8 dio

831 35 14
                                    

Maxim P. O. V.

Bila je tako sigurna u svoju pobjedu. Igrala je sa opuštenim pogledom sve dok nisam počeo da je pobjeđujem. Osmjeh joj je padao sa lica i više nije bila tako opuštena. Ja sam logično varao,imam posebne trikove,a ona nije ni primjetila. Kraj igre je bio sve bliži i bliži,sve do trenutka kada su izgovorene dvije posljednje riječi.

- Šah mat. Izgovorio sam ovo sa toliko žara u glasu,a ona je nevoljno odmahnula glavom.

- Daj mi taj ugovor. Uzela je hemijsku i potpisala ga je bez da je išta pročitala.Čim je potpisala krenula je čitati. Postajala je sve bljeđa i onda me oštro pogledala.

- Sadisto jedan kretenski. Ti stvarno imaš kompleks Christiana Greya. Stvarno misliš da će ovo proći tek tako,e pa grdno se varaš. Ima da poništiš ovaj ugovor odmah. Govorila je tako bijesno dok sam ja samo sjedio i gledao.

- Mmmm mislim da to nije moguće. Mislim ne želiš da budeš javno linčovana zato što si potpisala ugovor takve vrste ili još gore,pred svojim ocem. Počela je malo da se smiruje iako je bjes prštao iz njenih očiju.

- Ti si bolestan,šta hoćeš od mene? To što sam te odbila te ubilo pa si morao sve na ovaj način i stvarno misliš da ću ispuniti sve što mi kažeš. E pa radije ću sebi ovdje odrezati glavu,nego što ćeš me ti dotaknuti. Polako sam ustao i u njenim očima sada više nije bio samo bijes već i strah. Princezice sada je došlo vrijeme naplate.

- Ugovor je potpuno legalan i stvarno mi nije jasno šta ne razumiješ. Šapnuo sam joj na uho i naježila je se pod mojim dodirom.

- Bićeš sa mnom kad ja to želim,gdje god ja to želim i koliko god ja to želim,narednih 10 mjeseci. Vrištaćeš samo moje ime. U glavi sam vrtio film nje ispod mene i odmah mi se razum pomutio.

- Prije će Kosovo postati samostalna država nego što ću ja vrištati kako ti kažeš tvoje ime. Iako mislim da ne možeš ni sam sebe zadovoljiti,a kamoli ženu. Ruku sam joj stavio na struk i privukao sam je sebi.

- Hoćeš da vidiš da li mogu zadovoljiti tebe. Ježila se pod mojim dodirom i ošamarila me po hiljaditi put.

- Tražiću izolovani štap da te držim što dalje od sebe. Bjesno je viknula na što sam se samo nasmijao.

- Možda bi bilo bolje da još malo proučiš ugovor jer trebaš biti upućena u ono što slijedi. Zgrabila je ugovor skoro ga gužvajući i odmarširala je u svoju sobu. Pametna je ali ne dovoljno da izbjegne ono što slijedi.

Anita P. O. V.

Ne mogu da vjerujem šta sam potpisala. Koja sam ja glupača. Nervozno sam sjela na krevet čitajući ovo što mi je bilo servirano kao osveta. Čitala sam ponovo iznova i iznova ali nisam mogla naći niti jednu grešku. Ovaj ugovor je prokleto legalan. Šta sam ovo sebi uradila? Ponovo počinjem čitanje pokušavajući da se zavaram lažima u mojoj glavi,ali ne ide. Evo ovdje lijepo piše da sam ja potčinjeno lice koje mora pristati na sve zahtjeve bez obzira na vrijeme,mjesto i dan,a ovi zahtjevi su naravno fizičke vrste. Šta da radim? Satjerao me u ćošak i nemam izlaza. Moram ovo uraditi ne mogu sebi dozvoliti javnu blamažu zbog greškom potpisanog ugovora. Prvo,bila bih osuđena zbog neodgovornosti. Drugo, moj otac bi stao na njegovu stranu zbog novca. I treće,ne bih se mogla zaposliti nigdje nikada zbog takve stvari u karijeri. Nakon dugog razmišljanja sam duboko uzdahnula i izašla sam iz sobe. Spustila sam se u kuhinju i našla sam neki alkohol na stolu. Popila sam malo iz flaše da bih vidjela šta je. Burbon,odlično. Sjela sam na crni dizjnerski kauč i otpila sam još malo. Sjetila sam se da oko vrata još uvjek imam ovaj lančić sa prstenom. Skinula sam ga i odložila sam ga na sto. Opet sam potegla bocu i skoro sam je iskapila.

- Boca burbona,skinut vjerenički prsten,pretpostavljam da si depresivna ili očajna,trećeg nema. Prišao mi je donjevši još jednu bocu nekog alkohola. Sjeo je tako blizu,možda čak i preblizu.

- Pa vjeruj mi od prvog trenutka kad sam te srela svakakve misli su mi se vrtile po glavi i uglavnom nisu bile moralne. Ponos mi nije dao da ti priznam ali da,hoću. Hoću sve ono što je napisano u onom ugovor,sve. Pa čak i više. Alkohol me je činio brutalno iskrenom i izgovorila sam sve ove riječi na glas,ali problem je bio što ja uopšte nisam bila pijana. Grubo me povukao u poljubac i ja sam nastavila njegovim tempom....

Mišljenja

U pogrešnim rukamaWhere stories live. Discover now