a přemístili se k Ginny. Ta je přivítala s úsměvem na tváři. Maya se vydala za Jamesem a Draco šel za Ginny do kuchyně.

,,Tak jak to jde?" zeptala se Ginny, když podala Dracovi šálek kávy.

,,Jo dobře jde to." vysoukal ze sebe Draco. Ginny si všimla jeho podivného výrazu.

,,Draco, co se děje?" zeptala se ho.

,,Nic jen já...no...chci jí zkusit znovu požádat o ruku. Bojím se že, ... že mě odmítne." vydechl ztěžka Draco.

,,Ty jí chceš požádat o ruku. To je báječné. Neboj Draco teď to určitě vyjde. Protože sis to promyslel určitě sám a ne s nějakou cuchtou Astorií, že?" řekla Ginny a dala si záležet na slovu sám.

,,Samozřejmě s nikým jiným kromě Mii, Mayi a s tebou jsem nebyl takže s nikým jiným jsem to neprobíral. Napadlo mě to už když byla Mia s Mayou uvězněné." řekl Draco a upil si že svého šálku.

,,Tak to máš taky jediný štěstí, protože jinak bych tě umučila k smrti a ty víš, že bych to dokázala." řekla Ginny a výhružně se na něho podívala.

,,Neboj to už se nestane." odpověděl Draco se smíchem.

,,Neboj Draco tentokrát to vyjde. A vy budete konečně šťastná rodina." řekla Ginny s úsměvem na tváři.

,,Mluvil si o tom vůbec s Mayou?" zeptala se Ginny starostlivě.

,,Jo s Mayou jsme to probírali než jsme šli sem. Byla z toho nadšená, že budeme všichni tři Malfoyovi." vydechl Draco s úsměvem.

,,No a jak to uděláš?" zeptala se Ginny.

,,No to je ta věc, kterou nevím." řekl Draco a úsměv mu trochu opadl.

,,Tak víš co. Nech tady Mayu. Udělej to dneska, aby to bylo hezký a přirozený. Ráno si pak přijdete a jestli uvidím pořádný prsten, tak uvidím, že si to zvládl." řekla Ginny. Dracovi tohle hrozně moc pomohlo.

Později k večeru Draco čekal na Hermionu až přijde z prace. Byl opravdu hodně nervózní. Pochodoval sem a tam. Přemýšlel, jak to udělat nejlépe. Z přemýšlení ho vytrhlo hlasité prásk. Znamenalo to jediné, Hermiona je zpátky doma z práce. Pohltila ho ještě větší panika.

,,Jsem doma." křikla Hermiona do bytu. Byla hodně unavená, před odchodem na mateřskou musí udělat tolik věcí. Nikdo ji neodpověděl. To bylo zvláštní, protože vždy se ozval buď Draco nebo k ní hned přiběhla Maya.

,,Draco. Kde-." nedořekla to protože zůstala stát na místě. Byla ohromená. Všechno to bylo nádherné. Všude kolem svíčky a veprostřed byl Draco v obleku.

,,Páni Draco to je nádhera." vydechla užasle Hermiona. Na to se jen pousmál.

Když Draco viděl Hermiony výraz zapomněl na všechny ty bláboly a rozhodl se to udělat spontánně, ale hezky.

,,Víš Mio, je tu něco, co ti chci říct už delší dobu. Mio, ty si ta nejúžasnější, nejlepší a nejchytřejší čarodějka, kterou znám. Jsi ta nejlepší mamka pro moji dcerku. Ty jsi to nejlepší, co mě kdy potkalo Mio. Hrozně moc tě miluji. A proto se tě teď na něco zeptám." řekl Draco svůj menší monolog. Ke konci svého monolog si začal klekat a z kapsy vytáhl krabičku s prstýnkem. Hermiona měla slzy v očích a ruku měla přiloženou k ústům. Nemohla uvěřit tomu, že se to děje znovu.

,,Hermiono Jean Grangerová vezmeš si mě?" zeptal už po druhé za svůj život holky, kterou bezmezně miluje.

,,Ano Draco vezmu si tě." řekla Hermiona a slzy ji tekly už proudem.

Draco hned vyskočil do stoje a ve vteřině už nadával Hermioně prstýnek. Dracovi hrozně moc bušilo srdce. Byl tak šťastný. Překvapilo ho, že s odpovědí vůbec neotálela.

,,Miluju tě, Mio." řekl Draco a políbil ji.

,,Jen doufám, že se nebude opakovat to, co minule." řekla se smíchem Hermiona. Draca to sice moc nepobavilo, ale musel se nad tím aspoň ušklíbnout.

,,Neboj tentokrát je to všechno z mé hlavy. Jen teda ty svíčky. To mi poradila Ginny, když jsem tam byl dát Mayu."

Toho večera se Draco stal tím nejšťastnějším mužem na světě.

Druhý den ráno

Druhý den ráno se Hermiona s Dracem vydali hned do Godrikova dolu. Když jim Ginny otevřela tak hned zaječela a vrhla se Dracovi kolem krku.

,,Tak vidíš já ti říkala, že neodmítne." řekla a hned se vrhla kolem krku Hermioně.

,,Ginny budu se vdávat." zaječela Hermiona a Ginny se hned přidala k ní.

Když se venku doradovali, tak se přemístili do obýváku, kde Potterovým pověděli, že čekají druhého prcka. Všichni byli šťastný. Dlouho potom si ještě povídali. Holky probíraly svatbu a věci okolo ní. A kluci zase probírali famfrpálové události. Domů se přemístili k večeru, kde Hermiona ještě udělala večeři. Při večeři Maye oznámili tu radostnou novinu. Po dlouhé době se Hermiona cítila, že bude konečně šťastná a bude moct konečně žít normální rodinný život.

Dramione Jedna noc dělá divyKde žijí příběhy. Začni objevovat