Konačno otkrivenje (2)

1.3K 66 9
                                    

Uhvatila me panika kada sam shvatila da je osoba koja nam je prišla ni manje ni više nego tatina sadašnja ljubavnica, gospođica Danijela. Gledala je u nas sa visoka oštrim pogledom, sve mi je govorilo da Nikola nije smio biti gdje je. Brzo se odmakao od mene progovorivši samo još jednu stvar Zapamti što sam rekao. Uslijedio je još jedan prostrijelni pogled od strane Danijele upućen meni prije nego što je nestala iz mog vidokruga. Šta će se desiti? Šta je bilo toliko važno i opasno da sam morala domah van? Bože bila sam spremna sebe izložiti bilo kakvoj opasnosti samo da zadovoljim svoju radoznalost. To ću i učiniti, znala sam duboko u sebi, jednostavno mi je takva priroda.

-Mirjana jesi li odlučila?-upitala me mama i trznula me iz dubokih misli o tome kako ću saznati šta se dešava. Pogledala sam u nju pa u konobara koji nam je prišao i očekivao naše narudžbe. Bio je mlađi i u momentu kada sam pogled skrenula na njega nasmijao mi se. Kakve sve načine neće izmisliti samo da dobiju bakšiš. Uzdahnula sam i pogledala u meni. Mama je rekla večera, ali nisam bila gladna pa sam naručila desert. Torta, jagoda i čokolada, meni najdraža kombinacija. Da nisam takva kakva jesam vjerovatno ne bih znala da je jagoda sa čokoladom jedan od najpopularnijih afrodizijaka, ali ipak to sam ja i naravno da mi je ta činjenica dobro poznata. -Iznenadilo me kad si rekla da se družiš sa Leom.-započela je mama.

-I mene je, ali Leo je zaista dobar dečko i godi mi njegovo društvo.- odgovorila sam samouvjereno, bila sam sigurna da su mi oči imale neki poseban sjaj dok sam izgovarala njegovo ime. Mama je to primijetila i sarkastično se nasmijala.

-Zadnji put kada sam vas vidjela zajedno nije mi ostavio takav dojam.-znala sam da ima loše mišljenje o njemu, mislim koja majka bi imala lijepo mišljenje o dečku kojeg je vidjela kako joj je bukvalno zaskočio kćerku. Rijetko koja, ali bila je na Nikolinoj strani jer nije željela da budem kao tata. Nije znala da sve to radim samo zbog Nikole. Tek malo i ja uživam u tome, ali ona je čvrsto vjerovala u onu izreku:"Gdje ima dima ima i vatre."

-Ne branim ga, ali bilo je ljeto, nismo mislili da ćemo se ikada više sresti i željeli smo iskoristiti to vrijeme koje imamo. Iskreno on ništa nije mogao učiniti dok ga ja nisam pustila.- oke branila sam ga, priznajem, ali samo zato što sam znala da je dobar dečko i da ne bi povrijedio nikoga. Mislim tip je jebeni detektiv šta biste očekivali od našeg najslađeg organa gonjenja. Oprostite morala sam to dodati jednostavno volim taj izraz, smiješan je. Konobar je spustio komad torte ispred mene i špagete ispred mame, te se zaželivši nam dobar tek udaljio od stola. Torta je bila fenomenalna, zažmurila sam da osjetim užitak svim svojim bićem.

-Kako ide sa pripremanjem za školu? Koji si smijer odabrala?-upitala me mama dok je vrtila viljušku oko njene ose, namotavajući špagete pomiješane sa umakom od vrhnja i sira, možda ne zvuči najbolje, ali je definitivno specijalitet. Neka glupa pjesma je završila i počela je meni jedna od najdražih Instan Crush od Daft Punk koju izvodi moj celebrity male crush Julian Casablancas. Istina da je frajer dovoljno star da mi bude otac, ali ipak frajer je zgodan do te mjere da se i meni sviđa.

-Znam ovu pjesmu.- to mi je bila opsesija kada čujem pjesmu koju znam, bila sama, bila u društvu, moram reći da je znam. Mama je to znala i nasmijala se.- Matematičko-informatički kako smo i planirali.- iskreno nisam bila odlučna o tome šta želim biti, ali kako sam od malena pokazala nevjerovatnu ljubav prema brojevima i crtanju zacrtali su mi jedan i jedini cilj. Iako se meni više sviđala ideja programera ili bar grafičkog dizajnera pomirila sam se sa činjenicom da neću nikada odlučiti i da ću završiti kao arhitekta. Ali to je priča za neki drugi put. Pored nas je prošao Nikola sa narudžbama, a pogledi su nam se susreli. Ja sam stavila još jedan komadić torte u usta, proživljavajući neopisiv užitak. Iza mene se začuo vrisak onog istog muškarca koji je Nikolu dozivao kad je mene savjetovao da idem kući.

-Jesi li ti normalan!? Ovo je svila!!!-vikao je i sada su svi pogledi bili upereni u njihovom pravcu. Nikola je nespretno pokušavao da ukloni mrlju od vina na gospodinovoj košulji dok je ovaj gunđao sebi u bradu. Muškarac je ustao i ljutito krenuo prema toaletu. To će ostaviti jako dobar utisak na ovaj restoran. Bože koji je vrag svima danas, jedini dan kada sam ja sretna i svi ostali su iznervirani. Nikola je pogledao Danijelu koja mu je samo kinula glavom i on je nestao ostavljajući pregaču na stolu.

-Moram do toaleta.- promrmljala sam poluglasno i ustala. Danijela je izašla napolje, a ja sam je pratila. Hodala je jako brzo i između nas je bila velika razdaljina, ali sam je uspjela sustići. Povukla sam je za rame i suočila se sa njom licem u lice. Kada je shvatila ko je razvukla je onaj zlobni osmijeh i škiljila me onim zelenim očima. Samo zbog nje sam mrzila zelenu.- Gdje je Nikola?- upitala sam prijetećim glasom.

-Lakše princezice, tvoj dečko ima posla.- melodičan glas odzvanjao mi je u ušima. Iako lijep, meni je bio odvratan njen glas dok me izazivala pokazujući svoje perfektne bijele zube ispod onih punih mesnatih krvavo crvenih usana. Bila je upravo ono o čemu svi sanjaju, ali ja je nisam mogla gledati.

-Gdje je Nikola?-pojačala sam ton sada već nervozna od svega. Podigla je kažiprst u smijeru iza sebe i još zlobnije ispustila nekakav zvuk nalik vještičjem smijehu sa crtanih filmova.

-Ako imaš petlje...- bilo je zadnje što mi je rekla prije nego li sam profurala pored nje penjajući se stepenicama na vrh zgrade. U glavi su mi se odvijali mogući scenariji, šta se moglo dešavati na vrhu. Osjetila sam kako mi se puls ubrzaje i disanje otežava, neka hladna struja prošla mi je tijelom kada sam čula Nikolin glas.

-Okreni se na drugu stranu!- naredio je nekome. Ubrzala sam korak i izašla na krov. Tamo me čekao nezamisliv prizor. Nikola drži uperen pištolj sa prigušivačem na glavi onog muškarca. Dok se muškarac tresao kao kopno za vrijeme pomijeranja tektonskih ploča, Nikola je stojao sasvim mirno i usredotočeno. Obučen u crno, čak i rukavice su bile crne, stopio se sa bojom noći.

-Nikola!?- bilo je sve što sam mogla izgovoriti. Muškarac se okrenuo prema meni, a to mu je bila greška. U momentu kad se okrenuo Nikola mu je pucao u glavu. Stavila sam ruke na usta u užasu koji sam upravo doživjela. Noge su mi same krenule nazad. Dok sam trčala što dalje od mjesta na kom se upravo desilo ubistvo u pozadini sam mogla čuti Nikolin glas dok me doziva i govori Danijeli da dovrši "posao". Ovo je bio kraj znala sam to...

___________________________

◇Hvala vam na čitanju prvog dijela priče Slatko Sanjaj Anđele: Tvoja Ljubav Je Zločin. Ovo je zadnji dio nadam se da vam se sviđa i da ćete još više zavoljeti nastavak Mirjanine ljubavne priče. Čitajte, komentarišite, preporučujte prijateljima i uživajte ^-^

◆Još jednu stvar da dodam, posvećujem ovu priču svojim najvjernijim čitateljima AminaSakic , Violleta_Quel, CuteDevil3, ArminaBurzic i tanjica2001.

Posvećujem je i mojoj najboljoj prijateljici Jessica_Day12 i zahvaljujem joj se na davanju nekih ideja, na podršci i na ljubavi koju mi je pružila kroz pisanje ove knjige.

Da nije bilo vas ova knjiga ne bi ni postojala, još jednom hvala vam svima od srca.

Voli vas vaša V_R ♥♥♥

Slatko Sanjaj Anđele: Tvoja ljubav je zločin [Dio I]Where stories live. Discover now