Hoofdstuk 27

64 6 3
                                    

Ze renden snel door Zweinsveld heen op weg naar Zacharinus. 'Dit is gestoord James! Dit is gestoord!' kon Lily alleen maar uitbrengen.

'Flower, deze hele wereld is gestoord!' riep James terug en rende de hoek om. Het begon al langzaam donker te worden. 'Lily we hebben een smoes nodig!' riep hij paniekerig toen ze bijna bij Zacharinus waren. 'Of je wilt overnachten op het meisjes toilet.'

'Nooit van mijn leven!' zei Lily walgend terug. 'Niet bij jammerende Jenny.'

James stopte met rennen en Lily botste bijna tegen hem op. Ze stonden voor Zacharinus. Snel stapten ze de warme winkel in. Ze hadden geluk want de eigenaar zat in een hoekje te slapen aan een tafel. Voorzichtig en zo stil als ze konden slopen ze naar de schappen.

'Hier!' zei James en vlug liep Lily naar hem toe. Hij tilde een luik van de vloer af. Snel kroop Lily erin toen ze voetstappen in het winkeltje hoorden. Vlug kroop James achter haar aan en schoof het luik weer goed. Ze waren in een donkere gang gekomen.

Na meer dan een halfuur lopen kwamen ze uitgeput bij het einde. James schoof het standbeeld van de eenoogige heks een beetje aan de kant en keek of Vilder er was.

'James, ik weet niet hoe je dit allemaal weet, maar je hebt ons nu wel al flink uit de nesten geholpen.' zei Lily opgelucht. 'We doen wel alsof we buiten zaten en niks hebben meegekregen van wat er binnen is gebeurd.' Vlug glipten ze langs het standbeeld en James schoof het ding weer goed. Vervolgens renden ze zo hard als ze konden naar de grote zaal. Toen ze de deur open deden stonden professor Anderling en Sneep bij de deur.

'Ik vroeg me al af waar jullie waren.' begon ze. Iedereen keek aandachtig naar James en Lily.

'We euh, waren buiten.' zei Lily vlug.

Sneep fronste. 'Is dat zo?' zei hij kil. 'We hebben alles gechecked buiten en niemand gezien.'

Lily werd rood. 'Ja euhm-.' Stotterde James, maar ze hoorden een zware stem achter hen. 'Ze waren bij mij Minerva.' Het was Hagrid. Dankbaar keek James Hagrid aan die naar hem knipoogde.

'Oké Hagrid.' zei Anderling opgelucht. 'Ga maar gauw bij jullie klasgenoten zitten.' Snel renden Lily en James naar de tafel van Griffoendor waar David ook al zat.

Light in the darkness ~ Jily~ (gestopt)حيث تعيش القصص. اكتشف الآن