Bölüm 5

4.1K 232 1
                                    

Bir adam Beyza nın boğazından tutup duvara dayamıştı.

"Dur !" Diyerek adamın sırtına vurdum.Beyza'yı bırakıp sinirli bir şekilde bana döndü. Gözleri sap sarıydı.  Teni bembeyazdı. Yüzünde derin çizgiler vardı.  Nefes alıp verdikçe göğsü hırlıyordu.

"Bana bak küçük kız Beyza benim karışma sen bu işe yoksa o güzel yüzüne neler yapacağımı tahmin bile edemezsin." Derken adeta tısladı. Beyza ya yeniden döndü. Bu sefer son gücümü toplayıp başına vurdum.  Yere düştü.  Ayağa hızlı bir şekilde kalkıp boğazıma yapıştı. Gözlerime bakıptı yüzüme nefesi vuruyordu. Korkmuyordum bana hiç bir şey yapamazdı. Gözlerine dikkatlice baktım. Aniden beni bıraktı korkmus gözlerle bana bakıyordu.

"Bu iş burada bitmedi tekrar geleceğim" diyerek gitti. Beyza bana sıkıca sarılıp ağlamaya başladı. 

"Şşşt sakin ol" diyebildim. Yeniden gelecekti kesinlikle gelecekti.

Beyza'ya sarıldim sabaha kadar uyuyamadık. Sabah gidip kahvaltimizi yaptik. Hala aklımda o vampirden nasıl kurtulabiliriz acaba diye düşünüyordum. Bir görevli "Safkan sınıfı A diyerek sınıf öğrencilerinin isimlerini saymaya başladı. Benimde ismim okundu. Beyza  bana bakti aynı sınıfta değildik.  Gözlerinde korku vardı.  Benim yanımda kendini iyi hissediyordu hiç değilse o kadar çok o vampirden korkmuyordu. Beyza nın sınıfı okunana kadar yanıda durdum. Beyza D sınıfındydı. Bulanık kan vampir sınıfıydi. Görevliye "Neden vampir türüne göre sınıflar ayri" dedim. Görevli "Farklısiniz derslerinizde kendi türünuze göre" dedi. Beyza la vedalastim. Sinifin kapısını çalıp içeri girdim. Sınıf 18-20 kişilik olmalıydı.  Öğretmen buyur diyerek en arka sırada tek başına oturan erkeğin yanını işaret etti. Yanina geçtim.  Öğretmen önüme bir sürü kitap bıraktı. 

" Gecen senelerin derslerini öğremen gerek 1 ay sonra hepsinden sınav olacaksın" dedi.

Öğretmen yerine geçti. Anlatmaya başladı.  "Safkan vampirler azaldı. Türün yok olması demek vampirliğin yok olması demek.Sizin yaşıtlariniz safkanlar bu sınıfta kimin kiminle evleneceği belli bir birinizle iyi geçinmeye bakın ve bu sene açıklanan yeni yasaya göre siz safkanlar safkan biriyle evlenmek zorundasiniz. 25 yaşınıza kadat evlenmediğiniz zaman zorla bir safkanla evlendirileceksiniz." Dedi. Her kiz bir erkekle yan yana oturuyordu. Herkes yanindakine baktı. Bu korkunçtu ben sevdiğim erkekle evlenmek istiyordum. Yanimdaki erkeğin bana baktığını hissedebiliyordum. Ondan tarafa bakmak istemiyordum. Teneffüs oldu. Herkes yanindaki kişiye sarılıyor gülüşüyordu. Hemen o sınıftan çıkmak istedim ve ayağa kalktim yanimdaki çocuk kolumu tuttu.

"Tanışmayacagiz mı?" Dedi.

"Hayir" diyerek kolumu çekip koşarak sınıftan dışarı çıktım. Beyza da dışaridaydi. Beyza yi gördüğümde gözümden yaşlar süzülmeye başladı. Yanıma koşarak geldi.

"Ne oldu sana ne oldu söyle"

"Beyza çok kötüyüm"

"Ya anlatsana"

Her şeyi baştan aşağı anlatım. Şaşkın şaşkın bana bakıyordu.

"Ah canım gerçekten çok üzüldüm" diyebildi. Benim için ne yapabilirdi ki hayatim bir hafta içinde alt üst olmuştu.  Kolumdan tuttuğu gibi beni bahçeye götürdü. Sessiz kalmıştık. 

"Belki bir çözümü vardır Elizabeth"

"Yok kızım yok o çocukta benimle tanışmaya çalışıyor. "

"Yakışıklı mıydı bari"

"Yüzüne bile bakmadım"

"Kızım arkadas olun belki seversin"

Hayir işte hayir daha gencecik bir kızım istemiyorum. O sırada zil çaldı.  Sınıflara girdik.  Yanimdaki erkek elimi tuttu.

"Adım Darren arkadaş olalım buna mecburuz" dedi. Elimi cektim.

Sakın bidaha bana dokunma

"Sana zarar vermeyeceğim söz veriyorum sadece arkadaş olmak istiyorum" dedi. Aslında arkadaş olabilirdik.

"Bende Elizabeth" dedim. Tokalaştık. Öğretmen sınıfa girdi. "Yarın uygulama dersiniz var biraz dövüş teknikleri öğreneceksiniz." Dedi. Ders bittikten sonra dışarı çıktım.  Beyza hala dersten çıkmamısti. Darren yanima geldi.

"Hey dostum nasılsın" böyle demesi hoşuma gitmişti biz sadece dost olabilirdik başka bir şey olamazdik. Aslında yakışıklı çocuktu ama bu bir gram bile umrumda değildi. Gözleri yeşil buğday tenli saçları açık kahveydi. Hiç vampire benzemiyordu. "Yarın dövüşte ki marifetlerimi iyice izle sende öyle yapmalısın Elizabeth" dedi. "Tabikide dostum" dedim. Yanımıza Beyza geldi.

"Burada mıydın her yerde seni aradım. Aaa! Merhaba "

"Merhaba" dedi Darren gülümseyerek

"Bu sınıf arkadaşım Darren buda en iyi dostum Beyzam" dedim. Tokalaştilar.

Darren:"Kızlar sizin konuşacaklariniz vardır ben gideyim" diyerek gitti. Beyza hemen yanima oturdu.

"Kızım ilk tenefus ağlıyordun şimdi ..." diyecekken sözünü kestim. "Kızım sadece dostuz ve öyle kalacak." Dedim. Beyza ile odamiza çekildik.  Biraz ders çalıştım malum 1 ay sonra sınavım vardı.  Koskoca 2 senenin dersleri bunlar nasıl yapacaktim hic bir fikrim yoktu. Beyza nin vampiri ise hala aklimdaydi ona bir çözüm bulmaliydim. Yarın olsun bu işle ilgilenecektim. Uygulama dersi için giyindik. Sim siyah şeyleri savaşçı gibi giyinmek hiç hoşuma gitmemisti. Saçlarımı ördüm. Hazırdım. Bahçeye gittim arka bahçe çok büyüktu bir sürü bilmedigim şeyler vardi dövüş için olmaliydilar. Öğretmen vampir siçrayışıni gösterdi.  Uçuyordu havada nasil yapıyordu.  Aşağı indi hadi deneyin. Agzim açık kala kalmıştı. "İyi de bu nasıl olur vampirleri  sihir güçleri yok" dedim. Darren:" Elizabeth ağaçları görmüyor musun?" Dedi. Ne sacmaliyordu bu ağaç falan yoktu.  Dikkatlice baktım baktim ağaçlar gözümde belirdi görünmez ağaçlar muhtesemdi. Sıra bana gelmişti. Zıpladım zıpladım lanet olsun olmuyordu. Öğretmen:" Hadi Elizabeth odaklan yapman gerek" dedi. Hafif zıpladım ve ağacın kalın dalına baktım. Kendimi ağaçta buldum.  Yapmıştım işte olmuştu. "Evet şimdi daldan dala atla" dedi. Kendimi dallara odakladim. Ağaçların içinde atlayip zipladim. Bu çok güzeldi.  Aşağı atladım. "Çok iyiydin işte bu Elizabeth " dedi. " Sana ağaçlar içinde görünmezlik öğretmeme gerek yok zaten görünmez oldun" dedi. Çok yorulmuştum. Hemen kütüphaneye indim. O kitap bu kitap yok yok. .. Beyza ya nasıl yardim edicem. Gözüme bir kitap çarptı.  Periler bu kitabın burada ne işi var. Sayfaları karıştırmaya başladım. Bir vampiri öldürebilirler. Profesyonel perilerin gizli büyüsü zorludur. Bu büyü tutarsa o vampir öldürülebilir. Bu inanilmazdi. Kitabı daha çok karıştırdım. Harita çıktı.  Periler okulunun yolu evet işte bu.. haritayı alıp çıktım. Beyza ya bir şey söylemeden gidecektim. Beyza yi uyuyana kadar bekledim. Siyah kapsonlu pelerinimi giyip sessizce odadan çıktım.  Okulun kolidorlarinda sessizce gidiyordum. Arka bahçeden çıktım. Beni görmemeliler diye geçirdim içimden ağaca zıpladım hızlı hızlı hareketlerle okuldan uzaklastim bu fazla kolay olmuştu. Haritaya baktim. Evet uzaktı.  Ağactan ağaca zıplayarak gittim.  Sonunda karşidaydi ama oraya nasıl gidecektim. Havadaydi bir kayanin üzerinde havada öylece bembeyaz Şato duruyordu. Aklını çalıştır Elizabeth diyerek. Atladım.  Karşıya adeta uçtum. Kayanin uzerine düştüm o kadar çok canım yandi ki oracıkta can vereceğimi sandım. Zorla ayağa kalkip okula doğru yürümeye başladım. Etrafta kimse yoktu. Heh işte bu kapı Profesyonel öğrenciler kapıyi çalmak için elimi uzattim. Başıma biri sert bir şekilde vurdu. Başım acıyor başım dönüyor ve ve gözlerim karariyor....

Vampir ve PeriHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin