Hoofdstuk 29

76 6 1
                                    

Het was doodstil die middag. Hij ging vandaag weer naar Sirius toe. Lily wist niet van zijn plan, hij had het haar niet verteld. Hij rende vlug over het grasveld naar de beukwilg toe. Hij zou een lang tak kunnen pakken... Hij keek om zich heen en zag een eindje verderop in de struiken en lang dikke tak liggen. Snel rende hij erheen en pakte hem.

De beukwilg begon woest heen en weer te zwaaien. Vlug probeerde James om de tak op de knoest te drukken, maar al gauw werd de tak afgebroken en sloegen de stammen in de grond. Hij probeerde ze te ontwijken, hij had geen tijd meer om weg te rennen. Een stam vloog tegen zijn buik aan en slingerde hem een paar meter naar achter. Snel krabbelde hij overeind.

Er kwam iemand van een afstandje aanrennen en James keek achterom om te zien wie het was. Dat had hij beter niet kunnen doen. Er kwam een stam aanzwaaien zonder dat James het zag en gaf een harde tik tegen zijn been. Hij hoorde een gekraak en snakkend naar adem greep hij met zijn handen naar zijn been en viel op de grond. Een stam kwam naar zijn hoofd toe geslingerd. Zou hij nu dood gaan? Dit zou het einde zijn....

Voordat de stam hem raakte trokken 2 handen hem een paar meter naar achter. Snel draaide hij zijn hoofd om te zien wie hem naar achter had getrokken. Het was Lily. Haar groene ogen stonden woest.

Het bleef even stil. 'Laat me je been zien.' zei ze iets vriendelijker dan haar ogen en James schoof zijn been pijnlijk naar Lily toe.

'Die is gebroken denk ik.' zei hij pijnlijk en Lily knikte instemmend.

'Je moet naar de Hospital Wing.' Ze hees hem overeind en James leunde op haar schouder terwijl hij soms heel licht op zijn been probeerde te staan. Toen ze de Hospital Wing binnenkwamen kwam madame pomfrey ongerust naar hen toe rennen.

'Wat is er met jou gebeurd?' vroeg ze ongerust.

'Beukwilg.' zei James en madame pomfrey liet een afkeurend gemompel horen.

'Ik heb al zo vaak gezegd dat ze die boom moeten weghalen.' zei ze en hielp James naar een bed. 'Wacht hier even, ik ga wat voor je halen.' Zei ze en liep haastig naar haar kantoortje toe. Er was verder niemand in de Hospital Wing afgezien van James en Lily. Lily keek hem zwijgend aan.

'Domme idioot dat je bent.' zei ze na een tijdje stilte en het leek net alsof ze een beetje moest lachen. Ze glimlachte zelfs naar hem. 'Wat ging je doen?'

'Ik euhm, verveelde me en ging kijken of ik blind de weg maar Hogwarts wist vanaf Hagrids huisje, maar kwam bij de beukwilg uit...' Loog hij en Lily keek hem zwijgend aan. 'Je ging naar Sirius, of niet soms?' vroeg ze zachtjes. Snel schudde James zijn hoofd.

'Dat had je me verboden en Remus zou me levend slachten als hij erachter komt.' Lily lachte. 'Dat is wel zeker ja.' Lily keek hem aan. 'Zorg dat ik je nooit meer moet redden van de dood oké?' James knikte.

'Afgesproken.' en deze keer meende hij het echt.

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Where stories live. Discover now