7

1.3K 77 8
                                    

Ashton tam karşımda oturmuş bana gülümsüyorken menüye odaklanamıyordum.Sonunda garson kız yanımıza gelmişti."Ben hamburger menü ve meyve suyu istiyorum."dedim Ashton a bakmamaya dikkat ederek.Kız asık bir suratla benim siparişimi yazıp yüzünde güller açmış gibi Ashton a döndü."Siz?"

"Bende aynısından."dedi Ashton bakışlarını benden ayırmadan.Aslında bu oldukca hoşuma gitmişti.Başka biri olsa çokdan garson kıza yüz vermiş olurdu.

"Sen çocuklar ile nasıl tanıştın ?"diye sordum bir konu bulmak için.Gözlerini benden bir dakika bile ayırmaması yüzünden ter basıyordu.

"Aptal ama iyi bir müzik grupları vardı.Michael ve bende küçük bir CD dükkanında çalışıyorduk.Bateri çaldığımı öğrenince onlarla bir kez çalmamı rica etti.Daha sonra Calum un evinin garajında çaldık ve onlarla bunu yapmak hoşuma gitti.Bidahada ayrı çalmadık.Luke hastalandıkdan sonrada böyle oldu.Onsuz çalmadık."diye açıkladığında büyülenmiş gibiydim.Onu bateri başında kendini kaybetmiş bir şekilde hayal edebiliyordum.

"Luke bana bir müzik grubu olduğunu söylememişti."dedim biraz sitemkar bir şekilde.

"Şaka mı yapıyorsun.Cidden iyiydik.Eyalet müzik yarışmasına giricektik.Herkes kazanmamıza kesin gözüyle bakıyordu.Daha sonra eyaletler arası yarışmayı bile kazanabilirdik."dedi kırık bir heyecanla.

"Vay canına"diyebildim sadece.O sırada Luke un söylediği birşey aklıma geldi.
Eyalet şampiyonu olabilirdik.

Demekki bundan bahsediyordu.Bu sırada garson kız yemeklerimizi getirdi.Ashton ın tabağını bırakırken neredeyse ağzının içine düşücekti.Neyseki yüz bulamadı.

"Peki ya sen? Bana kendinden bahsetsene.Mesela annen baban neredeler,kardeşin varmı?"benimle ilgilenmesi o kadar hoşuma gidiyorduki.Her an mutlukukdan ölebilirdim.

"Aslında annem ve babam ben doğdukdan kısa bir süre sonra ayrıldı.Annemi hiç görmedim.Tanımıyorum.Babam ve büyükannemle yaşıyordum.Sonra birgün babam iş yerinde bir kaza geçirdi ve hayatını kaybetti.Şirket babamın onları zarara uğrattığını iddia edip sigortasındaki tüm parayı aldı.Büyükannem yaşlı ve parasız olduğu için benim amcamın yanına postaladı."dikkatle beni dinleyen Ashton a Luke konusunda ne söylemem gerektiğini düşündüm.Yalan söylemek istemiyordum.O yüzden"daha sonra sağlık lisesine gittim ve bitirdiğimde 18 yaşında olduğum için beni geri istemediler.Daha sonrada bir şekilde Luke ile yollarımız kesişti."dedim.

"Vay canına.Bu çok...üzücü bir hikaye.Ama iyi bitmesine sevindim."diye buruk bir gülümseme bahşetti.Benim için üzülüyordu.Bunu Luke a ilk anlattığımda onun ilk tepkisi "Ne yani şirket sahibini mahkemeye vermedinizmi? Çok safmışsınız"olmuştu.Luke u aklımdan atıp tekrar Ashton a döndüm.

Bir kaç saat daha oturup sohbet ettik.Gülüştük,şakalaştık.O gerçekden mükemmeldi.Birlikte Luke un evine yürürken yüzümde aptal bir gülümseme vardı."Merak ediyorumda,cumartesi gecesi benimle sinemaya gelirmisin?"diye sordu.Bunu beklemiyordum.O yüzden olduğum yerde durup ona baktım.Yani daha biraz önce birlikte vakit geçiriyorduk ve yine benimle çıkmak istiyordu.Umarım benden hoşlanmıştır.

Cevap vermeden fazla beklemiş olmalıyımki "Eğer istemezsen-"diye başladığında"Tabiki.Çok isterim."diye lafını kestim.Yüzüne yayılan gülümsemeyi izledim.Ve bu gülümsemenin sebebi bendim!

Sonunda evin önüne geldiğimizde ikimizde duraksadık."İçeri gelip Luke a merhaba demek istermisin?"diye sordum.

"Sanırım bu gecelik bu kadar yeter.Eve gitmem gerek."dediğinde hayal kırıklığına uğramadım desem yalan olurdu."Yemek için teşekkür ederim.İyi geceler."

Yavaşca eğilip tam dudağımın bitiminden öptü.Kalbim durmuştu sanırım.Nefesde almıyordum."Ben teşekkür ederim.Sanada iyi geceler."diyerek bidaha bana bakmadan arkasını dönüp gitti.Bir süre orada öylece durdum.Sonra istemesemde evin yolunu tuttum.Kapıyı açarken parmak uçlarımdan ışık saçıp saçmadığımıda kontrol ettim.

İçeri girdiğimde salondan hafif tatlı bir gitar melodisi duydum.Önce bir kaç saniye durup doğru duyup duymadığımı kontrol ettim.Yavaşca insanın derisinin altına işleyen tatlı sesi takip ettim.

İçeri girdiğimde Luke ve Calum koltukda oturmuştu.Calum elindeki gitarı çalarken Luke onu yüzünde huzurlu bir gülümsemeyle izliyordu.

"İyi akşamlar Beyler"dediğimde ikiside dönüp bana baktı.Evden en son çıkarken Michael ı bırakmıştım ve döndüğümde Calum u buluyordum.Mükemmel!

"O elinizdeki gitarda neyin nesi?"

"O yüzündeki sırıtışda neyin nesi?"diye karşılık verdi Luke.Yüzünde anlamlandıramadığım karanlık bir ifade vardı.

"Dostum bunu anlamayacak ne var.Birileri Ashton İrwin büyüsüne kapılmış."dedi Calum gülerek.Luke ona ters ters bakınca ellerini havaya kaldırıp sustu.

"Yemek yedinizmi?"diye sordum lafı değiştirmek için."Evet yedik.Senin yemeğin nasıl geçti?"diyerek Luke tabiki konuya geri döndü.

"İyiydi."dediğimde istemeden Ashton ın öpüşü aklıma geldi.

"Neden yanakların kızarıyor?"Luke konunun üzerine gitmeye devam ediyordu."Hayır kızarmıyor.Ben iyiyim.Yemek iyiydi.Peki sen iyimisin?"

"Evet bende iyiyim."dedi dikkatle beni izlemeye devam ederek.Odadan çıkıp kendi odama gectim.Üzerimi değiştirip tekrar salona döndüm.Calum gitarı Luke a vermişti.

"Çalıcakmısın?"diye sordum heyecanla.Luke u gitar çalarken izlemek fikri beynime usulca tatlı bir şekilde aktı.

"Hayır çalmayacak.Sadece sahibine getirmiştim ve teslim ettim."dedi Calum.Yani gitar Luke undu ?

"Evet canını okudukdan sonra"diyerek gülen Luke un koluna Calum yumruk attı.

"Calum!!! Bidaha sakın Luke a yumruk atma!"diye çıkıştığımda ikiside şokla bana baktı."Pardon Luke annenin burada olduğunu unutmuşum."dedi Calum benimle dalga geçerek.Ona gözlerimi devirip Luke un yanına ilerledim ve koluna girdim.Gitarını kenara dikkatle bıraktı.Onu yatağına yatırıp Calum a döndüm."Michael için iyi bir savunmanız vardır umarım.Yoksa bir sonraki görüşmemizde onu öldürücem."

Calum ve Luke aynı anda güldü."Kız meselesi"dedi Calum kısaca.Biraz düşünür gibi yaptım."O halde ona buralara uğramamasını ilet.İyi geceler Calum."diyerek çıkışa ilerledim.

"Beni kovduğunun farkındasın değil mi Luke.Ona birbirimizi sevdiğimizi ve ayrılamiyacağımızı söyle!"dedi Calum sesini incelterek.

"Defol Calum"diyerek Luke yastıklardan birini ona fırlattı.Calum homurdanarak evden çıktı.Salona gülerek geri döndüm.Luke gözleriyle beni takip ediyordu ve bu çok rahatsız ediciydi.Sonunda onada iyi geceler dileyip odama gittim.Şu an tek düşünmek istediğim Ashton ve minik öpücüğüydü.

Bu bölüm fazla durgun oldu ama sonraki bölüm olaylar olaylar ;)
Söylemeden edemeyeceğim medyadaki Calum ve Luke tatlılığı :)

Breath  // HemmingsWhere stories live. Discover now