Hoofdstuk 4

82 5 4
                                    

~pov james~
Hij hoorde Lily zijn naam roepen. 'LILY!' Schreeuwde hij terug. 'WAAR BEN JE!' Hij begon door het bos te rennen. Hij zou en moest Lily vinden. Er was iets aan de hand. Hij kon het voelen. 'LILY!' Schreeuwde hij nog een keer in de hoop dat hij wat terug zou horen. 'James...' hoorde hij een zwakke stem zeggen. Hij rende een stukje naar achter en zag Lily achter een dikke boom.

Maar dat was niet het enige wat hij zag. Er waren 3 dementors. Snel pakte hij zijn toverstaf terwijl hij bij bewustzijn probeerde te blijven. 'Expecto Patronum!' Riep hij snel en er schoot een zilverachtige hert uit zijn toverstok die de dementors wegjaagde. Toen de dementors weg waren richtte hij zich snel op Lily.

'Lily!' Zei hij snel. 'Blijf bij me!' Hij ging zitten op de grond en legde haar hoofd zijn schoot. Snel checkte hij of ze nog ademde en haar hartslag. Haar ogen waren gesloten. 'James...?' Mompelde ze zachtjes. 'Lily! Ik ben het James!' Langzaam zakte Lily weg in een diepe duisternis. James kon het voelen. Hij wist het gewoon. Snel tilde hij Lily op. 'Ik ga je naar madame Promfey (A/N ik heb geen idee of ik het goed schrijf) brengen.' Fluisterde James tegen Lily. Ze glimlachte en daarna werd haar lichaam slap. Snel liep James door.

Ze waren bij hogwarts aangekomen. 'OPZIJ!!!' Schreeuwde hij door de gangen. Iedereen ging snel aan de kant en Sirius kwam snel naar zijn vriend toegerend. 'Wat is er gebeurd James?' Zei hij hijgend terwijl hij James bij probeerde te houden. 'Dementors.' Zei James vlug. 'Wat? Dementors in Hogwarts?' Het was Remus. 'Nee ze was naar het verboden bos gerend.' Zei James. Je zag de paniek en bezorgdheid in zijn ogen.

~pov sirius~
James zat naast Lily in de hospital wing alleen Remus en hij mochten er niet in. 'Hij houdt echt van haar...' Mompelde Sirius. 'Ja en zij ook van hem, maar ze durft het niet toe te geven.' Zei Remus. 'Kom we gaan Alice en Marlene even halen.' Stelde Remus voor. 'Ja is goed.'

'Wat?' Zei Alice bezorgd. 'We moeten nu meteen naar haar toe.' Zei Marlene, maar Sirius hield haar tegen. 'Niet zo snel.' Hij zag Marlene rood worden en ze deed een stap naar achter. Alice en Remus grinnikten en Marlene wierp ze een dodelijke blik. 'James is nu bij Lily.' Legde Remus uit. 'Ze is nog niet bij gekomen en Perkamentus komt straks langs om de 2 vragen te stellen over wat er gebeurt was.' Het bleef even stil. 'James zou ons komen halen als we mochten komen....' Zei Sirius. Peter kwam ook aangelopen. 'Ik hoorde wat er gebeurt was met Lily en James.' Zei hij zachtjes.

~pov James~
Hij zat naast Lily hopend dat ze snel wakker zou worden. Doodongerust was hij. Bezorgd ook. Zijn been trilde op en neer van de zenuwen. Hij kon nog steeds niet verwerken wat er in het bos was gebeurt. De ene keer riep Lily angstig zijn naam en de andere keer stonden er drie dementors voor zijn neus.

Hij zag Lily langzaam wakker worden en ze opende haar ogen. 'Hey.' Zei ze zachtjes toen ze James zag. 'Hi.' Zei James terug. 'Waar ben ik?' vroeg ze met een schorre stem. Ze ging rechtop zitten. 'In de Hospital wing.' Zei James geruststellend en drukte haar bij schouders weer neer in haar bed. 'Jij moet rusten.' Zei hij streng. Ze moest lachen.

~pov Lily~
Ze keek James aan. 'Bedankt voor het redden van mijn leven James.' Zei ze en ze glimlachte. 'Je bent een echte held.' James glimlachte. 'No problem Lily-flower.' Deze keer zei er niet iets van dat James haar Lily-flower, ze vond nu op 1 of andere manier wel fijn dat James haar zo noemde. Ze had geen idee waarom. 'Als je wilt dat ik je geen Lily-flower meer wilt noemen moet je dat zeggen.' Zei James snel. 'Nee, Nee. Het is oke.' Zei ze. James ogen glommen op. Lily liet James maar even genieten van zijn heldendaad.

De deur van de hospital wing ging open en Perkamentus en Anderling liepen richting hun. Lily zag Anderling heel stiekem glimlachen toen ze zag dat James en Lily zonder ruzie of discussie in 1 ruimte zaten. 'Hoi jongens.' Zei Perkamentus en hij pakte een stoel. 'Gaat het al een beetje Evans?' Vroeg Anderling bezorgd. Lily knikte. 'En Potter?' James knikte ook. Anderling kon weer opgelucht ademen. 'Ik had een paar vragen voor jullie.' Begon Perkamentus. James knikte. 'Stelt u ze maar.' Lily was niet echt in de stemming om haar kant van het verhaal te vertellen, dus was ze maar al te blij dat James het woord nam. Het was alsof hij haar gedachten kon lezen. Best fijn was dat. Toen James klaar was met zijn verhaal was het toch wel echt aan Lily de beurt om te vertellen. 'Wat deed je in het verboden bos Lily?' Vroeg Perkamentus ernstig. Ze ademde even goed in en uit. Ze probeerde met alle macht haar tranen in te houden, maar er rolde er toch 1 over haar wang. Ze was altijd al een emotioneel wrak geweest. James pakte haar hand vast. Hij had gezien dat ze huilde. 'Ik had een grote ruzie met Severus.' Begon ze. 'De details zijn niet belangrijk, maar laten we zeggen dat hij erge dingen tegen mij heeft gezegd.'

Ze kreeg flashbacks naar de ruzie. Alles wat Lily wilde doen was Severus beschermen en veilig houden. Ze was haar beste vriend. Met de nadruk op was. 'Ik was naar het verboden bos gegaan, omdat anders niemand me met rust zou laten.' Ging ze verder. 'Niemand durft het bos in. Nou ja Behalve James dan.....' Ze keek naar James. 'Ja, je had geluk dat James je achterna was gerend.' Zei professor Anderling. 'Anders had het heel anders kunnen zijn afgelopen.' Lily slikte bij de gedachte wat er anders was gebeurt. Dan was ze nu een zielloos wrak geweest. Weer probeerde Lily haar tranen in te houden. 'Evans, je krijgt alleen een waarschuwing dat je dit nooit meer moet doen.' Zei professor Anderling ernstig. 'Je hebt ons rot laten schrikken.' Ze knikte. 'Het zal niet meer gebeuren Professor.'
'Dat mag ik hopen.' Professor Perkamentus en Professor Anderling verlieten de Hospital Wing weer.

Madame Promfey kwam aangelopen. 'Evans, je mag morgen weer gaan. Je blijft een nachtje.' Lily knikte. 'Betekent dat dat ze bezoek mag van haar vrienden?' Vroeg James hoopvol. Madame Promfey knikte. 'Yes!' Zei James enthousiast. 'Ik ben zo terug Flower.' Zei hij en sprintte snel de hospital wing uit.

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu