Cilj opravdava sredstvo (2)

786 42 0
                                    

Koračali smo kroz prostoriju u kojoj se nalazi tatin radni stol. Bože koji nered, ne znam kako se snalazi tamo. Prevrnula sam očima i stala pored njega. Pozvao je nekog da dođe do nas, a taj neko je njemu odgovorio da mora da preda neke dokumente nadležnom i da će se vratiti brzo. Da ne bi sve pogrešno shvatio, napravila sam se kao da sam se nakašljala, pokušavajući privući njegovu pažnju. Kada se okrenuo i potvrdio da me sluša mogla sam konačno početi pričati.

-Da ne shvatiš ovo pogrešno, nisam mislila da se zabavljam sa njim ili nešto slično. Samo da upoznam nekoga sa kim bih mogla razgovarati o tvom poslu bez ustručavanja.- znala sam i sama da je ovo zvučalo i više nego čudno, ali zahvaljujući pet godina razdvojenosti i svega tat bi učinio sve i povjerovao u sve što mu kažem bez razmišljanja.

-Stigao sam, jeste li me trebali?-progovorio je poznat muški glas iza mene. Déjà vu. Već sam ga prije čula kako govori istu stvar. Okrenula sam se prema njemu i susrela se sa parom svijetlo smeđih očiju. Kovrčava smeđa kosa sada je bila kraća nego zadnji put kada sam ga srela. Bio je moja ljetna romansa prošle godine i sretanje ovdje, pred mojim tatom nije baš bio najbolji način da se pozdravimo. Znala sam samo da se zove Leonard, ja sam ga zvala Leo. Raširila sam oči i progutala knedlu, on je učinio isto shvativši da se poznajemo.

-Da, Leonarde ovo je moja kćerka Mirjana. Mirjana ovo je Leonard.- progovorio je tata, očito ne zapazivši našu nervozu kada smo vidjeli jedno drugo. Ali mislim nismo imali razloga biti nervozni, ljetne romanse se nikada ne ubrajaju u vezu, mislim to je samo zabava. Ništa više... S obzirom da ne očekuješ da se ikada više vidiš sa tom osobom.

-Drago mi je Leonarde.-odlučila sam da igram na kartu ponovnog upoznavanja, zbog činjenice da nisam kanila reći tati da sam se malo bolje upoznala sa Leom prošle godine. Nismo završili u krevetu, ali nismo bili ni daleko od toga. Zovite to kako god hoćete, prostakluk, pornografija, ali ja nisam prostitutka, samo djevojka željna zabave sa dečkom kojeg nikada više neće vidjeti. Naravno ovo nisam imala u planu, ali Bože moj. Leo je odlučio igrati moju igru i pružio mi je ruku razvukavši neki "zavodljivi" osmije ma licu.

-Zadovoljstvo je moje, Mirjana.- odgovorio je, a tata mislivši da je njegov dio tu završen ostavio nas je same. Leo me odveo u neku vrstu čekaonice da imamo malo privatnosti vjerovatno zaključivši da ću biti ista djevojka koju je upoznao prije godinu dana. Sjeli smo jedno do drugog, pa je Leo nastavio.- Nisam mislio da ću te opet sresti.

-Vjeruj mi da djelimo mišljenje.-promrmljala sam dok mi se puls ubrzavao. Dečko je bio zaista privlačan, drag i znao je zavesti, zaista jest. Prebacio je ruku preko mog ramena i krenuo u akciju. Pod akciju mislila sam na poljubac. Prošla sam prstima preko njegovih punih usana, a trnci su prošli mojim tijelom. U tom trenutku sjetila sam se kako sam istu stvar uradila i Nikoli dok smo bili sami na onoj čistini u šumi i odmakla sam se od njega.

-Leo, oprosti mi, ali... Stvari su se pomijenile od prošle godine...-rekla sam sa naglaskom na ono stvari. Pogledao je u mene razočarano, onim psećim pogledom.

-Imaš nekoga, ha?-upitao je, a ja sam kimnula glavom u znak potvrde.- Ipak, uvijek možeš imati opciju, ako ti dosadi sadašnji dečko.- namignuo mi je dok je veselo završavao rečenicu. Nasmijala sam se što sam slađe mogla iako mi nije bilo smiješno.

-Pa... Što sad?- upitala sam i pokajala se.

-Ja sam na umu imao jedno, ali očito da ta opcija ne dolazi u obzir...-odgovorio je i dalje pokušavajući da me zavede grickajući donju usnicu. Znala sam da brzo moram promijeniti temu, jer prije ili kasnije bih pala na njegov osmijeh, pune usne i smeđe oči uokvirene crnim dugim trepavicama.

-Tata kaže da radiš sa njim na nekom slučaju...-započela sam, skretajući kompletno sa teme. Srce mi je i dalje kucalo ubrzano dok sam gledala njegov zavodnički osmijeh. Na neki način me podsjećao na Nikolu što me još više privlačilo.

-Da, porodica čovjeka koji se po svemu sudeći ubio, tvrdi da nije imao psihičkih problema niti je imao razloga, te da mu je neko namjestio. Da stvar bude gora, imućni su i moramo provjeriti to.- odgovorio mi je izbjegavajući reći mi neke važnije činjenice. Bože, kako ću požaliti zbog ovog. Prišla sam mu bliže i naslonila se na njegovo rame umiljavajući mu se.

-To mora da je jako opasan posao. Mislim ako je neko sposoban da ubije nekoga, a da izgleda kao samoubisvo bez i jednog dokaza u suprotno.- rekla sam i vidjevši da je zagrizao mamac nastavila.- Kakva bi osoba mogla učiniti nešto tako...

-Znaš, tako lijepa djevojka ne bi se trebala zamarati takvim pitanjima.- rekao je očigledno shvativši da bi mogao odati nešto što javnost ne smije saznati. Od njega za sad nisam ništa više mogla saznati pa sam prestala sa pitanjima koja su me zanimala i počela sa nekim glupostima. Na kraju smo razmijenili brojeve i ja sam se vratila tati, a on svojim poslom. Ne znam sa kojim sam se osjećala gore, sa Leom koji me privlačio nenormalno, ili sa tatom koji me ljutio nenormalno. Pričao je o glupostima, kako bi mi bilo bolje sa njim kako se dobro slažemo i kada sam dostigla granicu svoje tolerancije pukla sam.

-Samo zato što sam te pozvala na druženje ne znači da sam zaboravila šta si učinio mami i meni!!!- prekinula sam ga i zašutio je, kimnuvši glavom u znak potvrde. Uzdahla sam shvativši da sam eksplodirala pred svima.-Gle, žao mi je, ali takve stvari zahtijevaju više vremena i truda.- željela sam još nešto reći, ali me poruka na mobitelu prekinula. Otključala sam mobitel i vidjela tonu poruka od Andy-a na koje sam odlučila odgovoriti sa "sorry nemam vremena". Ušla sam u poruku, bila je od Nikole.

"Znaš, dolazim brzo. Budi sigurna da si kući za nekih dedetak minuta. Bilo bi dobro da nastavimo gdje smo stali ;)"

___________________________

*Hoće li Mirjana doći kući ili će ignorisati poruku?

*Kako će Mirjanina majka reagovati na njeno iznenadno druženje sa tatom?

*Da li će iznenadna poruka probuditi sumnju u ljubavnicima?

~To i još više ako nastavite čitati Tvoja ljubav je zločin.

◇Komentirajte, čitajte i uživajte u ovoj krimi-romansi koju sam odlučila podijeliti sa vama.

Voli vas vaša V_R ♥♥♥

Slatko Sanjaj Anđele: Tvoja ljubav je zločin [Dio I]Where stories live. Discover now