Hoofdstuk 11

72 6 6
                                    

James daalde en stapte van zijn bezem. Overmorgen was de zwerkbalwedstrijd tegen Zwadderich en Griffoendor zou en moest het winnen. 'Lekker getraind jongens!' Riep de team captain. Ze liepen naar de kleedkamers en kleedden zich om. 'Hey James.' zei Ralph. 'Ik hoorde dat Zwadderich 2 nieuwe spelers heeft.' James keek op. 'Wie dan?' Ralph dacht even diep na. 'Lucius Malfoy mag weer spelen van het team en ze hebben een nieuwe drijver genaamd Marten Price.' James' gezicht werd bleek. De Marten Price? De Lucius Malfoy? Hij lachte zenuwachtig. 'Dan hakken we ze in mootjes!' Zei hij maar om zijn zenuwen te verbergen.

Hij liep samen met Ralph de kleedkamer uit en ze liepen richting de toren van Griffoendor. 'Hey Prongsie!' Riep Sirius naar hem zodra hij hem zag en rende naar hem toe. James grijnsde naar hem en opeens kreeg hij een briljant idee. 'Sirius ik heb een heel briljant idee.' Zei James grijnzend tegen hem. 'Doe je mee?' Sirius knikte zonder na te denken, 'NATUURLIJKKK! HEY REMUS DOE JE OOK MEE?' Schreeuwde Sirius naar de andere kant van de leerlingenkamer. Remus stond op en liep naar de jongens toe met zijn boek in zijn handen. 'Nee.' Zei hij terwijl hij het boek dichtsloeg. 'Nou... Waarom niet? Het wordt leuk! Je weet nog niet eens wat het idee is!' Remus keek ze aan. 'Daarom juist!' Sirius zuchtte. 'Nou James vertel je idee.' James schraapte zijn keel. 'We gaan naar de Slytherin Kleedkamer van Quidditch en versieren het met allemaal Griffoendor spullen!' Sirius grijnsde. 'Met rood en gouden poeder?' James grijnsde duister terug. 'Goed plan...'

De volgende dag hadden ze voorbereidingen getroffen. Ze hadden allemaal griffoendor sjalen genakt en Remus (die toch mee deed) had voor het poeder gezorgd. 'Hey Potter.' Zei Lily en James schoot 1 meter de lucht in en verstopte snel de spullen. 'Wat doe je?' Vroeg ze fronsend. 'Niks.' Zei James snel en haalde een hand door zijn haar. 'We zijn wat aan het opruimen.' Hij probeerde om de spullen nog achter zijn rug te verstoppen. Ze trok een wenkbrauw omhoog, maar liep daarna weg.

Opgelucht rende hij naar Sirius die druk in discussie was met Remus. 'Je hebt het zelf gezworen.' Zei Remus grijnzend tegen Sirius. 'Oh kom op Moony! Doe niet zo flauw...' Remus zuchtte. 'Ik doe niet flauw! Je had het zelf beloofd!' 'Wat beloofd?' Vroeg James die besloot om zich te mengen in de discussie. Remus had moeite om zijn lach in te houden. 'Je weet wel die deal die ik had gemaakt met Sirius?' Vroeg Remus. James knikte. Dat wist hij nog al te goed. 2 maanden geen meisje, want anders moest hij een jongen uitvragen. Remus lachtte. 'Ik vond hem op de gang met Suzan Brown. De details zijn niet belangrijk.' Zei Remus een ranzig gezicht erachter aan en Sirius zuchtte in zelfmedelijden. James grinnikte. 'Hoe ga je je hier uitwerken padfoot?' Sirius zuchtte nog een keer dramatisch. 'Ik heb geen ideeeeeeee!' Peter kwam er ook bij staan. 'Hey jongens! Wat heb ik gemist?' Remus grinnikte. 'Sirius moet een jongen uitvragen.' Sirius verstopte zijn hoofd in de capuchon van zijn mantel en ging in een donker hoekje op een stoel zitten. 'Ik moet even alleen zijn!' Zei hij dramatisch en James ging even dramatisch op de armleuning zitten. 'Ja en wij moeten even de Zwadjes pesten!' Zei James dramatisch terug en trok Sirius aan zijn arm. 'Kom op, zo erg is het niet. Gewoon vragen en 5 minuten later dumpen. Daar was je toch zo goed in?' Sirius grijnsde. 'Je praat hier met de professional.'

Even later liepen ze richting de kleedkamers met al hun spullen. Ze kregen rare blikken in de gang van hun medestudenten, maar die negeerden ze. Als snel waren ze bij de Slytherin kleedkamer. 'Alohomora.' Zei Remus met zijn toverstok op het slot gericht. Het slot klikte open en snel gingen ze naar binnen. Voorzichtig sloten ze de deur achter zich en keken in de ruimte. Het zag er akelig groen uit met een wit plafond. Snel begonnen ze het onder de Griffoendor spullen te gooien en al snel zag het eruit alsof er net een feestje was gehouden met wat dronken gasten. Lachend verlieten ze de kleedkamer en deden de deur weer op slot.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Voor alle lezers:
Moet er wolfstar in voor gaan komen?

joe joe
Prongsieeee

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon