Bölüm 4

4.5K 243 5
                                    

Ben:"Müdürün odası nerede?" Dedim.

Kadın parmağıyla karşıdaki ahşap süslü kapıyı gösterdi. Beyza ile birlikte kapıya doğru yürümeye başladık. Kapıyı çaldım. İçeriden bir ses "Girin!" Dedi. Kapıyı açtım. Beyza:"Biz kayıt için gelmiştik."Dedi. Buyurun kızlar diyerek elinle sandalyeleri işaret etti. Yerimize geçtik. "Siz değişken vampirsiniz"dedi müdür.

Ben:"Değişken vampir ne acaba bayan" dedim.

Müdür:"Adım Alix değişken Vampire gelince 100 yılda bir gelir. Değişik güçleri vardır hatta sihir güçleri bile olabilir. Sizi kayıt ettim ve alt katta yatakhaneler var size 203 numarali odayı veriyorum." Diyerek anahtari uzattı.

Beyza:"İyide adımızı bile sormadiniz." Dedi. Müdür kahkaha attı.

Müdür:"Ben zihin okuyabiliyorum hadi simdi gidin yarın dersler başlayacak." Dedi.

Biz odadan çıktık. Hemen yan tarafta merdivenler vardı. Siyah ahşap merdivenlerden aşağıya indik. Burası çok büyüktü. Kapıların üzerindeki numaraları okuyarak ilerledik. 201 202 203 evet burasiydi.Anahtari çevirip kapıyı açtım.Burasi muhteşemdi. Iki dolap vardı. Hemen cam kenarındaki yatağı kaptim.

Ben:"Beyza burası harika" dedim. Benim yatağımin yanindaki boy aynasina yaklasti. Kendine şaşkın şaşkın bakıyordu.

Ben:"Beyza ne oldu?"Dedim. Yanina yaklastim ve aynaya baktım. Bu inanılmazdı. Ben tamamen değişmiştim. Gözlerim yeşile dönmüştü. Saçımin bir kısmı kırmızıydı.

Beyza:"Be be be ben nasıl değişken vampir olabildim?" Dedi.

Ben:"Baksana her 100 yılda bir geliyormuş. " dedi.

"Sana bir şey söylemem gerek Elizabeth" dedi.

Ben:"Söyle Beyza" dedim.Benim yatağıma oturduk. Beyza:"Bak bu anlatacağım şey ikimizin arasında kalacak senin yardımın olmadan bunu halledemem." Dedi.

Ben:"Söyle Beyza söz aramızda kalacak" dedim. Beyza:"Elizabeth ben vampir değil insandim. Hep vampirlerin olduğuna inandim.Bir sürü romanim vardi. Bir gün yine bizim kütüphaneden kitap aldım o kadar eski bir kitapti ki adeta dökülüyordu.Ben onu okumaya başladım. Kitapta vampir olmak istiyorsan M... mezarlığına gidin diyordu. Günü hatta saati bile yazıyordu. Bende gittim. Gece iki buçukta mezarlıktaydim. Kitapta yazan mezari buldum ve beklemeye başladım. Vampir geldi Elizabeth gerçekten kabus gibiydi. Bana şart koştu benden daha güçlü bir vampir olursan seni yaşatmam" dedi. Ben şaşkınlıkla Beyza'ya bakıyordum. Ben:"Beyza artik vampirsin vampirler ölümsüz" dedim. Beyza:"Malesef seni vampir yapan öldürebiliyor." Dedi. Adeta şok içindeyim. Beyza:"Korkuyorum Elizabeth bu değişken vampirlik mi ne her neyse ondan kurtulmalıyim" dedi.

"Tamam canım şimdi yemeğe gidelim sonra kütüphaneyi bulup araştırırız" dedim. Biraz dinlenmek için uzandik. Yemek vakti geldi ve biz yemegimizi yemeğe gittik. Büyük beyaz bir kapidan geçtik. Burası o kadar büyüktü ki uzun uzun masalar herkes yemeğini yiyordu. Yemegimizi alıp bir yere oturduk. Müdür yukaridaki balkona çıktı.

"Vampirlerim okulumuza hoş geldiniz!"

Alkışlar koptu.

"Evet vampirlerim yeni gelen arkadaşlarımız için bizim geleneğimizi anlatıyorum. Bu içi kan dolu kadehi ben ictikten sonra herkes kadehindeki kanı bitirmek zorundadır. Ben kadehi kaldırmadan yemeğe başlanamaz. Afiyet olsun!" Diyerek kadehi kaldırdı ve bir dikişte içti. Herkes kadehini bir dikişte bitirdi. Kadehler toplanmaya başlamıştı. Biz ne yapacaktik.Icmek istemiyordum. Yanındaki erkeğe :"Bu ne kani acaba" dedim. Çocuk:" Ceylan kanı" dedi. Çocuk kadehi alıp agzima dikiverdi. "Şimdi azarı yiyeceksin" dedi. İçimde kelebekler uçuyordu sanki Beyza:"Elizabeth gözlerin lacivert oldu." Dedi. Ben:"iç hadi buna mecbursun" dedim. Yemek bittikten sonra görevliye kütüphaneyi sordum oda tarif etti bu saatte girmek yasak dedi.Bizde tamam deyip odamiza girdik.

Beyza:"Oraya gitmeliyiz Elizabeth" dedi.

Ben:"Gülerek bir planım var" dedim. Beyza nin kolunda tuttup odadan çıkardım. Sessiz sessiz adimlarla ilerliyorduk. Sağa döndük. Merdivenlerden sessizce indik. İşte burası kütüphane olmalı. Kapı kapalıydı. İttirdim. Ben:"Beyza yardım eder misin?" Dedim. Oda ittirdi ama açılmadı.Son güçle bir daha yüklendikten sonra kapı açıldı. Hemen kütüphanede kitap aramaya başladık. Beyza bir kaç kitap bulup yanıma geldi. Hemen kütüphaneden çıktık. Odamiza girdik. Kitaplari karıştırmaya başladım. Değişken vampirler güçlerini ancak gururu ve kalbi çalındığında gücünü kaybeder.

Beyza şaşkınca beni dinliyordu. Ağlamaya başladı. "Sakin ol çok yorulduk hadi uyuyalim bunları sonra düşünürüz. "

Yattığım gibi kendimi uykuya teslim ettim. Rüyamda annem ve babami görünüyordu. Bir çığlıkla yerimden sıçradım "Elizabethhh!"

Vampir ve PeriOnde histórias criam vida. Descubra agora