0.3

165K 2.9K 1.1K
                                    

Media: Simay Şekerci

İyi okumalarrr

Kollarımı göğsümde bağlayıp tam önünde durdum Barlas'ın. "Ne işin var burada?" Diye sordum tek kaşımı kaldırıp. Gözüm üzerinde olacak derken bu kadar ciddi olmasını beklemiyordum.

Umursamazca omuz silkti. "Artık bu sınıftayım." Dedi. "Burası benim sıram." Dedim tane tane. Pencere kısmında en arkada oturuyordum, Simay ve Oğuz ise benim önümdeki sırada oturuyorlardı. "Çok istiyorsan yanıma oturabilirsin Bahar." Deyip yanındaki pencere kısmı tarafını gösterdi.

Sinirle ofladım, benim sınıfımda hatta benim sıramda bana ahkâm kesiyordu. "Kalk da geçeyim bari." Diye homurdandım. Geçmem için yer açtı ve sırama oturdum. Oğuz ve Simay yerlerine oturup arkalarını döndüler. "Tunç ile karşılaştık kapıda. Tunç, Sinem ve Berk B sınıfına gideceklermiş artık." Deyip duraksadı ve Barlas'a döndü.

"Oğuz ben." Dedi elini uzatıp, tavrı normale kıyasla sertti. Sanırım baloda dans ettiğim okulun gizemli çocuğunun ertesi gün bizim sınıfa nakil olması insanların kafasını kurcalıyordu. "Barlas." Dedi kısaca ve Oğuz'un uzattığı eli sıktı ve geri çekti elini.

Simay, Oğuz'a kıyasla neşeyle elini uzattı. "Simay bende, Bahar'ın en yakın arkadaşı benim." Dedi böbürlenerek. Oğuz'a laf atmıştı aslında. Oğuz, Simay'ın saçını karıştırdı ve bozdu bilerek. İkisi birbiriyle uğraşırken gülerek onları izledim. Bakışlarım beni izleyen Barlas'a kayınca, gülüşüm yavaşça soldu. Cidden bu çocuğun bakışları yine bu kadar derindi? Bakışlarımı hızla kaçırdım. Çantamdan edebiyat kitabımı çıkartıp, sıraya koydum. Teneffüste B şubesine gitmeyi aklıma not ettim. Sinem dedikodu yapmayı sevdiğim bi arkadaşımdı ya da dedikodu yapan herkesi seviyordum.

Sınıfın kapısı açılınca içeriye Barlas'ın sürekli takıldığı Ege ve bir kız girdi. Kızın ismini duymuştum daha önce ama hiç konuşmamıştık

Okuldaki çoğu kişi ile konuşmuştum. Binevi çoğu ile arkadaştım ama bu kızla hiç konuşmamıştım. Demek okulda konuşmadım insanlar da varmış. Bu demek oluyor ki bazı dedikoduları bilmiyorum. Kızla samimi olup hemen dedikodu aktarımı yapmam lazım!

Kız ve Ege orta sıranın en arkasına oturdular. Çok geçmeden hatta hemen hoca gelince ayağa kalkıp oturduk. Bence o ayağa kalkıp oturma muhabbeti kesinlikle mini spor. Her ders boşuna ayağa kalkıp tekrardan oturuyoruz. Sözde hocalara verdiğimiz saygı için ayağa kalkıp oturuyormuşuz. İyi de ben bazılarına saygı duymuyorum ki.

Selma hoca yerine oturup "Yeni gelen kişiler kendinizi tanıtmayacak mısınız?" Diye sordu, sanırsın okula yeni geldiler. Bu hocanın her dediği bana mantıksız geliyo. "Sanırsın okula yeni geldik." Diye mırıldandı Barlas, bu çocuk demin benim aklımı mı okudu? Barlas ayağa kalkıp "Barlas ben, 12 B den geldim." Dedi, gülmemek için dudaklarımı ısırdım.

Barlas yerine oturunca Ege ayağa kalktı. "Ege ben hocam ama kısaca yakışıklı Ege diyebilirler." Dedi, bu sefer kendini tutamadan kahkaha attım. Selma hoca bana ters ters bakınca ağzıma fermuar çeker gibi yaptım. Ege ile sınıfa gelen kız ayağa kalkınca "Gaye." Deyip yerine geri oturdu. Bi dakika, ben yanlış bir şey duydum değil mi? Şaşkınlıktan açılan ağzımı kapattım. Barlas'a baktığımda umursamaz gözüküyordu, 'bitse de gitsek' der gibi bir hali vardı. Ona baktığımı görünce bana dönüp göz kırptı.

"Ne oldu?" Dedi, gözlerimi büyülte büyülte Barlas'a baktım. Tam cevap verecekken tekrar konuştu. "Senin için sınıf değiştiğimi yeni anladığını söyleme." Dedi, gözüm üzerinde olacak derken bu kadar ciddi olmasını beklemiyordum ama bahsettiği ve benim mal gibi anlamadığım sır her neyse cidden önemli bişeydi ve benim bu sırrı çözmem gerekiyordu. Barlas 'ciddi misin ya?' der gibi baktıktan sonra önüne dönünce düşünmeye başladım.

Gaye! Evet kızın adı Gaye'ydi. Çok sessiz bir tip gibi duruyordu dışarıdan. Alimli ve güzel bir kızdı. Boy ve kilo olarak bana benziyordu, saçları kahverengiydi. Yani o baloda Barlas beni Gaye mi sandı? Otel odası falan derken.. Yoksa bunlar kimseye demeden gizlice sevgililer mi? Tabi ya! Dedikodu buydu. Peki o zaman polis ne alaka? Düşün Bahar düşün! Resmen elinde bomba gibi bir dedikodu var ama bilmiyorsun.

Selma hoca dersi anlatırken ben Barlas'ın bana dediklerini düşünüyordum. Gaye ile ne gibi işi olabilir? Gaye, Ege ve Barlas birden bizim sınıfa geçtiler. Hepsi benim için mi geldi? Düşünmekten kafayı yiyecem. Barlas elini bacağıma koyunca ona baktım. "Hoca sana sesleniyor." Dedi, iyi de bacağıma niye elini koyuyon? Bu çocuk bana bı sapık gibi geldi. Bacağımdan elini çekince "Efendim hocam?" Dedim, Selma hoca bana ters ters bakıp başka birine söz hakkı verdi. Barlas bana bakıp "Bu hoca sana niye böyle davrandı?" Diye sordu, dedikodu mesaim başladı galiba. Bacak bacak üstüne attım, Barlas'a yaklaşıp "Bu her sene evlenip boşanıyor ya, okula benim yaydığımı öğrendi." Dedim fısıldayarak. Barlas sırıtıp önüne döndü. O da seviyor dedikoduyu.

Ders bitince Barlas'ın omzunu dürttüm. "Çekilsene bi." Dedim, Barlas bana yol verince yanından geçip sınıftan çıktım. Yanıma Simay gelince beraber yürümeye başladık. "Bunlar niye sınıfa geldi ki?" Diye sordu Simay, sınıf! Tabi ya. Tunç onlar ile konuşacaktım. "Bilmiyorum." Dedim, adımlarımı B sınıfına doğru yönlendirdim. Sınıfa girip Tunç'un yanına geçtim. "Başkan hoş geldin." Dedi Tunç, gülümseyip sıraya oturdum. "Siz niye sınıfı terk ettiniz?" Diye sordum. Berk yanıma gelince ona tip tip baktım. "Bakma öyle, burda kuzenim var." Dedi, Berk'in nedeni geçerliymiş, peki ya Sinem ve Tunç?

"Bilmem ki, Sinem buraya geçelim dedi ben de ona uydum." Dedi Tunç, Sinem'e göz ucu ile baktım. Selam bile vermiyor oysaki daha bu gün terk etti sınıfı. "Sinem ne derse onu mu yapıyorsun Tunç?" Diye sordu Simay, Simay'a baktım. Simay da böyle biriydi işte hemen her şeyi diyordu. Tunç'un Sinem'i sevdiğini bilse belki bunu bu kadar kolay diyemezdi. "Simay." Diye uyardım. Simay bana göz devirince Tunç'a baktım. "Ne olursa olsun bizim sınıfın kapıları size her zaman açık." Dedim, Tunç bana gülümseyince sıradan kalktım. "Ama sana kapalı." Diyen Simay'a baktım. Sinem'e söylüyordu. Simay'ın kolundan tutup sınıftan çıkardım. "Kavga arama." Dedim, Simay ise kollarını göğüsünde bağlayınca göz devirdim.

Bizim sınıfa doğru giderken "Tunç Sinem'i seviyor." Dedim, Simay tek kaşını kaldırıp bana baktı. "Yani sevgi her şeyi kabul etmek mi?" Dedi, bu kadar gaddar olma be Simay. Bir şey demeden kendi sınıfıma girdim.

Sıramı Barlas, Ege ve Gaye işgal etmişti. Ege Barlas'ın yanında oturuyordu. Gaye ise masaya oturmuştu. Bir şey demeden öğretmen masasına geçip oturdum. Simay önüne geçip saçını düzeltti. "Kötü mü gözüküyor?" Dedi, bu sarı saçlar nasıl kötü gözükebilir ki? "Hayır." Dedim zaten dememle zilin çalması bir oldu. Öğretmen masasından kalkıp "Yerinize geçin çocuklar." Dedim gülerek. Başkan olmak harika bir his!

"Başkanım bir imza ya." Dedi Derin, saçımı savurup "İmza günleri yapacam arkadaşlar, normal günlerde imza vermiyorum." Dedim, Batu alkışlayanca ona baktım. "Başkan hemen moda girdi." Dedi, saçımı savurup "Ee yani canım." Dedim, hoca gelince yerime geçtim.

Bu sefer ders edebiyattı. Gözlüklü ve oldukça kafa dengi Serdar hoca gelmişti. Her zamanki gibi yine gömlek giymişti. "Başkan sen misin?" Dedi Barlas, gülümseyerek kafamı onaylarcasına salladım. Dersi dinlerken bir yandan tahtaya yazıklarını yazıyordum ama Serdar hoca kendi yazınca herkes yazdı sanıp hemen siliyordu. Dersin ortasında "Hocam bu da kol yani." Diye söyledi Oğuz. Öyle ya da böyle derken ders bitmişti ama ders gibi elim de bitmişti.

Simay ile koridora çıkıp yürümeye başladık. Neyse ki bu uzun yürüyüşümüz ismimi bağıran ses ile bitmişti. Demir yanıma gelip "Napıyosun lan sen?" Diye sordu, ne oluyor? Acaba yine bilmeden ne yapmışım? "Anlamdım." Dedim, Demir sinirle alt dudağını yalayıp "Bi de bilmiyor gibi yapıyorsun!" Diye bağırdı. Kaşlarımı çattım. Neyi bilmiyor gibi yapıyorum? "Sen kime bağırıyon aslan?" Diye atladı Simay, Demir Simay'a bakıp hafif gülümsedi. "Sen ne atarlanıyon sarı?" Dedi, Simay kaşlarını yukarı kaldırıp "Sen neye atarlanıyorsan ben de ona atarlanıyorum." Dedi Simay, Demir Simay'ın omzundan ittirip "Bi çekil senle muhatap olmaya gelmedim." Dedi, Demir bana bakınca kaşlarımı tekrar çattım.

"Benle muhatap ol o zaman."

Sesin geldiği yere doğru döndüm. Barlas, Ege ve Gaye vardı. Ses tamamen Barlas'a aitti. Galiba büyük olaylar olacak..

SIR Where stories live. Discover now