Old and hidden away

48 2 4
                                    

Heel veel plezier met dit hoofdstuk! X Tamara

-----------------------------------------

' We wachten twee minuten en dan zullen Romeo en Malfidus in de woonkamer zijn' zegt Remus zachtjes. Severus knikt en kauwt op zijn onderlip. Hopelijk lukt het plannetje wat ze gesmeed hebben. Na twee hele lange minuten, stappen ze uit de bosjes en lopen ze richting de villa. ' Ga maar voor, jij kent de weg' zegt Remus. Severus knikt opnieuw en stapt de villa in. Hij leidt Remus zonder problemen naar de bibliotheek die op de eerste verdieping zit. In de luxe bibliotheek staan donkerbruine kasten met verschillende soorten boeken op de planken. Bij elke rij met boeken staat een stoel zodat er gelezen kan worden. De wanden zijn bekleed met cremekleurig behang en in de vensterbanken staan vazen met bloemen erin. ' Wow.. en hier moeten we dat boek zien te vinden?' vraagt Remus die duidelijk onder de indruk is. Severus knikt stuurs en begint met zoeken naar het boek wat ze nodig hebben. ' Severus? Volgens mij heb ik het gevonden' sist Remus zacht en hij loopt stilletjes naar de bruinharige man toe. Remus overhandigt het zware boek en hij bekijkt de voorkant. ' Dit is hem' zegt hij stellig als hij het boek herkent. Voorzichtig opent hij het boek en bladert erdoorheen. De gelige papieren zijn broos en sommige woorden zijn vervaagd. Dan klinken er voetstappen en haastig duikt Severus achter een boekenkast. Hij voelt de hete adem van Remus in zijn nek en zijn nekharen gaan ervan overeind staan. Zijn hart bonkt in zijn keel en hij voelt zich zenuwachtig worden. De voetstappen, die mannelijk klinken, komen dichterbij. Dan verschijnt Draco in de rij waar Severus en Remus zich verschuilen. ' Huh? Wat doet u hier?' vraagt Draco stomverbaasd terwijl zijn hand langzaam richting zijn toverstok gaat. Severus krabbelt overeind. 'Het spijt me Draco' zegt Remus dan en richt zijn toverstok op Draco terwijl hij wat mompelt. Draco's blik wordt glazig en hij loopt weer verder. ' We moeten weg, nu' sist Remus. Severus werpt een blik op Draco en knikt dan. Samen rennen ze, zo stilletjes mogelijk, naar buiten en tot Severus zijn opluchting komen ze niemand meer tegen. 'Pak mijn hand' zegt Remus snel en Severus doet wat hij zegt. Remus zijn warme hand omsluit zijn koude hand en een golf van een prettige prikkeling schiet door zijn lichaam heen. Dan verdwijnen ze in een lichtflits.

' Bedankt Severus' zegt Albus als hij het boek aanneemt van de zwartharige tovenaar. Hij legt het boek op de tafel voor zich neer en opent het boek. Voorzichtig bladert hij door het boek heen totdat hij bij het hoofdstuk ' Gedachten en Spreuken' komt. Hij slaat de bladzijde om en kijkt met afkeuring naar de plaatjes die te zien zijn. In een sierlijk handschrift staat een inleiding geschreven maar hij negeert het. Hij scant de regels en uiteindelijk vind hij een tussenkopje met de naam 'Memorias restituere'. Dan begint hij hardop met voorlezen. ' Memorias restituere is een zeldzame spreuk die herinneringen terug brengt die eerder verwijderd zijn door zeldzame magie. De spreuk is niet te gebruiken op dieren. Degene die de spreuk ondergaat, zal last krijgen van een enorme hoofdpijn maar die zwakt in twee á drie dagen af. Na vier dagen zijn de herinneringen weer terug' leest hij op. Het wordt langzaam stil in de keuken van Grimmauld Place, je kan een speld horen vallen. 'Zullen we dit uitvoeren Severus?' vraagt Albus en de zwartharige man knikt met geen enkele emotie op zijn ingevallen gezicht. ' Zullen we het morgen doen? Dan kan ik het nog even oefenen en we kunnen er een nachtje over slapen. Ik wil het niet overhaast doen' zegt Albus gerustellend.  Severus knikt traag. 'Dat lijkt me goed' zegt de man. Albus knikt en kijkt naar het boek. Hij weet niet waarom maar het boek voelt herkenbaar aan. Het handschrift komt hem bekend voor maar hij weet niet waar hij het gezien heeft. Hij zucht diep, zijn geheugen wordt minder. Het is niet gek als je ouder bent dan 100 maar toch.. Albus staart naar het handschrift en flarden van handschriften flitsen voorbij in zijn herinneringen maar geen één is hetzelfde als in het boek. Hij tilt het boek op en onderzoekt het. ' Er is geen auteursnaam bekend, is dat niet vreemd?' zegt hij nadenkend en Severus haalt zijn schouders op. ' In de bibliotheek van de Malfidussen staan veel onbekende en zeldzame boeken met oude magie. Ik vind het niet zo vreemd' zegt hij monotoon en Albus kijkt hem verrast aan. '  Hoe weet je dat?' vraagt hij nieuwsgierig en de zwartharige man kijkt naar de grond. 'Ik heb veel gestudeerd in die bibliotheek' zegt hij dan. Albus knikt traag en laat het onderwerp gaan. ' Ik hoop echt dat het goed gaat' mompelt Albus en hij staat op. ' Ik ga het boek bestuderen' zegt hij en met die woorden loopt hij de keuken uit.

' Er is ingebroken Lucius' zegt Narcissa onthust. De man met de lange, blonde haren, staat met een ruk op uit zijn stoel en de Ochtendprofeet glijdt uit zijn handen. ' In de bibliotheek, ik heb voetstappen gezien. Het zijn twee verschillende voetstappen maar ik kan ze niet herkennen' vervolgt Narcissa. ' Laten we gaan kijken' zegt Lucius kortaf en met een knik volgt Narcissa haar man naar de bibliotheek. Lucius bekijkt de voetstappen terwijl ze toekijkt. ' Missen we boeken?' Ze zwaait haar lange haren over haar schouders. ' Geen idee' zegt ze. Lucius draait zich naar de planken en bekijkt. Dan komt hij tot stilstand en ze ziet hem bleker worden. 'Ik mis het boek Magische gedachten' zegt hij dan langzaam en Narcissa slikt. ' Waarom zouden de inbrekers juist dat boek meegenomen hebben?' Lucius kijkt grimmig. ' Geen idee'.


Uncharted territory  - Severus Snape fanfiction (VOLTOOID)Όπου ζουν οι ιστορίες. Ανακάλυψε τώρα