Secret Powers - Devatenáctá část

3.3K 277 5
                                    

Ahojte! Zase přidávám o den později a omlouvám se za to... ale včera a ani většinu dneška jsem nebyla vůbec na PC. :) Prostě nebyl čas, tak snad to pochopíte. ;) Pokud se vám bude dnešní díl líbit, budu ráda za komentář i vote. :3 A kritiku samozřejmě přijímám. :)

„Co se stalo?“ zeptala jsem se trochu nejistě a rozhlédla se – opodál stál nervózní doktor Banner a když viděl, že jsem se vzbudila, rychle přešel ke mně.

„Něco se s tebou stalo... najednou jsi spadla k zemi a... mluvila jsi, ale nemohli jsme tě vzbudit.“ Skousla jsem si rty.

„Loki... on-on-“ Snažila jsem se vykoktat, ale přerušil mě Tony, který rychle vyběhl z domu a zamířil si to k nám.

„Tohle musíte vidět!“ vykřikl. Rogers se po něm naštvaně ohlédl a stáhl obočí.

„Teď se to moc nehodí, Starku.“ Tony se zadíval na mě a obočí mu zmateně vylétlo vzhůru. Pak ale zavrtěl hlavou.

„Ne, vy to nechápete. Pojďte se mnou, rychle!“ Kapitán vzdychl a pomohl mi na nohy. Pak jsme všichni tři vyrazili za Tonym, který nás zavedl do obývacího pokoje a s naléhavým výrazem ukázal na televizi, kterou už sledoval jak Barton, tak Natasha. Svou pozornost jsem obrátila k mladé reportérce na obrazovce a když jsem uslyšela, co říká, zalapala jsem po dechu, natáhla se po ovladači a ještě zesílila zvuk.

Podle ověřených zdrojů se místní hrdinové zvaní Avengers sešli v Malibu ve vile Anthonyho Starka. Přesné důvody nám nejsou zatím známy, ale podle informací se to týká této dívky.“ Na obrazovce se najednou ukázala trochu rozmazaná fotka mě samotné, jak stojím za Tonyho domem a dívám se směrem k moři – fotka byla z profilu. Pootevřela jsem ústa a vyděšeně vykulila oči. Kdy tu fotku SAKRA vyfotili?!

Kdo je tato záhadná kráska?“ pokračovala reportérka a já se nad tou poznámkou mírně ušklíbla. Pak se na obrazovce ukázala fotka, jak ležím v Tonyho náruči – Tony měl na sobě své Iron Manské brnění, kromě helmy. Dívali jsme se navzájem do očí. Věděla jsem ze kdy ta fotka je; tehdy, jak se náš drahý Stark rozhodl, že mě bude učit kontrolovat své schopnosti a nedopadlo to dobře...

Je něco mezi touto dívkou a Anthonym Star-“ Žena v televizi nestihla domluvit, protože jsem bleskurychle nahmatala na ovladači vypínač a stiskla ho.

„To by stačilo.“ Odfrkla jsem si naštvaně. Avengers si vyměnili pohledy.

„Co teď?“ zeptal se Barton. Nastalo ticho, které po chvíli prolomil Stark.

„No... teď ví o Jessice celý svět. Už tu není v bezpečí. Musíme pryč. A já přesně vím kam.“ Ignorovala jsem skutečnost, že o mě mluvil, jakobych tu nebyla a raději jsem se zadívala na ostatní, kteří si vyměnili nedůvěřivé pohledy. Nevyřčená otázka zůstala viset ve vzduchu – všichni se báli zeptat, protože když Tonyho něco napadne, nedopadá to dobře. Stark se zamračil.

„Ale notak, to mi vůbec nevěříte? … Nedávno jsem si koupil nový prázdninový dům v Kanadě. Je v horách, obklopen lesy, tam nás nikdo nikdy nenajde.“ Ostatní souhlasně přikývli, jen můj výraz pohltil strach. Lesy? To je ono. Loki měl pravdu, brzy se setkáme...

CZ | Secret Powers | Avengers FF | ✓Kde žijí příběhy. Začni objevovat