New House

275 24 2
                                    

27. Dio
OBAVIJEST!: ZNAČI NAREDNIH PAR NASTAVKA ĆE NA DRUGOJ POLOVICI IMAT U ZAGRADI NAPISANO NA KOJI SE DIO VRAČAJU,I TO JE SVE ONO ŠTA SAM PRESKOĆILA,I SAD BI BILO U REDU DA VAM POJASNIM TO. TAKO DA ĆU SADA NASTAVCI NEKOLIKO NJIH BITI DO POLA U SADAŠNJEM VREMENU A DRUGA POLOVICA U TIM PROŠLIM ŠTA SAM PRESKOČILA.

' I sada svi shvačamo zašto Petar Pan nije htijeo odrasti. '

Tišina, i mrak,sve šta vidim je mrak a čujem tišina, i ne ona  za uživanje,nego ona strašna,samo moji uzasci se čuju. Hoču viknuti upomoć ali   imam knedlu koja neda mom glasu da izađe iz usta. Nema nikog,ne znam ni kako sam se našla ovdije,samo želim van. Čujem korake ispred vrata,koja se nalaze nadaleko od mene. Teški usporeni koraci koji lagano koračaju kod vrata,idu stalno lijevo pa desno. Disanje mi postaje još teže iako ni ne znam da je to moguče. I dalje je ona grozna tišina. Želim doć do vrata i krenut lupat po njima ali noge i ruke kao da me ne slušaju,ostaju ukipljene na ovom podu,pod je drven, i fali dosta dijelova. Ponovo se čuju glasni koraci,kao da metal udara u metal, čujem još nečije udisaje koji su grubi. Tišina ponovo zastupa,ali osijetim da je netko ispred vrata. Ispustim jecaj koji je trebao ustvari biti krik. I dalje pokušavam noge nagovoriti da krenu prema vratima,ali još uvijek su odsutne,rukama opipavam lice koje je vlažno od prijašnjih suza. Ponovo i napokon ovu tišinu reže škljoc otključvanja brave. Vrata i dalje miruju,možda su se ootvorila al ne primjetim od tame. Gadno sam se prevarila,svijetlost ulazi u prostoriju i osvijetli je dovoljno da ja shvatim da je ova prostorija tavan, stari,prljavi i trošnji tavan,pun nekih kovčega i starog namještaja. Nema nikakvog lika na vratima,nikakve sijene ničeg. Pomaknem bolno nogu,iako ni ne znam zašto me boli. I dignem ponovno pogled a moje tijelo se zaledi,i disanje,i trepetanje i sve. Onaj njegov prijeljepi osmijeh i oči su me zaledile,njegova krvava majca i ruka me preplašila.Oči sijaju vijerovatno njegovom hladnočom,padnem na koljenja i uspim lagano prozbotiti 'Michael?'

'Bo,probu di se.' Čujem nečiji glas i lagano drmanje na ramenima,duboko udahnem kada shvatim da je ono sve san i brzo izdahnem. Otvorim lagano svoje oči te vidim  par zelenih očiju koji gleda u mene. Kada vidi da sam budna nasmije se  te i meni nastane osmijeh na licu kada vidim njegove dvije rupice u obrazima.

'Zaspala sam u autu?' Pitala sam zbunjeno,nikad nisam bila tip koji može zaspat u autima.

'Valjda,mislim ja sam prićao s Ashtonom cijelo vrijeme pa nisam ni primjetio' Odmičući se od mene i držeći vrata od auta da izađem je govorio.

'Hvala Harry' Mrmljajući sam rekla dok sam gledala oko sebe. Nova okolina,nova kuća.

'Znači ovo je savršeno.'

'Kako jebeno stari moj,daj gle bazen.'

'Pogledaj  dvorište,balkone, ovo je savršeno.'

'Ne vijerujem da će mo živiti ovdije'

Čula se još par komentara dok sam se osvrtala da neđem od kuda dolaze. Iza lijevog kuta sam vidila nečiju jaknu te sam se lagano uputila prema tamo. Antea,Luke,Calum,Michael,Zac su stajali tamo i divili se dok su Harry,Zayn i Ashton vadili stvari iz autiju. A njihovi zaštitari su im pomagali. Zatrčala sam se prema Calumu te sam mu skočila na leđa dok su se ovi i dalje divili.

'Mogli smo umrijeti Bo.' Primajući moje noge je mrmljao  na šta sam mu ja samo dala  veliku pusu u obraz a on se nasmijao i vratio pogled na kuću.

'Jel da stari,sestra mi ima 500 kila' Dobacio je Zac dok mi je migao a  ja se beljila.

Velika krem kuća se protezala po livadi dok je ko nje bila šuma,vidio se veliki bazen u stražnjem dvorštu,iz profila sam vidila da radi  slovo O i da ima 4-5 kata. Velika je kuća. Veća od prošle to sigurno. Uhvatila sam pogled od Harrya koji kada je shvatio da ga gledam odmah odmaknuo svoje oči s mene.

Black loveOnde histórias criam vida. Descubra agora