0.2

176K 2.6K 1.8K
                                    

Medya: Barlas Ataman

İyi okumalarr

Geceleyin Simay'larda kaldığım için annesinin sesi ile uyandım. Annesi çok iyi bi kadındı hatta bizimle tam kafa dengiydi ama bu saatte kalkıp kiminle konuşuyor ki? Kafamı yana çevirince Simay'ı göremedim. Demek Simay ile konuşuyor. Yataktan kalkıp mutfağa geçtim. "Günaydın." Dedim, Simay sinirle bana bakarak "Günaydın Bahar." Dedi, demek kavga ediyorlardı. Simay'ın annesi Ayten teyze "Günaydın kızım." Dedi, Simay sinirle sandalyeden kalkıp mutfaktan çıktı. "Sinirlenmiş küçük enişte." Dedim gülümseyerek, Ayten teyze içten bir şekilde derin bir nefes alıp verdi. "İstediği parfümü almadık diye kokusu olmadan okula gidemiyormuş." Dedi Ayten teyze, gülüp "Ben bi şu kıza bakayım." Dedim.

Simay'ın odasına geçtim. Simay'ı gömlek giyerken görünce gülümseyip yatağa oturdum. "Sen Oğuz'un sevdiği kokuyu üstüne bocalamadan okula gidemiyor musun?" Dedim alaylı bir şekilde. Simay yatağa gelip eline yastığı aldı. Yastıkla kafama vurmaya başlayınca "İtiraf et, aşıksı-" Derken Simay eliyle ağzımı kapattı. "Seni gebertirim Bahar!" Diye cırladı. Sesi.. Kargalar ile kapışacak derecede. Simay'ın elini ısırmamla Simay elini çekti. Yataktan kalkıp "Kulak bu da be.." Diye sızlandım.

Üstümü değiştirmeye başlayınca "Simay oylanma okula gidelim." Dedim, Simay yataktan kalkıp dolabını açtı. "Bi kere de 'okuldan kaçalım' de." Dedi, gülerek saçımı savurdum. "Saçmalama, sınıf başkanıyım ben." Dedim böbürlenerek.

Üstümüzü değiştikten sonra çantamı alıp odadan çıktım. Yanıma baktığımda Simay'ı göremedim. Tekrar odaya gittimde Simay boş parfüm şişesine bakıyordu. Göz devirip Simay'ın yanına geçtim. "Oğuz öyle bakınca gelmiyor." Dedim gülerek, Simay sinirle bana bakınca acele ile odadan çıktım. Ben diyorum ya, bu kız Oğuz'a aşık!

Mutfağa geçtiğimde Ayten teyzenin sucuklu yumurta yaptığını gördüm. Hızla sandalyeye oturdum. "Bu ne güzel gözüküyor be!" Diye söyledim. Ayten teyze gülümseyerek karşımdaki sandalyeye oturdu. Simay'ın gelmesiyle yemeğe başladım.

"Ne güzel kokuyosun kız sen." Dedim ağzım doluyken. Simay göz devirip sinirle annesine bakınca güldüm. Uzun sürmeyen yemeğin ardından evden çıkmıştık. Okula doğru giderken Simay birden koluma girdi. "Barlas ve sen ne alaka?" Diye sordu. Bu sorunun cevabını ben de bilmiyorum. Maskeleri açtıktan sonra bana tip tip bakmıştı. Ardından bir şey demeden partiden çıkmıştı. "Bilmiyorum." Diye geçiştirdim. Simay bana imanlı bakışlar atsa da umursamadan önden yürümeye başladım.

Okula gelince karşı sınıftan birilerini görüp onlara selam verdim. Hafif bir konuştuk ama dedikodu malzemesi yokmuş diye fazla uzatmadım konuşmayı. Simay çoktan sınıfa gitmişti bile. "Bahar!" Diye Simay'ın bağırma sesi gelince sınıfa doğru geçtim. Acaba bu sefer ne için bağırdı?

Sınıfa girince çantamı sırama koydum. "Ne bağırıyon?" Diye sordum. Simay ciddiyetle bana bakıp "Oğuz diye bir şey yok biliyosun dimi?" Dedi, buna mı takılmıştı? Simay'ın yanağından makas alıp "Biliyorum tabiki güzelim, takılıyorum sadece." Dedim. Simay derin bir nefes alıp verince gülümsedim.

Sınıftan çıkıp müdürün odasına doğru ilerledim. Sabahın köründe müdürün odasından çıkan Barlas mıydı? Bir şey demeden yanından geçtim. Müdürün odasına girerken kapıyı çalıp içeri girdim. "Yoklama defterini almaya geldim." Dedim gülümseyerek, masada duran yoklama defterini alırken "Bahar sen alma ikinci ders al." Dedi, ne alaka şimdi? Gülümseyip "Peki hocam." Dedim.

Müdürün odasından çıkınca Barlas'ın bana baktığını gördüm. Beni mi beklemişti? Barlas yanıma gelince "Ne konuştunuz?" Diye sordu. Anlamsızca kaşlarımı yukarı kaldırdım. Müdür ve Barlas neden bu kadar tuhaf davranıyor? Yoksa Barlas ve müdürün ilişkisi mi var? Benden saklıyorlar. Benim gibi bir dedikoducudan nasıl saklayacaklar? Kendi kafamda kurduğum senaryoya gülüp "Hiç." Dedim.

SIR Where stories live. Discover now