0.7

151K 2.1K 882
                                    

Medya: Bahar Akay.

İyi okumalarr bölüm sonunda görüşürüz!

⊂(◉‿◉)つ

Simay ağlamamak için kendini tutuyordu. Büyük ihtimalle kavga ettiler. Ayağa kalkıp Simay'ın yanına geçtim. "Hadi bizim eve geçelim birtanem, annen seni böyle görmesin." Dedim, Simay'ın koluna girdim. "Bu saatte taksi bulamazsınız ben bırakırım sizi." Dedi Barlas.

Simay'a baktım ve başını 'olur' anlamında hareket ettirdi. "Tamam." Deyip Simay'ın koluna girdim. Biz Simay ile önden yürürken, Barlas'ın arkamızda geldiğini adım seslerinden biliyordum. Arka kapıyı açıp Simay'ın oturmasını bekledim. Simay sessizce ağlıyordu hala. Simay arabaya binince kapıyı kapattım.

Yanımda hissettiğim hareketlilikle başımı çevirdim. Gaye gelmişti, bana üstten bir bakış atıp, arabanın ön koltuğuna bindi. Gözlerimi devirip kapattığım kapıyı tekrar açtım ve Simay'ın yanına oturdum.

Simay başını cama yaslamış içini çekerek ağlıyordu. Camdan dışarıya baktım. Oğuz ortada görünmüyordu, sınıftakiler aynı yerde oturup konuşuyorlardı. Herkesin keyfi kaçmıştı yüz ifadelerinden belliydi. Gözlerim Barlas'ı aradı.

Bir köşede Ege ile konuşuyorlardı. Barlas, Ege'nin omzunu dostça sıktı ve arabaya doğru gelmeye başladı. Sinirli görünüyordu. Ege ve Simay hangi ara bu kadar samimi olmuşlardı aklım almıyor. Resmen en yakınımdan haberim yoktu.

Barlas sürücü koltuğuna oturdu. Dikiz aynasından bana bakınca gözlerimiz buluştu. Gaye seslice boğazını temizleyip kendini hatırlatınca, bakışlarımız ayrıldı. Barlas arabayı çalıştırdı. "Ege ile neden gitmedin?" Diye sordu. Sorunun muhattabı Gaye'den başkası değildi. 'Ege' ismi geçince, Simay'ın dudaklarından hıçkırıp kaçtı.

"Gece beraber olacağız diye konuşmuştuk. O yüzden seninle gelmek istedim Barlas." Dedi Gaye normal birşeyden bahsediyor gibi. İstemsizce kaşlarım çatıldı. Barlas ağzının içinde homurdandı ama ne dediğini duyamamıştım. Ortadan uzanıp radyoyu açtım ve sesini yükselttim. İkisinin gece hakkındaki planlarını dinlemek zorunda değildim. Yani değildik, Simay ve ben.

İkisi gece gece niye beraber takılacaktı acaba? Sinirden alt dudağımı dişledim. Bu kızı hiç sevmemiştim. Ege ile arkadaşlardı evet ama Barlas ile ilişkilerini adlandıramıyordum. Okulda Barlas ile Gaye'nin sevgili olduğunu söyleyenler bile vardı.

Aklıma en çok takılan mesele ise Barlas'nın baloda beni Gaye sanıp konuşmasıydı. Gaye olduğumu düşündüğü için mi o kadar yakın davranmıştı bana? Peki ya Gaye'yle arasında bişey varsa beni nasıl o sanmıştı? İnsan sevdiğini kokusundan bile tanıyabilirdi. Sıkıntıyla derin bir nefes verdim.

Araba durunca camdan dışarıya baktım. Benim evime gelmiştik. Simay kimseyle göz teması kurmadan indi arabadan ve eve yöneldi. "Teşekkürler getirdiğin için." Dedim ağzımın ucuyla ve arabadan indim.

Simay evin kapısında beni bekliyordu. "Bahar." Duyduğum sesle adımlarımı durdurdum. Omzumun üzerinden geriye baktım Barlas arabadan inmiş bana doğru geliyordu. Tek kaşımı kaldırıp ona baktım.

Tam karşımda durdu. Boyu benden uzun olduğu için gözlerine bakamıyordum. Başımı geriye atıp gözlerine baktım. "Sende bana ait bişey var." Dedi imayla. Neyden bahsettiğini anlayınca gözlerimi kaçırdım. Sahte bi merakla gözlerine tekrar baktım. "Anlamadın neyden bahsediyorsun?" Diye sordum gözlerimi kısarak.

Barlas kendine hayran bırakacak sesiyle küçük bir kahkaha attı. Gülerek başını iki yana salladı. Şuan ne kadar etkileyici göründüğü hakkında en ufak fikri yoktu.

SIR Where stories live. Discover now