Kakav je to novi osjećaj?

955 59 4
                                    

Nakon što me odvukao kući, pozdravila sam se sa Nikolom, ali nisam dobila lančić natrag. Možda je i zaboravio da je kod njega, a kako ja nisam spominjala nije se sjetio i zato mi nije vratio lančić. Ma koliko to odbijala priznati, bilo mi je drago što je bio tu kada sam saznala da Filip ne želi imati ništa sa mnom. Ležala sam na krevetu, razmišljajući o svemu što se desilo kada je mama kročila u moju sobu. Sjela je pored mene, osmjehujući se i gledajući me onako nježno.

-Zaista ste bliski, ti i Nik.-obrazi su mi gorili jer sam pored toga što sam se stidila pričati o dečkima sa njom na taj način znala i na što cilja.

-Ne znam, danas smo oborili rekord izdržali smo deset minuta konverzacije bez svađe. Ako pod tim podrazumijevaš bliskost onda da.-odgovorila sam joj brzo na što se ona samo nasmijala.

-Ako ne tako, onda neće biti problem da večeras sa njima večeramo?-slegnula sam ramenima na što se ona još više uzbudila i počela birati što će obući. Kako mi je odjeća koju sam već nosila išla na živce, poskidala sam sve te sam ostala u brusu i gaćicama. Uzela sam crvenu haljinicu do koljena koja umjesto rukava ima dva wannabe tregera koji se vežu oko vrata. Nije strukirana ali ima kaiš koji se veže oko struka tako da niko ne misli da sam debela, što me podsjetilo na nečiju izjavu o mom izgledu... Isplela sam pletenicu i sa tim sam bila gotova. (...) Sjedili smo svi u tišini, kad-kad bi njegova ili moja majka progovorile i opet bi zavladao muk. Nikola i ja smo otišli na balkon, Maja se igrala u svojoj sobi, a mame su sjedile u dnevnom boravku. Noć je bila prekrasna, opuštajuća, kao da je stvorena za one koji tuguju. Sjeli smo jedno pored drugog i naslonili se na zid gledajući u nebo. Iz glave mi nisu izlazile Filipove riječi. Čak i djevojke mrze nekada taj Friendzone dio. Suza se spustila niz moje lice. Ta topla, slana kapljica vode u kojoj su se sadržale sve moje emocije od prije pet godina pa sve do sada.

-Zašto plačeš anđele?

-Ne plačem.- koliko god ranjena, nisam željela da me drugi vide slabu.

-Jesam li ja kriv?

-Ne. Moj privatni problem.

-Je li zbog Filipa?

-I zbog njega, ali jednostavno... Za ovih pet godina od kako su se mama i tata rastali, nisam puno pričala, uvijek sam bila sama. Sama sam kroz sve prolazila, sama sam razlučivala dobro od lošeg. Za tih pet godina izgradila sam neki svoj svijet u kome nije bilo mjesta ni za koga. Mislila sam tako je lakše, a kada sam vidjela Filipa u meni se javila nada. Odličila sam da pokušam da se promijenim, izgledao je kao nježan, drag dečko i smogla sam snagu da u svoj svijet pustim još jednu osobu. Mislila sam da će to biti on, ali danas mi je dokazao suprotno i ostavio to mjesto prazno... Opet sam sama...

-Nisi sama anđele...-pogledala sam u Nikolu ne razumivši šta želi reći,- Imaš majku, imaš oca, imaš onu alapaču Danči Do...-otvorio je usta kao da želi još nešto da doda, ali onda se predomislio i na tome je ostalo. Naslonila sam glavu na njegovo rame bez ikakvkg razmišljanja i duboko udahnula.

-Hvala ti...Hvala ti što si bio tu kada mi je bilo potrebno.-nije više rekao ni riječi.(...) Ne sjećam se kad sam zaspala, ali znam da sam se probudila u 7:34 sata ujutro, u svom krevetu??? Gledala sam zbunjeno i prestrašeno oko sebe, tražeći odgovore. Izašla sam na balkon, a na drugoj strani bio je očekivani gospodin. Nasmijao se kao da me želio naljutiti. Naslonio se na ogradu, a ja sam već pucala od ljutnje.

-Znaš, teža si nego što izgledaš.- podrugljivo je počeo.

-Bar se na meni živoj ne može čitati anatomija čovjeka kao na nekima.

-Hladna i ubojita, kao i uvijek. Drago mi je što je stara ti ponovo u igri. Ona emocionalna ti nije ni približno zanimljiva.

-Odbij romantičar. Nego zaista šta se sinoć desilo?

-Zaspala si, kako niko drugi nije mogao ja sam te odnio natrag u tvoju sobu i The End.- nisam vjerovala niti jednoj jedinoj njegovoj riječi, ali s obzirom na mogućnosti koje su mi padale na pamet, odlučila sam se kako je ta alternativa najbolja. Gunđajući sam se vratila u sobu i pogledala u ogledalo. Raščupana kosa, razmazana šminka, haljina samo što nije spala bili su samo neki od mojih trenutnih problema u izgledu. Izašla sam iz sobe i potražila mamu. Sjedila je do prozora i pila kafu, a kada me vidjela trznula se. otvorila je usta u želji da nešto kaže, ali sam podignula ruku u znak STOP.

-Ništa ne govori.-zatvorila je usta i idalje zaprepašteno nastavila piti kafu. Otišla sam u toalet obavila jutarnju higijenu, očistila ostatke šminke, počesljala raščupanu pletenicu i ušla u tuš-kabinu. Kupanje me malo opustilo i rashladilo, pa sam i bila veselija. Nakon što sam osušila kosu, ponovo sam je isplela u pletenicu, obukla sam narančastu majicu kratkih rukava, s tim da jedan ne ide preko ramena i roze-narančasti kratki šorc. Baš kada sam dovršavala svoj problem sa šiškama, na prozoru kao da se sasuo pijesak. Potrčala sam na balkon, a srce mi je već udaralo brzinom svjetlosti jer sam se mnogo uplašila, ali dole sam umjesto nekog provalnika ili nečeg sličnog našla samo Nikolu koji po ko zna koji put pada od smijeha dok gleda mene kako izbezumljeno pokušavam da shvatim šta se dešava.

-Anđele tebe je baš lako uplašiti.

-Šta ti hoćeš?

-Pitao sam se da li bi željela naučiti igrati bilijara.

-Šta ako kažem da ne bih?

-Onda ne bi hilo fer jer sam ti ipak vratio otkupninu sa vožnje i usluge koje sam ti pružio od kad smo se upoznali pa sve do jučer.-podigla sam ruku prema vratu i osjetila svoj lančić sa medaljonom oko vrata. Nisam mogla vjerovati da se idiot poput njega ipak uspio sjetiti da je kod njega moj lančić.- Nisam ga imao uz šta staviti... Pa, da ili ne?

-Sačekaj samo da javim mami da idem van.- sa tim smo završili ovu kratku konverzaciju, a ja sam odtrčala u dnevnu sobu. Pogledavši u mamu samo je kimnula glavom u znak odobravanja, a ja nisam mogla biti sretnija.

Nadam se da vam se sviđa nastavak...

Da li se to rađa prijateljstvo ili ljubav?

Da li će Filip požaliti što nije iskoristio priliku kad je imao?

Kako će na to reagovati Mirjana?

Sve to ako nastavite čitati priču "Tvoja ljunav je zločin" ^-^

Voli vas vaša V_R ♥♥♥

Slatko Sanjaj Anđele: Tvoja ljubav je zločin [Dio I]Where stories live. Discover now