Hoofdstuk 23

69 5 1
                                    

Er vloog een week voorbij. Ze hadden nog steeds niks van Anderling en Perkamentus gehoord. Ze waren veel opgetrokken met David. Hij had ze verteld dat hij nooit echt vrienden had gehad en blij was dat zij er waren.

'Dus,' zei Lily tegen James. 'ga jij het aan professor Anderling vragen of moet ik het doen?' Ze hadden een tussenuur en zaten op de bank in de leerlingenkamer die afgezien van de 6e en 2e jaars helemaal leeg was.
'We gaan wel samen.' zei James en trok Lily aan haar arm mee.
'Oké dan.' zei ze vlug en liep achter James aan. Ze liepen de leerlingenkamer uit en gingen richting professor Anderling.
'Ben benieuwd of ze in haar kantoor is.' mompelde Lily.

Even later stonden ze voor het kantoor. Lily klopte aan, maar ze kreeg geen antwoord terug. Ze klopte nog eens. Geen antwoord. 'Ik denk dat ze les aan het geven is.' zei James tegen haar. 'Kom we gaan vanmiddag wel nog een keer langs.' James draaide zich om en schrok zich rot. Sneep stond achter hen.
'Wat moeten jullie op de gangen tijdens de schooluren?' vroeg hij op een kille toon. 'We hebben tussenuur.' zei James met opeengeklemde kaken terwijl hij Sneep nijdig aankeek. 'Ga dan naar je leerlingenkamer toe.' Beet Sneep hem toe. 'Best.' antwoordde James nijdig en trok Lily aan haar arm mee. 'Au, James!' zei ze boos. 'Laat me los!' James liet haar los en ze gingen vlug naar de leerlingenkamer voordat er punten werden afgetrokken. 'Moest dat echt?' vroeg Lily boos terwijl ze over haar arm wreef. James knikte. 'Ik moest je bij Secretus weg halen. Hij is niet te vertrouwen.'

^^

Ze zaten in transfiguratie. Ze waren bezig met voorwerpen verwisselen van plaats, maar dat hadden Lily en James al geleerd. James speelde een beetje met zijn veer terwijl Lily verveeld voor zich uitkeek.

'Oh ja, voor de griffoendors vandaag, jullie gaan de 3e jaars tutoren vandaag bij toverdranken.' zei Anderling. 'Volgens professor Sneep doen ze het heel slecht.' zei ze er nijdig achteraan. James wist niet of ze boos was op Sneep of dat ze boos was op de 3e jaars, maar hij nam aan dat ze boos was op Sneep.

Even later liepen ze door de gangen op weg naar de kerkers.
'Ze moeten wel heel erg slecht zijn.' zei David verbaasd. 'De 6e jaars hebben nog nooit een klas mogen tutoren.'

Ze daalden de trap af en liepen de gang door. Bij het toverdranken lokaal liepen ze naar binnen en zagen dat de 3e jaars al klaar stonden.
'Daar is Harry.' Fluisterde James tegen Lily. 'Geweldig,' zei ze sarcastisch. 'wedden dat Sneep dit expres doet?' James keek haar verbaasd aan. 'Sinds wanneer noem je hem Sneep?'
'Sinds hij mijn respect niet meer verdient.' zei ze nijdig.

'Oké iedereen.' Begon Sneep en keek naar de 3e jaars die allemaal een ketel voor zich hadden. 'Jullie doen het zó slecht dat ik jullie ga laten tutoren door de 6e jaars.' Hij knikte naar de groep 6e jaars Griffoendors en Zwadderaars.
Hij zag dat Harry iets fluisterde tegen de roodharige jongen en dat ze zijn kant opkeken. Snel keek James naar Sneep
'Ik zal even de groepjes opnoemen.' Ging Sneep verder. 'Lynn Emery met Hermelien Griffel.' las hij voor van een stuk perkament. 'Wens me succes.' mompelde ze tegen James voordat ze naar het meisje met bruin ontploft haar liep die haar gewenkt had.

Zo ging het een tijdje door. James was als een van de laatste over en Harry ook.
'Jake Wattson en Harry Potter.' Las Sneep voor. James ging vlug naar Harry toe. Dus dit is zijn toekomstige zoon....
'We gaan amortentia brouwen.' zei Sneep. 'Aangezien de 6e jaars dat vlekkeloos hadden gedaan kunnen ze het jullie leren. De stappen staan op het bord. Succes.' Sneep tikte met zijn toverstok op het bord en er verschenen regels van stappen.

'Oké...' zei Harry en las de stappen op het bord.
'Ben je een beetje goed in toverdranken?' vroeg James aan hem.
'Niet echt.' zei Harry nijdig en trommelde met zijn vingers op de tafel.
'Maak je geen zorgen, ik ook niet.' zei James zo relaxed mogelijk. Hij wilde niet dat Harry merkte dat hij zenuwachtig was.

James hielp Harry met het brouwen. Af en toe keek hij naar Lily die naast hen stond en dan fluisterde ze stappen tegen hem om de drank goed te maken.
Na een halfuur was de drank klaar en zetten ze het vuur uit. Er stootte de maar al bekende geur van bloemen, thee en de geur van Lily af.

'Wat ruik je?' vroeg James aan Harry. Harry rook aan de drank.
'Strooptaart, een bezem en euhm.... Iets bloemigs ofzo, ik weet niet wat het is.' dreunde hij op. 'En jij?'
'Ook een soort bloemengeur, thee en-.' Hij keek naar Lily en Harry grinnikte.
'Ik zie al wat daar gebeurt.' zei hij zachtjes en keek weer in zijn drank. 'Je vindt haar leuk hè?' Harry draaide zijn hoofd naar Lily. 'Dat roodharige meisje.'
James krabde op zijn achterhoofd. 'Zo zou je het kunnen zeggen ja.'

^^ (vanuit de ogen van Harry)
Harry liep samen met Hermelien en Ron richting de leerlingenkamer.
'Die Jay ofzo, die lijkt echt op je.' zei Ron tegen Harry. Harry knikte.
'Hij rook 1 ding ook hetzelfde. Iets bloemigs.' zei Harry. 'Maar hij komt van Ilvermorny.'
'Misschien is het wel je lang verloren oudere broer.' grinnikte Ron.
'Doe niet zo dom.' zei Hermelien. 'Dan had hij ook wel in de ochtendprofeet gestaan toen- dat gebeurde.' Ze gaf Harry een blik. Hij wist wat ze bedoelde.
'Zou wel cool zijn.' merkte Harry op. 'Of het is gewoon een ver familie lid.' zei Hermelien. 'Kan niet, alleen Dirk, oom Herman en tante Petunia zijn familie.' Zei Harry zuchtend. 'Helaas.' mompelde hij er nog achteraan.

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Where stories live. Discover now