27. Bölüm

342 34 6
                                    

Hançerin soğuk yüzünü Victoria'nın boynuna değdiğinde kız başını geriye attı ve soğukluğun vücuduna yayılmasına izin verdi.

"Ölüm, kusursuz yüzüne en derin izleriyle kazıyacak kendisini."

Victoria kahverengi gözlerini araladı dudaklarında vahşi bir gülümseme eşliğinde celladının gözlerine baktı "Beni öldüremezsin Valerio." diye fısıldadı.

"Denemeden bilemeyiz."

"İnsan hatalarından ders almayı bilmeyen bir mahluk, değil mi?"

"Bunları nereden biliyorsun Vicky?"

Victoria tek kaşını kaldırırken aynı anda elini Valerio'nun boynuna değdirdi ve Valerio o sırada korktuğu, kendisine soğuk bir gecede savunmasızmış gibi hissettiren tüm anılar gün yüzüne çıktı.

***

DİANA

Diana Valerio'yu yerde sereserpe yatarken gördüğünde sinirden dizleri titremişti, çocuğu hemen kaldırmış ve göğsüne bastırmıştı "Ne oldu çocuğum, neden buradasın?"

Valerio ancak bir şeytanda olabilecek bakışlarını Diana'dan sakladı ve hıçkırıklara boğuldu. Diana ne olduğunu anladığında bir hışımla evine girdi, Valerio'nun ellerini sımsıkı tutmuştu.

Artık genç bir erkek olan oğlunun önüne geçerek "Ne cürretle?" diye bağırdı "Benim evimden bir çocuğu nasıl yaka paça atarsın?"

"Anne-"

"Kes sesini." Diana Valerio'nun önünde diz çöktü ve çocuğun alnını öptü "Şimdi Andre ve Gabriele senden özür dileyecek Valerio."

Gabriele omuzlarını silkti ama Andrea o kadar serinkanlı değildi "Bir piçten özür dilemeyeceğim."

Gabriele kardeşinin omzuna sarılarak Valerio'nun ve annesinin karşısında durdu "Bu yılana koruyuculuk etmekle hata ediyorsun anne; unutma, bir yılanın zehirleyeceği ilk insan sahibi olur başkası değil. 

Diana ayağa kalktığında odanın içini öyle bir güç doldurdu ki, Andrea dizlerinin üzerine düştü. Gabriele ikizinden çok ama çok daha güçlüydü,  ayakta ve annesinin karşısında kaldı "Benim emirlerime itaatsizlik edemezsiniz." diye fısıldadı "Ben ne dersem, onu yapacaksınız."

Gabriele annesine yanaştı "Hepsini değil." dedi ve yere düşen kardeşini kollarının arasına alarak ayağa yeniden kalktı "Kardeşim ve ben gidiyoruz." Valerio'ya baktığında dudakları yukarıya kıvrıldı "Sen kendine itaat edecek bir yılanı eğitmeye devam et anne."

"Ben izin vermeden bir yere gidemezsiniz." 

Valerio fısıltıyla "Diana.." dedi "Bırakın gitsinler." Diana Valerio'nun gözlerine baktığında gülümsedi ve kendisine sırtını dönen oğullarına "Bir kez daha Corniglia'ya adımınızı atarsanız, kız kardeşinizi görmek için bile olsa, sizi sonsuza kadar lanetlerim." 

İkiz kardeşler evden bir hışımla ayrıldılar ve Andrea kendine gelene dek yürüdü Gabriele. Nihayet kardeşi gözlerini açtığında "O yılan- annemi zehirliyor." diyebildi ve sonra bedeni parçalanarak bir kurda dönüştü.

Annesinin laneti Andrea'yı bir kurdun bedeninde bulmuştu. Kar kadar beyaz tüyleri olan bir kurdun bedeninde.

Birkaç dakika sonra Gabriele de üzerine endişeyle eğildiği ikiz kardeşinin kaderini paylaştı.

***

"Çevrendeki herkesi zehirledin Valerio, ama beni değil."

Valerio'nun hançeri tutan elleri gevşedi "Yalan söylüyorsun.."

Cadı ve Vampir · Felix Volturi ·Where stories live. Discover now