8

1K 75 2
                                    


***

Aleksandras

Šiandien pirmą kartą po tiek metų iš tiesų nuoširdžiai juokiausi puse dienos iš tos pikčiurnos .Stebėti kai ji bando nusiraminti ir nekalbėti kas šauną į galvą juokina .Jūs ..Ir sustoja sakiusi .Vos tik išėjus iš kabineto ji nusmeigė į mane piktas savo žalias akis .Nežinau kodėl  ,gal išprotėjau nuo pastarūjų įvykių,bet pastebėjau ,jog kai ji pyksta jos skruostai šiek tiek parausta .Dabar pykstu ir ant savęs ,jog pirmą kartą pastebiu niekingas smulkmenas moteryje .Pavyzdžiui tai kai ji bijo jos veidas išbąla ,kaip popierius ir pradeda nežymiai drebėti ,arba  tada kai kankina klausimas taip pat nežymiai krutina koją .Gal pastarieji įvykiai paskatino mane išprotėti? O gal jau per seniai turėjau meilužę ? Ji būtų visai neblogas variantas ,bet ji per daug vaikiška ir naivi .Su tokia pradėti romaną būtų kvailą .Prisisvajojus apie gražią ateitį smarkiai nusiviltų. Bet ji visuomet šalia ir būtų labai patogu .Be to būtų ir jai nauda juk ji per savo kvailumą prisiėmė kitų skolą ir ją galėtų grąžinti tapdama mano meilužę .Visą sumą nubrauksiu ,o ji ...Pala , mąstau apie visišką beprasmybę ,juk ji susijusi su tais vagias ir prileisti ją dar arčiau ,jog susimokytų prieš mane būtų pats kvailiausias žingsnis .Jai ji susitiktų savo kekšę sese ar mulkį brolį tuoj pat išduotų mane ir jiems padėtų ir toliau slapstytis , o aš neturiu laiko ieškoti deimantų .Man jų reikia kuo greičiau ,padėsiu į seifą Maskvoje ir būsiu ne nuvylęs senelio . Leticija, tu nieko nesiskiri nuo kitų moterų ir turiu nustoti sukti galvą apie tave.

-Blake, sustok prie įėjimo ir palauk už durų man jūsų nereikia

-Jei taip ,sakote

Išlipęs iš automobilio užeinu į restoraną ,tuoj pat pasitinka liokajus ,paėmęs švarką mandagiai nusilenkęs išeina .Dėdė perdeda su savo nereikšmingais spektakliais ,uždarė savo  restoraną dėl pokalbio .Nuėjęs pamačiau dėdė sėdintį ir valgantį taip pat žiūrintį šokančią rytietiškų šokių moterį scenoje .Kas kartą pamatęs jį prisimenu kaip jo stipriai nekenčiu .Kiekvieną kartą tvardausi ,jog neužmuščiau jo ,jog pridėčiau to PRAKEIKTO pistoleto jam prie smilkinio , kurį jis man davė prieš daug metų.

- Kas nutiko svarbaus ,jog kvietei mane čia ? - Paklausiu piktai priėjęs priešais jį .Jis pakelia akis ir nusišypso - Nagi, neturiu daug laiko baik valgyti ir pradėk kalbėti.

- Sėsk, - Parodo į priešais kėdę save kėdę ir jo pakalikas atitraukia kėdę.

- Neįsakinėk man .Aš jau ne be tas išsigandęs vaikas ,kuris vykdys tavo nurodymus

- Vis ne įtiskiu tau ,kas ir ką daryčiau ,tiesa ? , - Padėjęs šakutę ant stalo pasako ir pakėlęs ranką duoda ženklą išvesti šokėja ,– Gražuolė ,tiesa ? Ji arabė ,tiksliau emigravo nelegaliai į Italija iš Saudo Arabijos draugelis įvėlė ją į prostitučių verslą .Visiškai nieko nesupranta kol kas . Išvedžiau ,jog neblaškytų mano dėmesio ...

- Atėjau pasikalbėti apie tai ,jog tu ir toliau neištikimas mano motinai ? Tiesa ?

- Nesikišk ne į savo reikalus ,sėsk po galais reikia rimtai pasikalbėti , - stipriai suspaudęs kumščius atsisėdu priešais jį - Kažką valgysi ?

- Aš nealkanas ,visuomet prarandu apetitą pamatęs tavo veidą

- Turėjau iš savo draugo Emanuelio sužinoti ,jog grįžai į Italija ? - Prikimusiu balsu klausia ir užsidega cigarą - Dabar pasakysi ,jog peržengiu ribas tu jau suaugęs ,bet dabar kuo esi tai mano dėka ,turėk dėkingumo

- Pasikvietei dėl to ?

- Sūnau ,keli grėsme mūsų verslui ,kol aš gyvas neišeisi iš to mėšlo .Man viską papasakojo .Apie tavo teatrą klube ir akibrokštą Emanueliui .Mums labai ne patinka tavo skuboti sprendimai jis tikisi tavo teisingo sprendimo .

Aš pasirinkau širdies balsąWhere stories live. Discover now