0.6

152K 2.3K 1K
                                    

Selamm nasılsınız?

Media: Gaye

İyi okumalar.

---

Simay etrafındaki kişileri yollayıp acele ile soyunma odasına götürdü beni. Regl olduğum için kan eşortmanıma geçmişti. Bu nedenden Simay üstüme hırkasını verdi. Soyunma odasına gittiğimizde üstümü değiştim. Neyse ki okulda havuz olduğu için dolabında iç çamaşırları da vardı.

Üstümde değiştikten sonra zaten zil çaldı için Simay ile beraber bahçeye çıkmıştık. "Fark ettin mi? Ege sana bir tuhaf baktı." Dedim, Simay ise kendinden emin bir şekilde saçlarını savurdu. "Yani güzelim tatlım. Bana bakmayacaklarda kime bakacaklar?" Dedi, Simay'ın arada gelen bu gereksiz egosu beni benden alıyor. "Ben açım." Dedim, Simay bana bakıp "Tabii ki de aç olursun. Geldiğinden beri uyuyorsun." Dedi, uykum derinse ne yapabilirim ki? O kadar uyudum bari bir rüya falan görseydim.

Zilin çalması ile beraber tekrardan spor salonuna geçtik. Bu son dersti ve her beden dersinin ikinci saati hoca bizi serbest bırakırdı. Her zamanki gibi yine serbest bırakınca bi kenara çekilip oturdum. Ders boyu tek başıma mal gibi oturdum. Simay ile Oğuz tam önümde pas oynadılar. Ayıp olmasın diye arada yanıma gelip 'nasılsın?' diye sormayı da ihmal etmediler. Okul tamamen bittikten sonra Simay ve ben bizim eve gittik.

Eve gelir gelmez Simay banyoya girmişti ben ise yemek yedikten sonra üstüme giyecek bir şeyler arıyordum. Aslında geçen doğum günümde Simay'ın bana aldığı elbiseyi giyebilirdim ama elbise ile pek rahat etmiyorum. Elbiseyi elime alıp baktım. Beyaz üstünde kelebek desenleri olan güzel bir elbiseydi. Tamamen günlük elbise. Simay banyodan çıkınca dolabından kurutma makinemi alıp saçını kuruttu. Birbirimizde o kadar fazla kalıyoruz ki odalarımızda ikimiz için dolap var.

Simay işini bitirince yanıma gelip elimdeki kıyafeti baktı. "Hangi zevkli kız aldı bunu ya?" Diye sordu, yine her zamanki gibi kendini övmezse içinde kalırdı. Gülüp geçtim. Elbiseyi giyip Simay'a gösterdim. "Bunlar rahat edebileceğine emin misin?" Diye sordu Simay, kafam olumsuz anlamda salladıktan sonra Simay dolabına yönelip bana şort ve crop verdi. "Şort giyemem ağda yaptırmadım." Dedim, Simay bana sinirle bakıp "Salak." Diye söylendi. En sonunda tamamen siyah bir kombin yapmıştım. Siyah bol paça pantolon, siyah atlet ve siyah ama beyaz çizgileri olan bir hırka.

Simay'a baktığımda ise gümüş kolye takıyordu. Kore dizilerinde olan okul kıyafetleri gibi giyinmişti. Beyaz bir etek, beyaz bir gömlek ama kısa kolluydu. Mavi bir de süvet giymişti. İşimiz bittikten sonra evden çıkmıştık. Sahile doğru giderken sınıf grubuna Barlas onları ekledim. Sahile gelince Batu ve Derin'i görmüştüm. Onların yanına gidip sınıf grubuna 'Gelin artıkk!' diye mesaj atmıştım. Yavaş yavaş herkes gelince yere oturup konuşmaya başladık. "Siz üçünüz birden neden bizim sınıfa geldiniz?" Dedi Gizem. Barlas yanıma oturdu.

"Barlas Bey öyle istedi." Dedi Ege gülerek, Barlas da benim için geldi. Aşk işte arkadaşlar böyle bir şey. "Niye geldik Barlas?" Dedi Gaye, bütün gözler Barlas'ın üzerindeydi. Hafif bir rüzgar esince rahatlama geldi. "Bahar çok ısrar etti." Dedi Barlas, demin gelen o rahatlama hissi anında gitti. Kafamı Barlas'a doğru çevirip "Ha?" Diye sordum. Barlas ise gülerek "Şakaydı canım." Dedi, önüme döndüğümde Simay'ın bana imalı bir bakışta baktığını fark ettim.

"Biz niye buraya geldik?" Diye sordu Gaye, sınıf etkinliği yapıyoruz işte daha ne istiyon? Aslında diğer sınıflar bizim gibi değildi. Bizim sınıftaki herkes birbirine çok samimiydi. Böylecelikle sürekli sınıf etkinlikleri yapardık. "Zorla mı geldin?" Dedi Oğuz, gülmemek için dudaklarımı içe doğru büzdüm. "Soru sordum Oğuz." Dedi Gaye, kavga mı edecekler yoksa şu an sadece boş tartışma mı yapıyorlardı? "Ben de soru sordum." Dedi Oğuz, bu gereksiz tartışma daha fazla uzamasın diye araya girdim. "Eğlenmek için buluştuk." Dedim, Gaye bana bakınca gülümsedim ama o gülümsemedi. Hani biri sana bakar sen yanlış anlamasın diye gülümsersin ama o gülümsemeden boş boş bakar ya tam olarak o anı yaşadım.

"Okulda da konuşabilirdik niye şu an buradayız ki?" Dedi Gaye, derin bir nefes alıp verdim. "Neyse, doğruluk cesaret oynayalım mı?" Diye sordu Batu. Benden daha iyi konu dağıtıyo. "Olur." Dedim, çoğunluk kabul edince oynamaya karar verdik. Zaten Batu'nun dediğini hiçbir şey demeyen tek Gaye'ydi. Acaba kız buraya zorla mı getirdiler? "Bence şişe ile uğraşmayalım, cevaplayan bir istediğin kişiye soru sorsun ve böyle devam etsin." Dedi Derin ardından konuşmaya devam etti. "O zaman ilk ben soruyorum."

Derin gülümseyip Batu'ya baktı. "Batu doğruluk mu cesaret mi?" Dedi, Batu kollarını iki yana açıp esnedikten sonra "İlk elden cesaret demiyeyim, doğruluk." Dedi, Derin sırıtıp "Klişe olacak ama bizim sınıftan biriyle sevgili olsaydın kimle olurdun?" Dedi. Batu hepinize teker teker baktıktan sonra "Zormuş." Dedi, ardından Derin'e bakıp "Senle." Dedi. Derin gülümserken Oğuz Batu'nun koluna vurdu. "Ben varken.." Dedi Oğuz, herkes gülerken Oğuz olmayan gözyaşını sildi. Batu Oğuz'a destek olmak amaçlı Oğuz'a uzaktan öpücük attı.

"Ege doğruluk mu cesaret mi?" Dedi Batu, Ege ise kendinden emin bir şekilde "Cesaret." Dedi, Ege başına neler gelecek hiçbir şeyden haberi yok. Masum çocuk. "Simay sende ruj var mı?" Diye sordu Batu, Simay çantasından ruju çıkarıp Batu'ya verdi. "Ege sen bu ruju sürüp buradaki birinin yanağını öp." Dedi, Ege ruju alıp kapağını açtı. "Bi de kırmızı lan." Dedi, hafif gülüp izlemeye devam ettim. "Simay sürsene şunu." Dedi Ege, Simay Ege'nin dudağına ruju sürünce Ege ayağa kalkıp Barlas'ın yanağını öptü. "Bu bana ceza." Dedi Barlas, Ege ise yerine geçerken "Adresimi biliyorsun yakışıklı." Diye söyledi. Bu erkekler kızlardan daha iyi cilve yapıyor.

"Gaye doğruluk mu cesaret mi?" Dedi Ege, Gaye bıktım bu şekilde "Doğruluk." Dedi, Ege ise dudağındaki ruju yerken "Canım bi aşık olduğun kişinin ismini söylesene." Dedi, Gaye göz devirip "Aşık olduğum biri yok Ege." Dedi. Ege 'ya he he' bakışı attı. "Her neyse, Buğra doğruluk mu cesaret mi?" Dedi Gaye, Buğra hiç düşünmeden "Doğruluk." Deyince Gaye kendisi arasın hızlıca geçmesi için "Sınıftaki en sevdiğin kişi?" Diye basit bir soru sordu. Buğra "Oğuz." Deyince Oğuz'un götü kalktı. "Bu erkekler hep bana mı aşık ya?" Dedi.

"Barlas doğruluk mu cesaret mi?" Dedi Buğra, "Cesaret." Diye söyledi Barlas. Buğra hafif sırıtınca "Başkanı öp de gözümüz açılsın." Dedi, Ben de diyorum ki bu Buğra neden bana bakıp sırıtıyor? Aptal Buğra.. "Cesaret deyip yapmayan bizim sınıfta tavuk ilan edilir." Dedi Oğuz, Barlas Bir şey demeden dudağımın kenarını öptü. Barlas geri çekilince "Bi an tokat atacaksın sandım." Dedi sırıtarak. "Son anda tuttum kendimi." Dedim. İçim yangın yeri olunca bir tuhaf hissettim. İnsan yanağım öper öyle değil mi? Neden dudağımın yanını öpüyorsun ki?

"Simay doğruluk mu cesaret mi?" Dedi Barlas, Simay gülümseyerek "Cesaret." Dedi, Barlas etrafa bakıp "Makası olan var mı? Saçını kessin." Dedi, Simay korkuyla "Yok makas." Diye söyledi. Bunu derken bile sesi titremişti. Saçları onun için fazla önemliydi. "Bende var." Dedi Gaye, makas yanında mı taşıyor bu? Simay'ın gözleri dolunca "Ağlama, küçük kesersin." Dedi Barlas, Gaye makası Simay'a verdi. Simay makası eline alıp eline bir tutam aldı. Saçının ucundan biraz kesti. "Ciddi ciddi ağlıyor mu?" Dedi Barlas bana bakıp fısıldayarak, "Saçı önemli." Dedim.

Simay Gaye makası geri verdikten sonra gözyaşını sildi. "Derin doğruluk mu cesaret mi?" Dedi. "Doğruluk." Dedi Derin, Simay tekrardan gözyaşını silince istemsizce güldüm. Simay bana ters bir bakış attıktan sonra Derin'e bakıp "Batu'dan hoşlanıyor musun?" Dedi, Derin utanarak "Evet." Diye yanıt verdi. "Belliydi be." Dedim gülerek. Derin eliyle gözünü kaşıyınca gülmem durdu.

"Oğuz doğruluk mu cesaret mi?" Dedi Derin, Oğuz Simay'ı taklit ederek gözünü sildi. "Cesaret." Dedi, Derin gülümseyerek "Simay'ın dudağını öp." Dedi, işte beklediğim o büyük olay! "Fazla değil mi bu?" Diye sordu Ege, Derin kafasını olumsuz anlamda sallayınca "Öperiz." Dedi Oğuz, demesinin arından da Simay'ın dudağını öptü. "Lan tamam çekil artık!" Diye bağırdı Ege, Oğuz Simay'ın dudağından çekilince herkes Ege'ye baktı. Oldukça sinirli gözüküyordu. "Sikerim sizin oynayacağınız oyunu da yaptıracağınız cesareti de." Dedi sinirle Ege ardından oturduğu yerden kalktı. "Siktir." Diye mırıldandı Barlas, Ege yanımızdan uzaklaşınca Simay da ayağa kalktı. Simay Ege'nin yanına geçti.

"İkisi sevgili mi?" Dedi Batu, herkes bana bakınca "Ben bilmiyorum." Dedim, "Demek ki Ege'nin 'Flortüm var' dediği kız Simay'dı." Dedi Gaye, bunu ben nasıl bilmiyorum? Bir de okulda adım dedikoducu diye çıktı. Daha en yakınımın flörtünü bilmiyorum. Simay ağlayarak yanıma gelince "Bahar eve gidelim." Dedi.

---

Baltanelerimm her Çarşamba ve Cumartesi düzenli olarak bölüm gelecek🤍

SIR Hikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin