0.8

12.8K 1.2K 452
                                    

🎶 ; Özdemir erdoğan / Aç kapıyı gir içeri - Benden size gelsin, afiyetle😊

🕯🕯🕯🕯🕯🕯

Suhandan, geçen her bir saniye için bir yaş daha alıyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Suhandan, geçen her bir saniye için bir yaş daha alıyordu. Koca aile salonda oturmuş hiç konuşmadan salonda ki kapıya bakıyorlardı. Halasının olaylı girişinden sonra evi terk eden davetsiz misafirleri yetmezmiş gibi Andrea günün ikinci bombasını patlatmış ve az evvel nikah için gelen imamla yalnız başlarına bir odaya çekilmişlerdi. Suhandan hala tüm bu olanlara bir anlam veremezken tıpkı bir süs eşyası gibi salonda ki büyük yemek masasında oturuyordu. Gözleri bir kez daha aile fertlerinin üzerinde gezerken büyükbabasının salonu terk etmesine sevinmişti. Bundan sonra olacakları merak ettiği kadar da düşünmek istemeyen Suhandan oturduğu sandalyeden hızla kalktı.

Meraklı bakışların kendi üzerinde topladığını bilsede bunu umursamadan salonda çıkıp mutfağa yöneldi. Kendine bir bardak su dolduracakken Gizem'in de arkasından mutfağa girmesi ile kendini mutfakta ki sandalyelerden birine attı. Son bir kaç saatir yaşadıkları bünyesine fazla gelmişti hem de çok fazla! Sakin ve kendi ayaklarının üzerinde duracak bir hayat istemişti sadece, bu kadar basit bir istek. Ama o planlar yaparken hayat onun için çok farklı işliyordu. Suhandan artık tükenmişti, kendi kararlarını dahi veremeyecekse neye yaşıyordu. Neye bunca çaba veriyordu?

Andrea, hiç gocunmadan karşısında konuşan adamı dinlerken ferahladığını hissediyordu

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Andrea, hiç gocunmadan karşısında konuşan adamı dinlerken ferahladığını hissediyordu. Bunca zaman kaybolmuş benliğini hiç beklemediği bir yerde bulsa da bunu yadırgamıyordu. İmam denen adamın islamiyetin şartlarını, getirilerini anlatmasını can kulağı ile dinlerken konuşmayı yeni öğrenmiş bir çocuğun sevinci vardı üzerinde. Öğrendiği her yeni bilgi nefsini doyururken sona geldiklerini anladı. Hocanın ilk önce türkçe tasvirini yaptığı ayeti dinlemiş sonrasında ise onu tekrarlayarak arapça bir şekilde artık Müslüman olduğunu mühürlemişti. Her ne kadar o kelimeleri söylemek onu zorlasada her bir harfde huzur ile dolmuştu.

"Eşhedü en la ilahe illallah ve eşhedü enne Muhammeden abdühü ve resulühü."

Suhandan su içtiği bardağı ada tezgahın üzerine bırakırken Gizem'e yardımcı olup bir diğer tepsiyi eline aldı. Büyük yengesinin emri ile içeridekilere çay dökmüşlerdi. Gizem bir tepsiyi, kendisi bir tepsiyi alıp salona girerken karşı odadan çıkan Andrea ile bir an duraksadı. Tüm aile salona giren ikiliye dönerken hocanın cüppesinin önünü birbirine kavuşturması ile kısa bir an sessizlik oldu. Suhandan'da tıpkı salondaki meraklı gözlerle hocaya bakarken içinde tarifsiz bir heyecan vardı.

YÖNÜM SANAWhere stories live. Discover now