RA is back

211 17 0
                                    

OBAVIJEST: IMAM JOŠ 5-6 NASTAVKA DO KRAJA. ZADNJA 2 MOŽDA I 3 NASTAVKA ĆE BITI ONAKO KAO PREPRIČAVANJE,U SMISLU DA ĆE BO IZ BUDUĆNOSTI PREPRIČAVAT NEKOM TU PROŠLOST. NEKAKO MI SE TO SVIDILO. I ZNAM DA SU NASTAVCI RIJETKI,ALI SADA ČE POSLJE OVOG BITI PAUZA OD TJEDAN DANA,MOŽDA MALO VIŠE DA NAPIŠEM SVE NASTAVKE. TAKO DA MOGU NA ONU NOVU KRENUTI. I MOLILA BI VAS DA REKLAMIRATE ONU MOJU NOVU.ŽELIM DA BUDE USPJEŠNIJA NEGO OVO.! IMATE JOŠ OBAVIJEST NA KRAJU.

29.Dio

'Imam taj osječaj da je vrag u tvom osmijehu koji me proganja'

Spuštam knjigu na svoj trbuh dok ponovo dižem pogled da vidim ko je banio u sobu. Usta mi se nakrive kada vidim da je Harry taj koji me prekida u uživanju. Nismo dosta duga progovorili na samo. Popravim naočale te sa pomaknem u ljevo da može sjesti pored mojih nogu. Kosa mu raščupana više nego inače te je zato veže u punđicu.

'Stani' brzo kažem dok on drži kosu u svojim rukama a ja tražim gumicu po svojim zapeščima. 'Sada možeš nastaviti.' Kažem dok sam u istom položaju kao on,ništa ne pita ali vidim mu na licu da je zbunjen. Zaokrene kosu dva puta da bude u 'položaju' punđe te je zaveže,napravim sve pokrete kao on ali i dalje nisam zadovoljna s onim šta vidim u ogledalu preko puta kreveta.

'Pokušavala si napraviti istu punđicu ko ja?Stvarno Bo?' Smijuči se mom činu je upitao na šta sam ja slegla ramenima 'Sviđa mi se kako ti stoji,savršena je' 

On se i dalje smije,iako po njegovom ulasku u sobu i zaključavanjem nje shvačam da nije baš raspoložen,maknem knjigu s sebe te ga lupim lagano nogom da se uozbilji.

'Šta je bilo Harry?'

Udahne te me lagano pogleda te odmah spusti pogled dole na svoje ruke,nervozan je odaje ga njegovo igranje s prstenjima. 'Znaš ona pisma šta si dobivala od one osobe RA? Mislila si da su prestala,ustvari nisu,ja sam ih skupljao nisam htio da se brineš oko toga. Jučer je došlo novo pismo,koje bi vjerovatno trebala pročitati jer nije uobičajno kao i one pijesmice šta su bile ovih par mjeseci.' Vadeći kovertu iz stražnjeg džepa i dalje je gledao u plahtu.

Primim kovertu ali je ne otvaram,krv ključa u meni,iako nisam sigurna zašto,možda jer je skrivao ta pisma ili zato šta  RA zna novu adresu. Vjerovatno oboje,iako sam jako ljuta na njega što je to skrivao od mene otvaram kovertu,poslje ću se derati na njega,sada nisam sposobna. Otvaranjem papira ponovo na moj horizont dolaze poznata crvena slova.

' Borisa,Borisa. Stvarno si mislila da ću te prestat pratiti ako prestaneš čitati pisma? Prevarila si se curice,to me je samo još više naljutilo. Ne želiš čitati moja pisma,zašto?Zar je proricanje moje budučnosti toliko bolilo? Ne moj se  suproriječiti,znaš i sama sve šta si bila čitala da se ostvarilo,a i tvoj prijatelj koji je izigravo pametnjakoviča je također znao. Trebala bi biti ljuta na njega,nije ti reko da će te se pomiriti ti i on,da će Zayn uči u vaše živote. Iako izgleda da taj čupavi kreten ne želi mene pored vas,pa ste se odlučili odseliti. Vrijeme istječe,ostalo je samo par zrna pijeska u satu. Saznat češ ko sam,i šta sam. Kada čuješ tri tupa udarca jedan dan na svom prilazu znaj da sam to ja,s svojim sljedbenicima(vjerujem da si čula da su se vratili u LA iz Europe). A onda ćeš patiti gore nego ikada,a ja ću uživati u tome. Ne brini neču ti nanjeti toliko fizičke boli,nego psihičke,kada shvati sve. Uskoro se zadnje karte u špilu okreću.' RA

Mislim da sam oglušila,zaledila se. On je znao svaki moj potez,ne samo moj,nego Atein,Ashtonov,Zaynov,Zacoc,svačiji. A to znači jedno da je bio u našoj kući,zna di smo. Iako me to toliko ne straši kao pomiso da se sve karte okreču.Znam da  ima još neko značenje osim toga da ću patiti. Dignem pogled na Harrya koji gleda odavno u mene,i u sljedčem trenutku se nalazim na njemu dok ga lupam šakama po licu,i prsima.

Black loveWhere stories live. Discover now