13. Poglavlje

2K 181 22
                                    

Jun, 2012.

Novi Sad

Tri dugokose devojke sedele su na školskoj klupi. Sandra je na glas prepričavala poslednje lekcije iz osnova ekonomije koje je profesorka trebala da je pita danas. Zbog Sandrinog dugog jezika i jer nije htela sa prijavi Ninu koja je kasnila na čas, a zatim i rasprave koja je usledila kada je Nina pokucala na vrata i pristojno se izvinila zbog kašnjenja, profesorka se inatila i rekla joj da će joj ocenu zaključiti poslednjeg časa samo kako bi je naučila pameti.

,,Pakleno je vruće." Matea se hladila sveskokm koja je bila u fazi raspada.

,,Pst!" Nina je po ko zna koji put prošištala, solidarisala se makar na ovaj način sa drugaricom jer je opasno zagrizla da je odbrani od nepravde. Tako je, Sandra je profesorki rekla da je nepravedna jer za druge ima obzira a za Ninu nije imala. Istina je bila da je Nina već treći čas za redom kasnila na njen čas i da je profesorki prekipelo.

,,Marksizam preskačem, znam napamet t..." Sandra je prelistala par stranica i onda zaćutala, zbog glasa koji je dopirao sa njene desne strane.

,,Oo, tu si ti mala!" Marija je ušla u učionicu i izazvala radoznalu tišinu. Svako od prisutnih je prestao da govori kako bi čuo šta Marija ima da kaže Nini. Marija nije bila samo poznata u ekonomskoj školi, bila je poznata u svim srednjoškolskim krugovima. Bila je bogata i bahata. Mama joj je bila poznata pevačica, te je ona delila kolač mamine slave. Bila je zaljubljena u Vuka, a Vuk ju je ignorisao. Ponos joj je sinoć opet bio povređen. Poslednji put kada je zapretila Nini, glumeći neko uticajno ludilo, Vuk se na identičan način poneo prema njoj. Priznala je da ga se uplašila, zaista ga je razbesnela. Sinoć je na žurci koju je organizovala četvrta godina načula kako Nina još uvek ne zna za planove svog momka. Pa je rešila tu informaciju da iskoristi za unošenje razdora između golupčića kako ih je nazivala u ljutnji.

,,Hej!" Cimnula je Ninu za ruku jer ju je ona ignorisala.

,,Šta sad hoćeš?" Okrenula se i pogledala je u Mariju koja je dramatično skinula svoje gucci naočare za sunce, pa je pogledala onako sa visoka.

,,Znaš li gde Marić ide od septembra?" Iskezila se.

,,Izvini, devojko tračaro, ali ometaš me dok se preslišavam." Sandra ju je pričepila, tobože slučajno, dok je silazila sa stola.

,,Seljanko, nisi u štali ponašaj se." Marija joj je se umišljeno obratila, sve vreme je prevrtala u ruci naočare na kojoma je upadljivo štrčao brend.

,,Šta ćutiš ti? Maca pojela jezik?" Oči je vratila na Ninu, pa je prstima uhvatila par njenih pramenova. Nina ih je istraga i obratila joj se.

,,Nećeš me izbaciti iz takta, ne znam šta želiš od mene i ne zanima me." Zvučala je smireno, u nutrini je kuvala. Bilo je ispod svakog nivoa sa se posvađa ili još crnje potuče oko momka. Marija kao da je samo to čekala.

,,Princezice, ide u Beograd. Tamo će meni biti blizo." Nina ju je gledala jednakim pogledom kao malopre. ,,Na kraju neće biti veran sigurno jednoj štreberki koja čuva svoju..." Primakla se Nini do uha te prošaputala.,,čuva svoju pičkicu kao da je zlatna." Odmakla se i nastavila u tonu od maločas. ,,Kad mu se tamo budu nudile sve one lepotice. Znaš li ti mala ko je on uopšte?" Imala je osećaj kako joj se suze slivaju niz grlo i bila je zahvalna roditeljima što su je učili da su suze slabost, jer bi se sad ovde rasplakala. Ne samo da joj je prećutao tako bitnu informaciju već i intimne stvari deli sa nevažnim ljudima.

,,Imaš li još neku informaciju?"

,,Čekaj ti si znala?" Poljuljala je Marijino samopozdanje u trenu svojom smirenom reakcijom.

Još se zvezde sjaje (ZAVRŠENA) Where stories live. Discover now