Hoofdstuk 9

74 6 3
                                    

een paar dagen later....

~pov James~
'Sirius!' Riep James snel. Sirius kwam aangelopen. 'What's up Prongs?'
'Je hebt een brief gekregen van Regulus.' Sirius pakte de brief van hem aan. Hij was strak wit met het Black teken als stempel. Sirius gromde. Hij haatte het wanneer zijn broertje dat gebruikte. Hij opende de brief en begon te lezen. Geduldig (wat niet zo vaak gebeurd) wachtte James tot Sirius klaar was met lezen. Sirius' gezicht werd lijkbleek.

'Wat is er padfoot?' Vroeg James snel. Sirius gaf hem de brief. 'Lees zelf maar.' James opende de brief en begon te lezen.

Beste Sirius,
Ik mag je van mam en pap eigenlijk niet schrijven, maar doe het toch want ik vind dat je het recht hebt om te weten wat hier gebeurt. Ik moet het kort houden, want anders zal Mam zien dat ik een brief aan je schrijf.

Ik zal voortaan niet meer vaak aanwezig zijn op school. Dat komt door dit. Mam en Pap hadden een belofte gemaakt aan the dark lord dat 1 van de Black kinderen hem zou dienen. Hij heeft mij gekozen.....

Ik waarschuw je. In maart moet je je veilig houden. Blijf in je leerlingenkamer.
Ik mis je en ik hou van je.
Groeten,
Regulus

James staarde naar de brief. Hij zag een traan over Sirius' wang rollen. 'Hey padfoot het komt goed.' Zei hij geruststellend en gaf hem een knuffel. 'Ik weet het.....' Zei Sirius langzaam. 'Eigenlijk weet ik het niet.' Hij plofte neer op de bank in de leerlingenkamer.

-----------------
The marauders zaten met zijn allen op het bed van Sirius. 'Dus wat gaan we doen?' Begon Sirius. Het was doodstil in de kamer en iedereen keek elkaar zwijgend aan. 'Ik-.' Begon James maar verder kwam hij niet. 'Weer de Slytherin commonroom ingaan.' Zei Remus opeens. Iedereen keek verast om naar Remus. 'Weet je het wel zeker?' Vroeg Peter nog voorzichtig. Remus knikte. 'Maar als jij niet mee wilt voor de zoveelste keer vind ik het best.' Vervolgde Remus Bot. Peters gezicht werd rood. Hij stond op en liep de kamer uit.

'Wat heeft hij nou?' Vroeg James verbaasd. Sirius haalde zijn schouders op. 'Geen idee.'

Ze slopen die avond voor de 2e keer zonder Peter door de gangen. De onzichtbaarheidsmantel mantel dicht om hun heen geslagen en deze keer hadden ze de Marauder Map meegenomen.

Toen ze bij de Slytherin Common room waren aangekomen gingen ze gelijk aan de slag.

'Al iets gevonden Padfoot?' Sirius schudde zijn hoofd. 'Nog niets.' Zo ging het een tijdje door en af en toe keken ze op the Marauders map om te kijken of er iemand aankwam.

'IK HEB IETS!' Zei Sirius enthousiast. 'Sssstttt.' Zei Remus geïrriteerd erachter aan en snel renden ze naar Sirius toe. Het was een stuk perkament met Latijnse woorden erop waarvan ze geen idee hadden wat het betekende. 'Remus, weet jij wat hier staat?' Vroeg James langzaam. Remus schudde zijn hoofd. 'Zie ik eruit alsof ik Latijn kan?' Sirius haalde zijn schouders op. 'Eigenlijk wel, ik zou je nu al in Griekenland zien lopen.' 'Gek, in Griekenland spreken ze Grieks.' Zei Remus droog. 'Wacht-.' Zei Sirus langzaam. 'Kun je ook Grieks?' Remus sloeg zijn hand tegen zijn voorhoofd en zuchtte diep. 'Nee, ik bedoelde dat ze geen Latijn spreken in Griekenland.' 'Maar je kan Latijn kan je alleen lezen.' Zei James langzaam en liet zijn hersens hard draaien. 'Nee,' zei Remus met een zucht. 'Je leert het om teksten te kunnen lezen, maar je kunt het ook spreken.' Sirius keek verward voor zich uit net zoals James. 'Laten we hier snel weg gaan.' Zei Remus vlug toen ze voetstappen hoorden.

Ze renden snel weg onder de onzichtbaarheidsmantel wat niet heel erg soepel ging. Toen ze bijna bij de trappen waren struikelde Sirius en Remus en James vielen over Sirius heen en kwamen met een smak op de grond terecht. 'Shizzles...' Fluisterde James toen Vilder de hoek om kwam. Snel verstopte hij de maraudermap en de onzichtbaarheidsmantel. 'Gesnapt.' Zei Vilder duister. Hij had een lantaarn vast als licht en mevrouw Norks liep miauwend naast hem. 'Volg mij maar jongens.' Hij grijnsde. Zuchtend stonden ze op en liepen achter Vilder aan. 'We kunnen ontsnappen..' Zei Sirius zachtjes. James Grijnsde en stootte Remus aan. 'Niet schrikken.' Fluisterde hij. Snel deed hij de onzichtbaarheidsmantel over zijn vrienden heen en ze kropen weg over de grond. Bij de muur bleven ze zitten.

Ze zagen Vilder om kijken. 'JAMES POTTER, SIRIUS BLACK EN REMUS LUPIN!' Begon hij boos te schreeuwen. 'LAAT JULLIE NU ZIEN.' Hij beende boos door de gang heen en keek alle zijgangentjes in. James moest de moeite doen om zijn lach in te houden en zijn vrienden zo te zien ook. 'Wacht..' Fluisterde Sirius zachtjes. 'Ik heb een mestbom mee.' James en hij grijnsde. 'Nee-.' Begon Remus, maar hij was al te laat. Ze hadden de mest bom de gang ingegooit waar Vilder was. Snel renden ze weg. Een eindje verderop, weg van Vilder, begonnen ze te gieren van het lachen. 'Dat was niet cool.' Begon Remus, maar moest toch lachen. 'ZAG JE VILDERS GEZICHT!' Gierde Sirius van het lachen. 'JA!' Riep James terug.

Lachend liepen ze terug naar de common room van Griffoendor waar ze op de bank gingen zitten. Remus pakte het Perkament erbij en staarde aandachtig naar het perkament.

Ab uno disce omnes.
Abundat dulcibus vitiis.
Acta fabula est.

James pakte het perkament uit Remus' handen en las de woorden. Het leken wel op een soort spreuken. 'Ha!' Zei Sirius enthousiast. 'Zullen we een tripje maken naar de bieb morgen?' Remus duwde Sirius die was opgestaan weer terug in de bank. 'Als jij niet je mond gaat houden zijn we straks te laat met naar de bieb gaan.' Sirius pakte het perkament uit James' handen. 'Het zijn spreuken ofzo.' Merkte Sirius op. 'Ik herken deze Latijnse zinnen. Mijn vader en moeder kregen ooit een brief -die ik natuurlijk gestolen had- en daar stond dit ook in.' 'Weet je ook wat het betekent?' Sirius schudde zijn hoofd. 'Ik weet alleen dat mijn 'ouders' heel erg blij waren toen ze de brief hadden gelezen.'

'Dan is het vast niets goeds...' mompelde James.

'Potter!' Riep een maar al te bekende stem. 'Wat doe je hier zo laat?' Lily kwam in haar rood met gouden pyjama naar beneden gelopen. Ze ging voor de jongens staan. 'Uhm niks.' Zei James snel. 'Wat doe jij hier?'

'Zeggen dat jullie je KLEPPEN dicht moeten houden aangezien we alles van jullie gesprekjes kunnen horen.' antwoordde ze fel. 'Dus...' Zei Sirius. 'Ga je ons nog verlinken of moeten we ons zelf aangeven bij de klassenoudsten?' Lily schudde haar hoofd. 'Soms ben je echt dom Black.' 'Ik?' Zei Sirius dramatisch. 'Dom? Ik geloof dat ik frisse lucht nodig heb!' Hij deed alsof hij flauw viel en Lily zuchtte. 'Ik kan jullie trouwens helpen.' James keek haar vlug aan en fronste. 'Waarmee?' Lily zuchtte. 'Echt ongelooflijk.... Ik zei toch dat ik jullie hele gesprek had gehoord? Ik kan Latijn.'

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

hallo allemaal!
Lily kan Latijn omgggggggg 😱
Zal ik langere hoofdstukken schrijven of niet?

Groeten
Prongsieeeeeee

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Where stories live. Discover now