Şaka Beni Düşürdün Dara -8-

3.4K 255 34
                                    

Yorumlarda buluşalımm❤❤

Şaka Beni Düşürdün Dara -8-

Dün akşam hakkında hiçbir şey hatırlamak istemiyordum. Böyle adamlarla evlenip hayatı kendime zehir edeceğime borçlarımla yaşarım daha iyiydi. Beni mahkemeye verirlerse parayı hapis cezasına çevirirdim. Olurdu değil mi? Ekmek elden su gölden Açi, yaşar gidersin işte.

Eve geldiğimde Nur bana bakıp bakıp gülmüştü. Evden atılmamak için dilimi tutup odama gittim. Keşke başka ev arkadaşı bulabilseydim. Ama ne Nur giderdi ne de ben başkasını bulabilirdim! Ne vardı bu yaz da evine gitseydi. Azıcık kafamı dinlerdim. 

"Ay acıdı!" Bastırdığım iğneyi hemen geri çektim. Pamuğu da bastırdım. Kadın pijamasını çekti. "Popomda iz kalır mı?"

"Aman olsa ne olur kim görüyor popoyu?" Önce bir bir durdu, sonrasında Firdevs Yöreoğlu gülüşüyle gülmeye başladı.

"Sevgilin görüyor, flörtün görüyor, eşin görüyor, sen görüyorsun." elini sallaya sallaya tek tek saydı.  "Bir kadının her yeri pamuktan daha yumuşak ve güzel olmalı." yattığı yerden kalkıp tekrar yan yattı. İğneyi biraz sert vurmuştum sanırım. "Vücuduma döktüğüm parayla neler yapardım."  

"Banyodan sonra nemlendirici şart tabi." diyerek mırıldandım. 

Hasta, başını eğerek ayaklarımdan saçıma kadar, aman aman bir suratla beni süzdü. 

"Beni yanlış anlama ama," diyerek başlayıp cevabımı beklemeden saydırmaya başladı. "Saçların çok bakımsız duruyor, yüzün çok kuru, dudağına bir ruj bile sürmemişsin, kalçadan kilo alıyorsun dikkat et ve kaşlarını da aldır."

 "Ben halimden memnunum." dedim kaşlarımı çatarak. Kaşlarım çok dağınık olmadığı için aldırmıyordum.  Göze çarpıyor muydu ki? Hastanede kime süslenip ruj sürecektim?

Hehe, hehehe.

Ah Alex Bey... Yanaklarım kızardı bak! 

Masaya giderken Selin elinde serumlarla gidiyordu.

"Selin sen ilaç bilgisi dersini aldın mı?"

Sorum onu durdurdu.

"Şey aldım gibi. Ama şu ilacın üstündeki parasetamol gibi kelimeleri öğrendim. İlaçların isimlerini, ne işe yaradıklarını bilmiyorum." bir kere yüzüme bakıyorsa on kere yere bakıyordu. Utangaçlığı onun kişiliğinde olduğu için sorun etmiyordum. Kimseyi değiştirmek haddim değildi.

"O zaman bu iş senin görev tanıtımında yok?"

"Tabi şey, serum setlemeyi, ilaç çekmeyi burada öğrendim." bende meslek lisesinden mezundum ama benim zamanımda bunları göstermişlerdi.

"Bu yaptığın çok riskli, kim dedi-," ona izin vermeden kendi sorumu cevapladım. "Tabii ki Gülizar abla."

"Şey ama beni kovmasınlar..." elindeki tepsiyi aldım. "Sen git takipleri al. Bunu ben hallederim." kafasını sallayıp geri döndü. Atılmamak için kendini zorunda hissediyordu ama bunu yapmamalıydı. Haklarını savunmayı bilmeliydi. İnsanlara köle olursan onlarda seni tepe tepe kullanırdı. Herkes kendi görevini yapsa ne olurdu yani? Serumun üstündeki 310-2'yi okuyup 310. Odaya girdim. 

Hemşire odasına girip kendime kahve yapmak için bardağıma sıcak su koydum. Gülizar abla lavabodan çıkıp bana göz kırptı.

"Gülizar abla, Selin ilaçla ilgili ders görmemiş," masanın üstündeki krakerden bir tane olup kırmızı koltuğa oturdu.

Benim HastamWhere stories live. Discover now