Hoofdstuk 8

84 7 6
                                    

Ondertussen is de tijd voorbij gegaan en is het alweer Oktober...

~pov Lily~
Ze staarde naar James die de leerlingenkamer inliep. Hij was net terug van Zwerkbal training. James' haar zat door de war en hij had zijn bezem over zijn schouder gedaan. James draaide zich om en keek Lily recht in de ogen. Snel keek ze weg en voelde hoe haar gezicht rood aanliep. 'Hij komt je kant op.' Fluisterde Marlene lachend. Snel deed Lily alsof ze heel druk bezig was met een tekst te lezen over centaurs.

James liep richting de tafel waar Lily zat en ging naast haar staan.

'Oh hi Flower.' Zei hij zo charmant als hij kon.

Lily keek hem aan en duwde hem een stukje van haar af. 'Hoi Potter.'

'Hulp nodig?' Vroeg James aan haar. 'Centaurs is een best moeilijk onderwerp hoor.' Snel sloeg Lily haar boek dicht. Het waren niet James' zijn zaken.

Hij haalde een hand door zijn haar en keek haar nog eens recht in de ogen. Snel keek ze weg van hem en begon met haar veer te spelen.

Marlene stond op van haar plek. 'Ik laat jullie tortelduifjes wel alleen.' Zei ze grinnikend en liep naar Alice en Frank toe om zich met hun liefdesleven te bemoeien. Dat deed ze dan ook al te graag.

James ging op Marlene's plek zitten en Lily keek nog steeds niet zijn kant op.
'Hey Lils.' Begon hij. 'Ik moest wat vragen.. Van Sirius.' Zei hij en Lily keek hem nu wel aan.

'Wat dan?' Vroeg ze. James keek even om zich heen of hij niet iemand zag en richtte zich weer op Lily die met bonkend hart op haar stoel zat.

'Sirius heeft een crush op Marlene.' Begon James zachtjes. 'Ik moest van hem vragen of Marlene hem ook leuk vindt.' Lily keek naar de andere kant van de common room waar Sirius stond met Remus. Zodra Sirius zag dat Lily naar hem keek verborg hij snel zijn gezicht.

Lily keek snel weer naar James. 'Ja.' Zei ze. James kreeg een blije grijns op zijn gezicht. 'Thnx Lils.' Zei hij snel en rende vlug naar Sirius.

Ze keek nog even hoe James het aan Sirius vertelde. Sirius kreeg een scheve grijns op zijn gezicht en Lily kon het niet tegenhouden om te glimlachen.

Marlene kwam weer tegenover Lily zitten. 'En?' Vroeg ze nieuwsgierig. 'Wat kwam hij vertellen?' Lily beet op haar lip. Ze wist niet of ze het moest zeggen. 'Sirius vindt je leuk.' Zei ze zachtjes tegen haar. Marlenes ogen begonnen te schitteren.

'Echt?' Lily knikte. 'Echt waar.' Marlene kreeg een dromerige glimlach op haar gezicht. 'En jij zat nog zo te zeggen dat je hem niet leuk vindt.' Marlene grinnikte. 'Ik wilde niet toegeven.' Fluisterde zachtjes. 'Net zoals jij niet durft toe te geven dat je James leuk vindt.'

'Ik vind hem niet leuk.' Zei Lily overtuigd van haar eigen woorden. 'Hij is een arrogante kwal en denkt alleen aan zichzelf.' Ze deed haar armen over elkaar heen. 'Dat vond je anders niet toen je op zijn schouder in slaap viel.' Zei Marlene plagend. Lily's gezicht liep rood aan.

'Ik was gewoon moe.' Verdedigde ze zichzelf. 'Ik was die dag aangevallen door dementors om je eraan te herinneren.' Marlene grinnikte. 'Ja, ja.'

_____________________

Ze zaten in transfiguratie les van Professor Mc Gonnagall. 'Jullie gaan vandaag voorwerpen verwisselen.' Begon ze haar les. 'Met de simpele spreuk "Inanimatus Conjurus".' Ze legde een veer en een mok voor haar neer. 'Inanimatus Conjurus.' De pen en mok waren verwisseld van plaats. Sirius en James klapten grijnzend in hun handen. Lily keek hun kant op. Ze zaten altijd samen achterin tijdens de lessen en deden dan wat ze zelf wilden.

'Jullie gaan in tweetallen werken.' Ging professor Mc Gonnagall verder. Ze pakte een perkament van haar bureau af. 'Laat ik ze voorlezen.' Uiteindelijk kwamen Marlene en Sirus bij elkaar, Frank en Alice en Remus en Peter kwamen bij elkaar. 'James Potter en Lily Evans.' Eindigde Mc Gonnagall en legde het perkament weer op haar bureau. Ze had een vreemde glimlach op haar gezicht.

Lily zuchtte en Sirus floot Romantisch door de klas heen. 'Waarom moet ik nou weer bij James.' Zuchtte Lily. Marlene haalde haar schouders op. 'Ik heb geen idee, ik en Sirius zitten ook bij elkaar.'

'Ga maar naar jullie partners toe.' Zei Professor Mc Gonnagall met nog steeds een vreemde glimlach op haar gezicht. Zuchtend stond Lily op. 'Succes Lils.' Zei Marlene. 'Jij ook.' Ze liep naar James toe en ging naast hem zitten. Het bleef een tijdje stil. 'Nou, zullen we dan maar beginnen?' Vroeg James. Lily knikte. 'Is goed.'

Ze legde en veer en een stukje perkament voor haar neer. 'Inanimatus Conjurus.' Zei ze en maakte een zwiepje met haar toverstok. Het werkte niet. 'Inanimatus Conjurus.' Probeerde ze nog een keer. Nog steeds niets.

'Kijk je moet het meer zo doen.' Zei hij. Hij pakte haar hand en maakte er een zwiepje mee. Ze werd rood. James deed het voor met zijn toverstok. 'Inanimatus Conjurus.' Zei hij luid en duidelijk en de veer en het stukje perkament waren van plaats verwisseld.

~pov Mc Gonnagall~ (A/N dit wordt leuk :) )
Ze keek glimlachend haar klas rond. Ze was trots op de tweetallen die ze had gemaakt. Ze keek eerst even Bij Marlene en Sirius. Marlene zat met een Rode kop naast Sirius die op een tomaat leek. Sirius had het woord genomen en ze waren aan het oefenen.

Vervolgens keek ze bij Frank en Alice. Alice was het al gelukt alleen Frank niet. Ze zag helaas nog geen verliefdheid bij hun. Ja, een leraar geheim was dat ze leerlingen die ze shipt bij elkaar in het groepje zetten 😏.

Als laatste keek ze bij Lily en James. Die 2 had ze heel erg niet expres bij elkaar gezet. James had Lily's hand vast gepakt die haar toverstok vast hield en deed voor hoe het moest. Ze grijnsde. De Jily ship was de leukste van allemaal.

~pov Lily~
'Hey Lily,' Ze keek op en keek recht in zijn ogen. 'Ik wil je iets geven.' Hij gaf haar een briefje. Lily keek hem aan. 'Moet ik hem lezen of wat moet ik er mee doen...?' Zei ze met een opgetrokken wenkbrauw.

'Lees hem maar na de les.' Zei hij grijnzend. Ze vond het zo vervelend als hij zo raar grijnst..

Ze knikte en ze oefenden weer verder.

----------------
De les was afgelopen en ze liep weer naast Marlene. 'Ik heb een briefje gekregen van James.' Zei ze zachtjes tegen haar. Marlene werd enthousiast. 'Wat staat erin??' Lily stopte met lopen. 'Ik heb hem nog niet gelezen.' Zei ze eerlijk.

'Nou kijk dan wat er in staat!' Marlene had soms de energie van een kogel. Lily lachte. 'Oké, oké.'

Hey Lily,
Ontmoet me bij de grote boom, bij het grasveldje voor de Black Lake waar je vaak zit.
Ik wil je iets zeggen.
James

Ze sloot het briefje weer. 'En ga je er heen?' Lily zuchtte. 'Ik weet het niet, ik heb geen zin in dat hij me weer uit gaat vragen.' Eigenlijk vond ze het stiekem heel leuk wanneer hij dat deed, maar ze gaf het niet toe. 'Kom op Lils,' zei Marlene aansporend. 'hij houdt van je.'

'Oké, ik ga al.' zei Lily zuchtend. 'Yes!' Zei Marlene vrolijk.

Ze liep over het Schoolterrein naar het o zo bekende grasveldje. Haar lievelingsplek om heen te gaan als ze te veel gedachtes had, als ze verdrietig was of als ze alleen wilde zijn.

Ze liep richting de boom. Hij had nog maar een paar groene bladen, de rest hadden allemaal verschillende kleuren gekregen.

Toen ze bij de dikke boom aankwam zag ze James staan. 'Hi Lily.' Zei hij toen hij haar zag. Hij zag er zenuwachtig uit. Ze ging voor hem staan. 'Hoi Potter.' Hij keek haar even aan. 'Je wilde iets vertellen toch?' Vroeg Lily voorzichtig.

'Oh ja.' Zei hij vlug. 'Lily, ik wil je iets vertellen.' 'Mhm.' Zei ze.
'Ik-.' Hij zuchtte. 'Ik vind je de beste meid op heel de wereld en het boeit me niet als je mij niet leuk vindt of wel, maar ik wilde zeggen dat je speciaal bent en dat niemand dat van je mag weg nemen.' Hij stopte even met praten. Lily staarde hem aan. Had hij zo juist voor de 1067e keer de liefde aan haar verklaart? Ze wist niet wat ze moest zeggen, ze kon hem alleen maar aanstaren.

'En omdat je zo speciaal bent,' vervolgde hij. 'moet je niet bij Lucius en Marten in de buurt komen, dan ben je zeg maar rechtstreeks naar de dood gelokt.' Hij had een ernstige blik op zijn gezicht. 'Alsof ik in hun buurt wil komen.' Zei Lily zachtjes. 'En waarom ben ik dan naar de dood gelokt?' James zuchtte. 'Dat leg ik een andere keer uit.' Lily glimlachte naar hem en hij grijnsde terug. 'Bedankt voor alle complimentjes.' Zei ze zachtjes.

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Where stories live. Discover now