Hoofdstuk 12

71 6 4
                                    

James staarde zenuwachtig voor zich uit. Vandaag was de wedstrijd tegen Zwadderich en er was een grote druk tussen de 2 afdelingen. Nog groter dan normaal als dat mogelijk was. 'James, je moet iets eten.' Zei Remus en duwde een cracker onder zijn neus. Met tegenzin pakte James hem aan. Niet dat hij zin had om te eten. Bij Zwerkbal speelde hij tot zijn 4e jaar als jager en daarna vonden ze het een goed idee om hem als zoeker te maken. Nooit in zijn leven was hij zo zenuwachtig geweest. Hij had het erge voorgevoel dat er iets mis zou gaan. Hoe erg hij probeerde om het weg te drukken bleef het aan hem knagen. Sirius stond zuchtend op en trok James mee aan zijn arm. 'Oké James. Ik ga voor afleiding zorgen.' Sirius grijnsde duister en James wist precies wat hij bedoelde. 'VOEDSELGEVECHT!' Schreeuwde hij luid en begon met allemaal croissantjes in het rond te gooien. Eentje raakte Lucius Malfoy vol in het gezicht en hij stond op witheet van woede en begon met brood naar Sirius te gooien. Uiteindelijk gingen Ravenklauw en Huffelpuf zich er ook mee bemoeien en vloog er overal eten in het rond. 'STOP!' Zei een strenge, scherpe stem die ze maar al te goed herkenden. Professor Anderling was woedend opgestaan van de tafel. 'Black!' Zei ze boos. 'Meekomen.' Sirius grijnsde nog snel naar James voordat hij uit de grote zaal verdween.

Zenuwachtig kleedde het team van Griffoendor zich om en besprak het plan. James keek glazig voor zich uit, want hun teamcaptain had dit al zo vaak verteld dat hij het precies zonder fouten kon navertellen. 'Oké, de wedstrijd gaat over 3 minuten beginnen.' Sloot de teamcaptain af en iedereen pakte hun bezems. Ze liepen door een gang richting een deur die naar het zwerkbalveld leidde. Hij hoorde het luide gepraat en gejoel van de kijkers en hoopte dat Lily daar ook tussen zat. James ging stil staan met zijn bezem in zijn hand geklemd. 'Zenuwachtig?' Vroeg Ralph aan hem. 'Nee hoor.' Zei James vlug terwijl hij probeerde om zijn zenuwen te verbergen. De grote deuren werden geopend en ze konden het zwerkbalveld zien. De hoge tribunes zaten vol met leerlingen en je zag veel rood en groen. Ze stegen op hun bezems en vlogen het stadion in.

'Ik verwacht eerlijk spel.' Zei Madame Hooch en keek allebei de teams aan. Ze liet de snaai vliegen. 'De snaai is los!' Riep een stem en tot zijn verbazing was het de stem van Sirius. Hij keek snel naar Sirius die grijnzend met een soort megafoon achtig iets in zijn handen zat en met een tevreden Anderling naast hem. 'Vergeet zeker niet dat de snaai 150 punten waard is! Dus James, beter pak je hem of we gaan eraan.' James lachte en focuste zich weer op madame Hooch. Ze liet de beuker gaan en die scheerde weg. 'En de Slurk wordt erin gegooid!' Madame Hooch gooide de Slurk in het veld en het spel begon. James wachtte rustig af en keek hoe het zijn team afging. 'Oooeeehhh, Webster van Zwadderich heeft de slurk afgepakt! Wist je dat hij het laatst heeft uitgemaakt met Jeanne, ik heb der huilend naar het toilet zien rennen!' Je zag webster duidelijk boos worden, want hij begon nog beter zijn best te doen. 'ER IS GESCOORD! 10-0 VOOR GRIFFOENDOR!' Er werd luid gejuicht in het stadion en de Zwadderaars probeerden het gejuich met boe geroep te overstemmen. 'Barness heeft de beuker geslagen en- OH NEE!' Iedereen snakte naar adem en keek aandachtig naar het veld. 'IK BEN VERGETEN MIJN OPSTEL VOOR POTIONS TE MAKEN!' Minnie keek boos naar Sirius en die glimlachte onschuldig terug.

Na een tijdje was het 60-20 voor Griffoendor en de Zwadderaars begonnen ruwer te spelen. Ook Marten beukte er vol op los met zijn knuppel. James begon voor de zekerheid maar sneller te vliegen voor hij een beuker tegen zijn hoofd zou krijgen. Lucius scheerde achter hem aan, waarschijnlijk omdat hij dacht dat hij de snaai had gezien, maar Griffoendor had een tactiek. James zigzagde rondjes door het stadion en Lucius vloog nog steeds achter hem aan. Natuurlijk was James sneller, want die was sowieso beter in Zwerkbal. 'Weaver heeft de slurk en- GRIFFOENDOR SCOORT! 70-20 VOOR GRIFFOENDOR!' Een hard gejoel klonk weer van de tribunes. Dit was zijn teken om voor de snaai te gaan zoeken. Hij vloog weer door de lucht. Ging linksaf bij Ralph die een beuker wegsloeg zodat James niet geraakt werd, dook recht naar boven, ver boven de tribunes en.... daar zag hij hem. De snaai glinsterde in het zonlicht en wilde weer snel wegschieten. James vloog zo snel als hij kon erachter aan. Hij was er bijna.. Heel bijna... Hij strekte zijn hand uit. Nog een paar centimeters.. Opeens knalde er iets hards tegen zijn hoofd aan. Het was een beuker. Hij viel van zijn bezem af, maar merkte dat hij de snaai had gevangen aangezien hij de vleugeltjes in zijn hand voelde. Hij raakte de grond met een klap die zachter was dan hij had verwacht en worstelde om bij bewustzijn te blijven. Hij keek glimlachend naar de snaai die worstelend in zijn hand zat.

Sirius, Remus en Peter kwamen naar hem toegerend en hij zag Lily en Marlene ook naar hem toe rennen. 'James?' vroeg Lily aan hem. 'Oh, hoi Flower.' zei James zachtjes. 'Kijk, we hebben gewonnen.' Hij hief zijn hand op en liet de snaai zien. Lily lachte en hij zag Sirius grijnzen. 'Prachtig commentaar Padfoot.' Zei James tegen Sirius die grijnsde. 'Ja, ik heb zoveel mogelijk roddels proberen te vertellen in 1 wedstrijd, maar het zijn nog lang niet alle roddels.' James deed moeite om te lachen en hij zag een paar professors aan komen rennen waaronder Minnie. Minnie beval de rest een stap achteruit te doen en knielde naast James neer. 'Kijk professor, we hebben gewonnen.' Ze glimlachte naar James en samen met madame Hooch tilden ze hem op een brancard. Hij voelde dat hij wegzakte en daarna werd alles zwart.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Halloooooooooo

Er gaat wolfstar inkomen!
Want er is iemand die dat heel graag wil en ik wil niet egoïstisch zijn 😂

nou joe joe
prongsieeeee :3

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Where stories live. Discover now