Psikolojisi Bozuk Sarımsak -11-

3.2K 226 45
                                    

Psikolojisi Bozuk Sarımsak -11-

Suçluluktan gıkımı çıkaramıyordum. İçimdeki küçük kız ellerini kollarını birbirine bağlamış ofluyordu. Kolumda yine acı hissettiğimde elimi çektim.

"Ya ama cimcikliyor! Sarmıyorum kolunu falan!"

Kırmızı gözlerle bana kötü kötü baktı. Gözlerini koluna çevirince yine hıçkırarak ağlamaya başladı. Canı ne kıymetliymiş! Alt tarafı incinmişti yani. Sanki koptu! 

"Nur cimcikleme de Ayselya sarsın." Nur'a bakıp nazikçe söyledi Gül abla. Bütün camlar açılmış, benim alıştığımdan mı ne bir tek saçımı koklayınca sarımsak kokuyordu. Ama komşucuklarım bayılmıştı. 

"Koluma bak nasıl kızarmış Gül abla." dedim kolumu ona uzatarak. Azıcık da benimle ilgilensinler. Hem Nur yağı çok koyduysa ben napabilirdim yani. Benim bir suçum yoktu.

"Azıcık kızarmış geçer. Hadi sar kızın kolunu, kuzum okuyor, ders çalışıyor." 

Şok ve hayal kırıklığı ile Gül ablaya baktım. 

"Nur mu ders çalışıyor? Elif neneye sor istersen, eve yatmaya geliyor." tekrar kolunu sarmaya başladım. Elimin altında biraz daha ahlarsa şaplağı yüzüne geçirecektim. Zaten herkes Nur'u tutmuştu.  

"Doğru bugün 11'de geldi." dedi Elif nene. Mobesem be! "Gece ders çalışıyorum ben." dedi Nur. Hala sesini titreterek konuşuyordu. Yalancı horultusu odama kadar geliyordu. Susup cevap vermedim.

"Kızım sende kafanı yıkadıktan sonra iyice yıka banyonuzu." dedi Aysel teyze. "Bir daha da kafanıza sarımsak sürmeyin bir hafta geçmez bunun kokusu." 

BİR HAFTA MI? 

"Nur," dedim ona bakarak, o ise korku içinde bana bakıyordu. 

"P-parfüm sıkarız Açi." 

"Beni özel hastanenin kapısından alırlar mı salak?!" Hemen araya Aysel abla girdi. Hadi hastaneye aldılardı, peki ya kokuyu alanlar! Benimle nasıl dalga geçerlerdi. 

"Kaç diş sarımsak koydun sen Nur?" Aysel abla olası kavgayı önlemek için bir yandan bana sarılmış bir yandan olayı çözmeye çalışıyordu. 

"2 diş mi baş mı sarımsak yazıyordu..."

"Hih!" dedi Elif nene, "Bizden aldığın iki baş sarımsak onun için miydi? Hepsini koyduysan vah vah..." 

Sinirden gözlerim doldu. Ben bu kokarca halimle nasıl çalışacaktım! İzin de alamazdım. Ulan Nur, senin ipinle kuyuya nasıl indim nasıl! 

"Ağzına sıçtım Nur!" 

Koltukta yatan Nur'un üzerine atladım. Kırılmayan kemiklerini ben kırdım. Beni sürükleyerek üzerinden indirmeye çalışıyorlardı. Hem ben ağlıyordum hem Nur. Geri zekalı, geri zekalı! 

"Ay gülmekten ellerim tutmuyor Aysel!" diyerek kahkahayı bastı Gül abla. "Buram buram sarımsak kokuyorlar!" 

👩🏽‍⚕️

Tatil günüm saçımı türlü şampuanlarla yıkayarak geçmişti. Kokulu sularda bile bekletmiştim. Bakkala bile Aysel teyzenin oğlunu gönderiyorduk. Fakat hastaneden kaçamamıştım. Teyzem öldü desem bile izin vermemişlerdi. Bu hafta üç hemşire izindeymiş zaten, bir kişi daha eksik olamazmış. Nur'dan yürüttüğüm balıkçı model şapkayı saçlarımı toplayıp içine geçirmiştim. Bol bol parfüm de sıkmıştım. 

"Açelya hastanenin içinde neden şapkayla geziyorsun?" 

Şöyle bir baktım diğer servisin hemşiresine. Sorgu meleği misin kardeşim sen? Sana ne. 

Benim HastamWhere stories live. Discover now