Secret Powers - Šestá část

4.9K 347 39
                                    

Zdravím! Doufám, že se vám bude díl líbit, kritiku vítám! :)

Kapitola opravena: 10. 6. 2020

Za mnou stál atraktivní muž se světlými, delšími vlasy a jeho safírové oči jako by viděly skrze mě. Na sobě měl brnění a červený plášť. V ruce pak držel obří kladivo. Zůstala jsem na něj zírat, nebyla jsem schopna se pohnout z místa. Dva členové Avengers během jednoho dne? Fajn, hlavně dýchej...

„Hej, vikingu!" ozvalo se směrem od budovy. „Měl jsi říct, že přijedeš, nachystal bych nějaké to posezení, pivo..." Tony přešel až k nám, oči upřené na Thora, zatímco já se snažila ještě pochopit, jak se tady mohl jen tak objevit.

„Nejsem tu kvůli tobě," odvětil blonďák, načež druhý muž pozvedl obočí a  zamumlal:

„Páni, jsem dotčen." V jiné situaci bych se tomu možná smála, ale když bůh obrátil své safírové oči ke mně, projel mnou chlad. Tohle nebude dobré...

„Přišel jsem kvůli ní." Tony se podíval na mě, a pak zpátky na něj, v očích překvapení.

„Proč?" zeptala jsem se, aniž bych od něj odvrátila pohled. Kdesi v jeho zkoumavém pohledu jsem viděla, že se nejedná o nic dobrého. 

„Musím tě varovat. Můj bratr uprchl z vazby a... myslím, že tě hledá."

„Loki?" podivil se Tony. „Co ten by od ní chtěl? A jaktože vám uprchl, neměli jste ho po New Yorku hlídat?" Jeho tón byl vyčítavý a já se mu nedivila. Také jsem byla v NYC během toho útoku, i když ne úplně v centru dění. Viděla jsem, co se dělo, slyšela jsem o Lokiho řádění.

„Ano, je to naše vina," obrátil se na něj Thor, "a taky se to snažíme napravit. Ujišťuji tě, že ho hledají ti nejlepší vojáci z Asgardu. A co se týče tebe, uhm... omlouvám se, neznám tvé jméno."

„Jessica," pousmála jsem se letmo.

„Nevím, co po tobě přesně chce, Jessico, ale jistě to není nic dobrého. Musíš být opatrná." Když jsem přikývla, obrátil se na Tonyho. „Heimdall vás bude sledovat a kdyby něco, dá mi vědět. Ovšem jeho schopnosti na Lokiho nefungují, takže musíte být bdělí."

„No, super," povzdechl si muž a prohrábl si frustrovaně vlasy, „seznam povinností je čím dál tím delší." Ucítila jsem vlnu viny, která mě zavalila, ale donutila jsem se ji ignorovat. Stejně tak jeho slova ignoroval i Thor a znovu se na mě podíval.

„Jsi v dobrých rukou. Nenech se jím zastrašit, záleží mu na lidech víc, než dává najevo. Hodně štěstí."

Poplácal Tonyho na rameni, než od nás ustoupil a bez dalšího slova zvedl své kladivo k obloze. Obklopilo ho jasné světlo a v dalším okamžiku byl pryč, zůstaly po něm jen znaky vypálené v trávě.

„To je vždycky takový?" přerušila jsem podivné, napjaté ticho mezi námi.

„Heh, ani nevíš. Pojď, půjdeme dovnitř."

Pomalu jsem ho následovala, než jsem se znovu odvážila promluvit. „Takže... tenhle Loki."

„Je nebezpečný," odvětil Tony bez váhání. „Víš, co udělal v New Yorku?"

„Vím dost," skousla jsem si ret nejistě.

„Mimozemšťani, bohové, příšery z vesmíru..." kroutil hlavou muž, „jen další důkaz toho, že tenhle svět je šílenější, než jsem si myslel. I když o tom asi nemusím říkat tobě," posunkem kývl k mým dlaním.

„Jo, na tom něco je," pousmála jsem se. „A mám pocit, že to teprve začíná."

Tony jen mlčky přikývl. Otevřel mi dveře a nechal mě vejít dovnitř, než si to sám zamířil dolů do své laboratoře. „Kdybys něco potřebovala, Jarvis ti všechno řelme. Potřebuju si utřídit myšlenky."

To jsme dva, pomyslela jsem si a zamířila jsem si to do svého pokoje. Tam jsem strávila celý zbytek dne. Hodně jsem nad vším přemýšlela a když jsem konečně cítila, že se mě začíná zmocňovat únava, lehla jsem si do postele. Netrvalo to dlouho, než mi klesla víčka a já se nechala ukolébat do říše snů. Nebo spíše... do říše nočních můr.

CZ | Secret Powers | Avengers FF | ✓Where stories live. Discover now