I'm bleeding for the truth

60 2 4
                                    

Veel plezier met dit hoofdstuk lieve mensen!

A/N: Hints van misbruik!

 X Tamara

-----------------------------------------------

Een klop op de deur doet Severus opschrikken. De deur gaat open en Ginny staat in de deuropening. ' Gaat het professor?' Severus krabbelt overeind en knikt. ' Sirius en ik hadden een discussie..' zegt hij afwerend en hij ziet Ginny knikken. 'Mag ik u wat vragen?' vraagt ze dan en Severus ziet haar wat verlegen kijken. ' Natuurlijk' zegt hij en wrijft over zijn nek waar Sirius zijn toverstok in had geprikt. ' Kunt u zich nog herinneren wat u deed als Schoolhoofd?' Severus bijt even op zijn lip en denkt na. ' Niet zo heel veel meer maar ik kan me iets herinneren, iets vaags, dat je bij mij in het kantoor bent geweest' zegt hij voorzichtig. Ginny gaat zitten op het hemelbed wat in het midden van Sirius zijn kamer staat. ' Dat klopt, wilt u dat ik het vertel?' Verrast kijkt hij haar aan. ' Waarom zou je dat willen? Ik ben ervan overtuigd dat het geen prettige herinnering is, voor ons beide niet' zegt hij. Hij ziet Ginny's vingers licht trillen. ' Dat klopt, maar misschien komt er dan meer terug. De staat waarin u nu verkeert, dat is niet de professor Sneep die ik ken' legt ze uit. ' Hoe was ik dan?' vraagt hij nieuwsgierig en hij gaat zitten naast haar. ' Sarcastisch en emotieloos. Iedereen haatte u of was bang voor u.. u had nogal een scherpe tong'.  Severus slikt even, was dat werkelijk hem? 'U noemde Hermelien een onuitstaanbare betweter tijdens een les omdat ze een antwoord gaf terwijl niemand het antwoord durfde te geven'. Hij kijkt naar de grond. ' Ik zal mijn excuses aanbieden straks, dat had ik niet moeten zeggen. Juffrouw Griffel lijkt me juist erg slim en moedig' zegt hij. ' Dat is ze ook' en hij hoort de trots in Ginny's stem. ' U was ook erg moedig. U had ons veel harder aan kunnen pakken terwijl u Schoolhoofd was, maar dat deed u niet'. Severus fronst. ' Maar volgens mij deed ik ook dingen niet goed waren' zegt hij twijfelend. ' Klopt maar het is u vergeven. Natuurlijk, ik wilde het ook niet maar u had geen keuze'. Hij kijkt in het gezicht van Ginny. ' Vertel me het dan maar' zegt hij. ' Wel, we hadden een moeras neergelegd in de binnenplaats en Alecto Kragge bracht me, nadat iedereen op bed lag, naar u toe. Ze zei, terwijl we naar uw kantoor liepen, dat u wat plezier nodig had omdat Schoolhoofd zijn een zware taak was'. Severus verstijft als de herinnering in zijn gedachten tevoorschijn komt.

' Het moet zwaar zijn om Schoolhoofd te zijn Severus' zegt Amycus en verstoord kijkt Severus op van zijn schrijfwerk. ' Als niet iedereen hier binnenliep, dan zou het makkelijker zijn' zegt hij scherp. 'Ik bedoel.. hoe lang ben je eigenlijk al vrijgezel?' Zijn donkere ogen versmallen. ' Lang genoeg' zegt hij kortaf en doopt zijn veer weer in de inkt waarna hij begint met schrijven. ' Precies! Daarom kan je wel wat plezier en ontspanning gebruiken toch?' Severus negeert hem en met een beweging van zijn hand, laat hij het perkament drogen. ' Alecto haalt nu een meisje voor je op en als straf kan je haar wel gebruiken. Kom op Severus, je bent 38' zegt Amycus. Severus staat op en kijkt Amycus aan. ' Voor straf misbruiken we geen leerlingen Amycus' zegt hij scherp en duidelijk. De deur klapt op en Severus kijkt naar Amycus die Ginny naar binnen duwt. ' Ze plaatste het moeras in de binnenplaats' verklaart Alecto. Hij knikt kortaf. ' Laat haar los' commandeert hij en hij stapt op Ginny af. ' Is dat zo juffrouw Wemel?' vraagt hij ijzig en de bruine ogen van de leerlinge staren hem aan. ' Misschien wel Schoolhoofd' zegt ze met een spot in haar stem en hij versmalt zijn ogen. ' Toon respect voor je Schoolhoofd bloedverrader' snauwt Alecto. Hij zwijgt en loopt terug naar het bureau. ' Ik wil haar ook wel' zegt Amycus gretig en hij kijkt de kwabbige man emotieloos aan. ' Ze mag dan een bloedverraadster zijn maar lekker is ze wel' zegt Amycus verlekkerend. ' Laat dat Amycus, zulke rechten zijn alleen aan de functie van Schoolhoofd verbonden en dat ben jij niet' zegt hij scherp. Hij hoort Ginny jachtig ademen en hij kijkt naar haar. ' Verlaat de kamer en ga je rondes doen' beveelt hij en de Kragges verlaten de kamer. Severus neemt plaats in de stoel en met een simpele zwaai van zijn toverstok, is de kamer afgesloten en geluidloos. ' Dat kunt u niet doen! Misbruik is verboden en dan gaat u naar Azkaban' zegt juffrouw Wemel fel en hij vouwt zijn handen in elkaar. ' Ik heb nooit de intentie gehad om u te misbruiken juffrouw Wemel' zegt hij rustig. ' Ik zal u straffen maar niet op die manier' zegt hij op dezelfde kalme toon. Hij ziet de schouders van de roodharige leerling wat ontspannen. ' U mag de kamer hier schoonmaken, uiteraard zonder magie' zegt hij en met een zwiepje van zijn toverstok laat hij een emmer met sop, een doekje en een bezem tevoorschijn komen. ' Ik verwacht verder niet gestoord te worden, tenzij u hier bij moet om schoon te maken' zegt hij kortaf en met die melding gaat hij verder met zijn post.

' Het liep dus goed af?' zegt hij met een opgetrokken wenkbrauw. ' Nou, niet helemaal' zegt Ginny en ze kijkt even naar de grond. Severus fronst. ' Amycus was nog vervelender na dit incident en na een paar weken, kwam hij opnieuw naar uw kamer met mij erbij. Hij zei letterlijk dat iemand haar een bloederig lesje moest leren en hij zou het doen, of u. Het was overduidelijk wat hij bedoelde en uiteindelijk nam u de taak op zich'. 

Met een smak komt Ginny terecht op de schone vloer van de kamer van het Schoolhoofd. ' Ze gaat steeds verder Severus, ze gaat van jongen naar jongen' hoort ze Amycus Kragge tieren tegen professor Sneep. Ze krabbelt overeind en kijkt naar het Schoolhoofd die, achterover leunend in de stoel, luistert naar de tirade van Amycus. ' Iemand moet haar een bloederig lesje leren en als jij het niet doet Severus, doe ik het. Iemand moet haar leren dat een echte man anders is dan al die jongetjes'. Ze hapt even naar adem, die beschuldingen waren niet waar! ' Dat zal haar leren' hoort ze Amycus zeggen en haar ogen staan vurig. Hoe durft hij! Gespannen kijkt ze naar Sneep, wat gaat hij doen? De afgelopen keren heeft hij haar regelmatig gered uit de enge kluwen van Kragge maar het lijkt erop dat het nu niet meer gaat lukken. Dan staat Sneep op. ' Juffrouw Wemel, klopt dit?' Ze hoort de dreiging in zijn stem en haar keel lijkt afgeknepen te worden. ' Nee Schoolhoofd, ik heb met niemand wat gedaan..' zegt ze dan. 'En ik moet u op uw woorden geloven? Professor Kragge zal wel gelijk hebben, als hij het gezien heeft, toch?' zegt Sneep en ze balt haar vuisten. 'Echt niet Schoolhoofd' zegt ze tandenknarsend en Sneep loopt met grote passen naar haar toe. ' Werk mee of er gaat nog meer bloed vloeien dan nodig' sist hij heel zacht in haar oor en hij grijpt haar bij haar gewaad. Ze loopt, zo goed en kwaad als dat gaat, mee naar een kamer waar groene gordijnen hangen en een tweepersoonsbed staat met een groen dekbedovertrek. ' Heb ik gezegd dat je hierbij moest zijn Amycus?' vraagt Sneep ijzig en ze onderdrukt een grinnik, ondanks de situatie. 'Nee maar ik houd me stil, oké?' Sneep schudt zijn hoofd. ' Verlaat de kamer' zegt hij en Ginny slaakt een diepe zucht als de man weg is. ' Kleed je uit' klinkt de emotieloze stem van Sneep en met een prop in haar keel doet ze wat hij zegt. Na een kwartier loopt ze de werkkamer van Sneep uit en met brandende tranen in haar ogen, rent ze naar de Griffoendor meisjesslaapkamer, bloed druppelt langzaam langs haar benen.

' Het spijt me verschrikkelijk juffrouw Wemel' zegt Severus en hij slikt. ' U deed wat u moest doen en en het deed zeer maar u redde uw positie en deed mij niet teveel pijn' zegt ze en Severus staart naar zijn handen. Hoe kan deze jonge dame hem vergeven terwijl hij nam wat van haar was en niet voor hem bedoeld was? 


Uncharted territory  - Severus Snape fanfiction (VOLTOOID)Dove le storie prendono vita. Scoprilo ora