Hoofdstuk 3

77 6 1
                                    

~pov Lily~
Lily liep samen met Sneep door de gang. 'Sev?' Vroeg ze zachtjes. 'Ja?' Antwoordde Severus. 'Ik wil niet dat je nog met die dooddoener vriendjes van je om gaat.' Zei Lily scherp. 'Waarom?' Reageerde Severus fel. 'Wil je dat ik geen vrienden heb?' Lily keek hem ernstig aan. 'Nee, ik wil niet dat je het slechte pad opgaat'
'Dus dan denk je: Laat ik Severus Sneep dat rare joch waar iedereen over praat geen vrienden gunnen?'

~pov James~
James zag Lily en Severus van een afstandje af ruziën. Heel stiekem vond hij het best leuk om te zien: Lily en Sneep, hartsvrienden worden vijanden. 'Nee sev.' Hoorde hij Lily zeggen. 'Dat bedoelde ik niet... Ik wil je veilig houden.' Sneep's gezicht stond op woest en Lily stond daar een beetje ongemakkelijk bij. James ging wat dichterbij staan zodat hij de ruzie beter kon horen.

'DUS DAN WIL JE DAT IK EEN ROTTEND GAT WORDT?!' Riep Sneep woest. Lily deed angstig een stap achteruit. 'Nee sev, helemaal niet. Ik wil alleen niet dat jou iets overkomt.' James ging bijna over zijn nek. Sneep was even stil alsof hij niet meer wist wat hij moest zeggen. 'Weet je wat Lily.' Zei Sneep. 'Ik denk dat deze vriendschap niet meer werkt.' De halve school stond naar de ruzie te kijken. Sneep wilde weg lopen, maar Lily greep hem bij zijn arm vast. 'Sev! Niet weg gaan!' Zei ze wanhopig. 'NEE LILY.' Zei Sneep boos en sloeg haar hand van zich af. James begon medelijden te krijgen met Lily, maar Sneep verdiende haar niet.

'Ik begin eindelijk je zus te begrijpen.' Vervolgde Sneep. 'Je bent een freak.' Lily werd stil. Je zag duidelijk een traan over haar wang rollen. 'Modderbloedje.' Zei Sneep vervolgens. Lily keek Sneep even aan en liep daarna huilend weg. 'Wacht Lily wacht!' Zei Sneep nog snel. 'Ga weg Sneep!' Riep Lily naar hem en ze rende richting de deuren die naar buiten leidden.

Snel sprintte James achter haar aan. Hij zag dat Sneep hem walgelijk nakeek.

~pov lily~
Lily rende huilend naar buiten. Haar beste vriend had haar zojuist een modderbloedje genoemd. En het was juist die beste vriend die ze meer vertrouwde dan wie dan ook. Ze had eigenlijk zin om haar toverstok te pakken en Severus een lesje te leren, maar dan zou ze van Zweinstein getrapt worden.

Ze rende het verboden bos in. De regels boeiden haar niet meer, alleen hier zou iedereen haar met rust laten. Na een tijdje rennen plofte ze achter een dikke boom en begon te huilen. Waarom deed Severus nou opeens zo? Het was niet eerlijk! Lily had zo veel geduld met hem gehad en ze vertrouwde hem meer dan wie dan ook.

Opeens werd het heel koud in het bos en het begon ook donker te worden. Ze trok haar knieën tot haar borst en begon te wrijven over haar armen. 'Het is k-koud.' Bibberde ze. Ze kon niet verklaren waarom het zo koud was. Ze dacht wel aan 1 ding maar dat kon niet. Niet bij Zweinstein. En ze had niet eens een toverstok mee. Ze stond op van haar plek en keek oplettend om haar heen. *kraaakkkk* Snel keek ze achterom. Een groot angstaanjagend rottend skelet met een gescheurde mantel vloog voor haar neus. Het stonk naar een rottend lijk en het was alsof er geen geluk meer in de wereld was. Ze gilde. Zo hard als ze kon. Hopend dat iemand haar zou horen. Opeens waren er 3 dementors. Ze viel neer op de grond. Ze werd zwak. 'James!' Schreeuwde ze alsof ze dacht dat hij echt zou komen.

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu