1.6

123K 1.9K 2.8K
                                    

Medya: Oğuzz

İYI OKUMALAARRRR

o((*^▽^*))o

Sabahleyin telefonumun çalması ile uyandım. Telefonu açıp baktığımda oyuna yeni bildirim gelmişti. Bu bildirimleri kapatmam gerekiyor. Üstümü değişip yemek yedikten sonra evde fazla oyalanmadım. Okula doğru giderken telefonuma bakmayı akıl ettim. Sınıf grubundaki mesajları okumaya başladım.

Derin: Başkan nerde?

Derin'in yazdığını görünce mesajlarda daha üste çıktım.

Simay: Yarın mı?

Batu: Evet, okul yine gezi düzenliyor.

Ben geziyi mi unutmuştum? Dünkü konuşmalar bakılırsa baya unutmuşum. Ne kadar mükemmel bir başkanım (!)

Bahar: Mesajları yeni gördüm. Her gezi saati 10 da oluyor. 10 da okulda olmanız yeterli.

Mesajı yollarken gözüm saate kaydı. Eğer gezi varsa ben okula boşuna erken gidiyorum. Okulun kapısına gelince durdum. Okula mı girsem yoksa boş verip eve mi dönsem? Neyse, gezi için bilgi toplamak daha mantıklı geldiği için okula girdim. Daha sınıfa geçmeden koridorda birer öğretmen görüp yanına gittim. "Hocam gezi mi var?" Diye sordum, bizim derse girmediği için hoca hakkında bilgim yoktu. "Bu gün 12/A için var." Dedi, gülümseyip teşekkür ederek yanından uzaklaştım. Hiçbir şey öğrenemedim. Zaten bizim gezi olduğunu biliyorum.

Sınıfa girdiğimde Gaye'yi gördüm. Tek başına sınıfta oturuyordu. Gaye de iyicene Oğuz'a benzedi. "Günaydın." Deyip sırama geçtim. Kızı sevmesem de 'günaydın' demeden sınıfa girmek istemedim. Gaye kafasını bana çevirip baktı. Alaylı bir yüz ifadesi ile yanıma gelip Barlas'ın yerine oturdu. "Nasılsın Bahar'cık?" Diye sordu. Bu kız benle konuşuyorsa dünya tersine dönecek demek. "İyi, sen?" Diye sordum ama soruma cevap vermek yerine sağ elimi tutup bilekliğime baktı. Şans bilekliği diye bahsedilen bileklikti. Fazla özelliği yoktu ama inanıp taktığım için pek çıkarmazdım.

"Bilekliğin ne güzel." Dedi, gülümseyip teşekkür ettim. Sınıfa Barlas ve Ege gelince derin bir nefes alıp verdim. Sonunda kurtuldum şu kızdan. "Günaydın." Diyen Ege'ydi. Gaye kalkıp kendi yerine geçti. Barlas ise bana boş bir ifade ile bakarak yanıma geldiğinde. "Ne konuştunuz?" Diye sordu Barlas, bilekliğime bakıp ardından Barlas'a baktım. "Önemsiz." Dedim. Gözüm Barlas'ın bileğine kayınca 'Gaye' yazdığını gördüm. Demek Gaye bilerek benim bileğime baktı. Resmen psikolojik oyun bu!

"Bileğinde neden Gaye yazıyor?" Diye sordum. Barlas bana bakıp sırıttı. Bana yaklaşıp "Noldu kıskandın mı?" Diye sordu. İstemsizce göz devirdim. "Ne münasebet?"

"Ne münasebet?" Sesini inceltip beni taklit eden Barlas'tan başkası değildi. "Kabul et, kıskanıyosun." Diye ekledi Barlas, yüzünü buruşturup kusuyor gibi hâl aldım. "Gaye'yi mi?" Dedim igneyeci sesimle. Barlas kahkaha atarken bir sey demeden önüme döndüm. Ege ve Gaye yanımıza gelince ikisine de tip tip baktım. Gaye Barlas'ın omzuna dokunup omzunu eliyle temizliyordu. "Barlas bi çekilsene." Dedim. Barlas bana yol verince sıradan çıktım.

Öğretmen masasına geçip sandalyeye oturdum. Ege yanıma gelince ona baktım. "Konuşalım mı Bahar?" Diye sordu. Benimle ne konuşacaktı ki? "Konuşalım." Dedim. Ege sınıftan çıkınca afalladım. Ben de sınıftan çıkıp yanına geçtim. Ege duvara yaşlanmış beni beklediğini gördüm. Galiba benimle konuşacağın konuyu Barlas ve Gaye'nin duymaması lazımdı.

"Benden nefret ediyor olabilirsin ama ben Simay'ı çok seviyorum." Dedi, Simay hakkında mı konuşacaktık? "Sana karşı bi nefret falan etmiyorum." Dedim. Ege kaşlarını yukarı kaldırıp 'ciddi misin?' dercesine baktı. "Benim yüzümden Simay ile aranı bozuk tutmanı istemiyorum." Dedi, Simay gibi yakın arkadaşım olan biri ile iki günlük sevgilisi için aramı mi bozuyorum? Dışarıdan böyle gözüküyorsa, gerçekten iğrenç bir durum. "Kimse için Simay ile aramı bozmuyorum." Diye söyledim.

SIR Where stories live. Discover now