1

3K 119 5
                                    

Tabiki medyadaki Luke ;)

Onu tanıyordum.Kim olduğunu biliyordum.Ama karşımdaki adama ve kadına söylemedim.

"Hayır.Bu ismi ilk kez sizden duyuyorum."dedim sadece.Bana Luke Hemmings'i tanıyıp tanımadığımı soruyordu!

Bayan Hemmings başını hafifce salladı."Pekala bayan Turner."bunu biraz mırıldanır gibi söylemişti.Bay Hemmings araya girdi"Bakın bayan Turner, Luke biraz agresif birine dönüştü.Yani onu idare etmek hayli zor.Bu yüzden size bir deneme süresi tanıyoruz.Bir ay kadar.Sonra istersen bırakabilirsin."

Başımı sallamakla yetindim.Onu idare edemezdim.Ama o paraya ihtiyacım vardı.Yani ayda 1500 dolar benim için çok iyiydi.Üstelik bana bir oda veriyorlardı.Kalacak yer sıkıntımda bu şekilde çözülmüştü ama Luke...

Yani O Luke Hemmings di.Okulu bırakıp sağlık lisesine geçmeme neden olan çocuk.Sahip olduğumu sandığım ailemden beni uzaklaştıran çocuk. Ama şimdi bana ihtiyacı vardı.

"Söylediğiniz gibi pazartesi görüşürüz efendim."diyerek onlarla el sıkıştım ve cafeden kendimi dışarı attım.

---------------------

Daisy kahve bardağını bana uzattı.Gülümseyerek teşekkür ettim.

"Rain bunu yapmak zorunda değilsin.Burada kalmaya devam edebilirsin.İdare edebiliriz."

Daisy muhteşem bir arkadaşdı.Son bir senedir onunla kalıyordum.Hemde hiçbir ücret vermeden.Ama yinede beni bırakmak istemiyordu.Çünkü Luke Hemmings adını duyar duymaz bunun berbat bi iş olduğunu düşünmüştü.Neden mi ?

Pekala hikayem aslında şöyle başladı.Annem beni doğurdukdan sonra babamı terk etmişti ve babamda ben 7 yaşındayken iş yerindeki bir kazada öldü.Annem beni zaten hiç arayıp sormayan biriydi.Onu tanımıyordum bile.Bende Amcam Bruce ve karısı Nina nın yanına postalandım.Onların çocuğu olmuyordu ve bana kucak açtılar.Herşey ben liseye başlayana kadar çok iyiydi.Ama lise birinci sınıfta bir aptallık yapıp ona bulaştım.Luke Hemmings'e.

O ve onun aptal arkadaşları okulda çete gibi dolaşıyorlardı.Bir kaç kız beni gaza getirdi ve Luke a çelme taktım ! Tahmin edebileceğiniz gibi oda bana o seneyi tamamen zindan etti.Öyleki artık sokakda bile insanlar dönüp bana gülüyordu.Sonra o okuldan atılmak istedim.Ama bu amcamı üzerdi.Onu hayal kırıklığına uğratmak istemedim.Bu yüzden çok ders çalışıp ikinci sene başka bi eyaletdeki iyi bir Sağlık lisesinde burs kazandım ve gittim.

Ama dönemedim.Amcam ve yengem sonunda ikiz bebek sahibi oldular.Liseyi bitirdiğimde artık 18 yaşındaydım.Amcamın maddi durumu belirliydi.Bu yüzden beni geri istemediler ve sokakta kaldım.Neyseki Daisy bana evini açtı.Onun ailesi zengindi ve ona ev almıştı.Daisy pek sosyal değildi.Tek arkadaşı bendim.Bu yüzden aileside onunla olmamdan çok mutluydu.Ama burada artık daha fazla kalamazdım.

İş ararken bir ilan dikkatimi çekmisti.

En fazla 20 yaşında.

Sağlık konusunda deneyimli ve belgeli.

Yatılı bayan çalışan aranıyor.

Dolgun maaş.

Bu iş benim için mükemmeldi.Kalıcak yer sıkıntım tamamen hallolmakla beraber iyide bir ücret alıcaktım.Tabiki hemen aradım ve cafede Bay ve Bayan Hemmings ile buluştuk.Önce bu soyisim tanıdık gelsede anlamadım ama sonra "Oğlumuz Luke için birini arıyoruz" dediklerinde jetonum düşmüştü.

Bu iş bana göreydi.Ama bana göre değildi.Merak edip onun nesi olduğunu sordum.

"Son birkaç yıldır ciğerleri sürekli olarak su topluyordu.Ama bu son 8 aydır önlenemez hale geldi.Artık ciğerlerinde sudan kurtulamıyor.Makinaya bağlı ve sürekli toplanan su dışarı atılıyor.Luke artık bizi yanında istemedi.Bizde onu ve hemşiresi bay Gillan ı bahçeli bir eve çıkardık.Ama Luke adamı kovdu.Onunla arasında fazlasıyla yaş farkı olduğunu kendisini anlamadığını söyledi.Ama biliyorsunki sürekli yanında kalıcak birine ihtiyacı var.Pansuman yapılması gerek ve o bizi istemiyor..."bayan Hemmings ağlamak üzereydi."Anlıyorum."dedim ve işi sonunda kabul ettim.

Breath  // HemmingsWhere stories live. Discover now