Chemistry | 26

4.4K 251 1K
                                    

Τέλεια τώρα πρέπει να ξαναέρθω το απόγευμα για να μην φανεί πως ήταν όλα ένα ψέμα.
***

Αφού έφτασα σπίτι πήγα κατευθείαν στην κουζίνα. Εκεί είδα την μαμά μου να στέκεται πάνω από το μάτι της κουζίνας κρατώντας την γνωστή κουτάλα της προγιαγιάς μου.

«Τι φαγητό κάνεις;» την ρώτησα πλησιάζοντας την.

«Αρακά» μου απάντησε.

Τώρα που το σκέφτομαι... ο κύριος Ανδρέας έκανε πολύ κόπο για να φτιάξει το κοτόπουλο με πατάτες... λέω να δεχτώ την πρόσκληση του για μεσημεριανό...

ΝΑΙ ΑΜΕΣΩΣ ΕΣΥ

ΚΑΤΣΕ ΕΣΥ ΝΑ ΦΑΣ ΑΡΑΚΑ.

«Ε μαμά εγώ πάω να διαβάσω. Όταν είναι έτοιμο το φαγητό φώναξε με» της είπα και κατευθύνθηκα προς το δωμάτιο.

«Γιατί δεν διαβάζεις το απόγευμα; Δεν θες να ξεκουραστείς τώρα το μεσημέρι;» με ρώτησε κάνοντας με να σταματήσω.

«Ε όχι μαμά... δεν θέλω να ξεκουραστώ. Το απόγευμα θα πάω... να βοηθήσω τον Ίθαν στην χημεία. Εμ... δεν είναι πολύ καλός στην χημεία και επειδή θέλει να αποδείξει στον μπαμπά του πως θα πάρει υψηλούς βαθμούς στο τετράμηνο ζήτησε την βοήθεια μου» της απάντησα.

«Α αμα είναι για καλό σκοπό τότε εντάξει» μου είπε και γύρισε για να ανακατέψει τον αρακά.

Α τι; Μόνο αυτό; Δεν έχει "και τι ώρα θα πας;", "τι ώρα θα γυρίσεις;", "τι θα φορέσεις;" και τα λοιπά;

Ε καλά. Θα έπρεπε να χαίρομαι.

Πήγα στο δωμάτιο ξέροντας πως ο Χρήστος λείπει γιατί έχει προπόνηση. Σύνδεσα το κινητό στον φορτιστή και έκατσα στο γραφείο μου. Έβγαλα το βιβλίο και το τετράδιο με τις σημειώσεις μου και αφού έβαλα το κινητό στην λειτουργία πτήσης για να είμαι σίγουρη πως τίποτα δεν θα με αποσυντονίσει άρχισα την επανάληψη.

Μετά από ένα δεκαπεντάλεπτο άκουσα την φωνή της μάνας μου που έλεγε πως το φαγητό είναι έτοιμο. Της απάντησα με ένα "θα έρθω σε πέντε λεπτά" και αφού τελείωσα με την χημεία πήγα στην τραπεζαρία. Ο Χρήστος και η Ελένη κάθονταν από τα αριστερά και η μαμά, δίπλα από την κενή μου καρέκλα, δεξιά.

Αφού φάγαμε πήγα στο δωμάτιο να βρω ρούχα για μετά. Άναψα το θερμοσίφωνο για να έχει ζεστό νερό ώστε να κάνω ένα ντουζ και άνοιξα το κινητό μου για να δω μήπως είχα κάποιο μήνυμα.

Ναι καλέ αφού είσαι διάσημη... δέκα μηνύματα το λεπτό.

ΣΚΑΣΕ ΕΣΥ.

Till Forever Falls Apartحيث تعيش القصص. اكتشف الآن