Believe me

627 38 6
                                    

6.Dio

'Samo budi uz mene i bit češ sigurna'

Namještajuči svoju  crvenu kosu pred velikim ogledalom,razgledavala sam sobu di sam se probudila. Dočekala me njegova trenirka i majca na njegovoj strani kreveta koja je tada bila prazna. Naravno navukla sam to na sebe jer nema šanse da više budem u onoj haljini.Iako sam svjesna da sam popila mnogo alkohola još uvijek se sječam one poruke koje me zbunjuje, i zabrinjava. Lagano sam otvorila bijela velika vrata od sobe i našla se u velikom    sivom hodniku.Ljeva strana vodila je prema  drugom kraju kuće a dok je desna vodila prema staklenim stepenicama.Dok sam silazila razmišljala sam o onoj poruci , znam da je upučena meni, mala je vjerovatnost da je  Michaelu.Osim ako to nije neka njihova šala.Ponovo sam se našla u hodniku,koji je bio duplo manji od onog gore,ali s svoje lijeve strane sam čula glasove,te sam stala pored ulaza i sačekala da vidim ko to je.

'Sinoč mi je Tatiana poslala poruku'Čula sam pomalo piskutav jutarnji glas na što sam odmah zaključila da je Ashton.

' I? '

'Bo je pročitala poruku  i tražila je da joj objasnim ,al sam je potjerao da spava da ču joj danas objasnit kad se otrijezni'

'Rekla je onu crvenu ,možeš Bo reć da je to bila nečija šala i da je mislila na mene 'Zaključila sam da je to glas od Michaela.

'Mikey mora kad tada saznat  za nas i naše poslove'Udahnuo je

Poslove?Kakve poslove?Otvorila sam vrata i lagano sam ušla unutra na šta su me obojica pogledali,osmjehnula sam im se nekako kisalo kao i oni meni.

'Jutro' Obojica su u isti glas rekli

'Haj,mogu dobiti tabletu za glavu?' Upitala sam,dok sam ruku držala na glavi.Mikey je klimnuo glavom i dignuo se da bi mogo otvorit jednu ladicu te je izvadio bijelu kutiju Aspirina,dok je u drugoj ruci držao čašu s vodom.Gledala sam u njega iako mi je pogled nekada znao zalutat prema Ashtonu koji je zamišljeno gledo u mene.

'Izvoli ' stavljajuči tabletu i čašu pred mene Michael je progovorio te probio tišinu između nas

Klimnula sam glavom i uzela tabletu te je stavila u usta potom je zalila vodom.Ostavljajuči čašu natrak na stol čula sam odgurivanje stolice i korake.Pogledala sam prema vratima di je stajao Ashton.

'Dođi gore u sobu Bo' promrmljao je te izašao iz kuhinje.

Dala sam 5 Michael ta sam i ja izašla iz  kuhinje,te sam se opet krenula penjati po onim staklenim stepenicama. Udahnula sam par puta  potom ušla u sobu di je Ashton sjedio na krevetu i pokazao rukom da zaključam,na štop sam odmah posegnula za ključanicomi okrenula ključ 2 puta .Potapšo  je mjesto ispred sebe na koje sma ja sijela.

'Ljepo ti stoji ova kombinacija 'Progovorio je

Oh da znaš tek kako miriši. 'Hvala' odgovorila sam

Pogldom je lutao oko mene,a po meni ,pa bi se zabuljio u moje oči ,pa bi pobjegle na vazu pored nas, pa na prozor.Tišina i nelagoda mogla se sječi tupim nožem.

'Kakva je ona poruka ?' Upitala sam bojažljivo,jer se i dalje sječam kako je promjenio lice nakon nje. Udahnuo je duboko i pogledo me u oči.

'Kad ti objasnim obečaj mi da nečeš pobiječi' Progovorio je gledajuči me u oči.

'Ne mogu obečat ono šta ne znam hoću ispunit. 'Progovorila sam na što je on  smežuro svoju facu i primio moju ruku.

'Samo mi vjeruj, budi tu uz mene i ostat češ sigurna Bo ,samo to. 'Tiho je šapto.

Black loveWhere stories live. Discover now