Zar je važno što je bivši?

781 46 0
                                    

-Jesi li rekla Nikoli?-upitala me zainteresovano. Znala sam da je željela biti sigurna 100% da nisam tatina kćerka i da nema drugog načina da me upozori na posljedice koje donosi laganje u mojoj tek formiranoj vezi, ali ona nije znala da mi imamo puno gorih tajni u vezi od sretanja bivše ljetne romanse koja je za tobom luda... Uzdahla sam na postavljeno pitanje, jer znam kako će se razgovor odužiti ako odgovorim negativno.

-Nikola zna da u mom životu postoji Leo...-odgovorila sam izbjegavajući lekciju što sam bolje mogla, naravno kada dođe do moje majke lekciju o vezi je skoro pa nemoguće izbjeći ali je vrijedilo pokušati.

-Zna li i za dio u kojem vas ja pronalazim pribijene jedno uz drugo u njegovom apartmanu?-upitala je oštrijim glasom, a ja sam osjetila kako se toplota skuplja u mojim obrazima. Nije bilo strašno koliko je zvučalo, mislim samo smo se ljubili. To sami u Leovom apartmanu... Nije baš bilo potrebno dodavati... Mislim zašto dodavati ulje na vatru gdje to nije potrebno, zar ne? Spustila sam pogled, a puls mi se ubrzao pri pomisli na Leove poljupce. K vragu sve, frajer je znao šta radi. Ne da Nikola ne zna, zna i te kako, samo Leo je dečko kog sam ostala željna. Nikolu mogu imati kada god to poželim, dok Lea, s obzirom na moj status veze, ne mogu imati nikako. Ne mrzite me i ja sam ljudsko biće, pa dobro žensko ljudsko biće, što znači da je normalno to što me privlači zgodan dečko. Mislim to ne znači da bih prevarila Nikolu, možda bih ponekad zamislila Leo, ali to bi bilo sve. Svađala sam se sama sa sobom kada se mama nakašljala u želji da dobije svoj odgovor.

-Ne, ne mogu mu reći takvo što tek tako. Veza nam je na početku, treba mi vremena...- rekla sam više uvjeravajući sebe nego nju, ali nakon nekog vremena me prestala tušiti sa lekcijama o tome kako trebamo biti iskreni jedno prema drugom ako mislimo da nam veza uspije, blah, blah, blah, tri put hura za kraj. Otišla sam u svoju sobu i odgovorila Andy-u na poruku sa smajlijem koji namiguje.

AndySixx: koji je tebi bio vrag da onako odjuriš bez pozdrava?

FallenAngel☆: Privatna stvar, ništa važno spomena. Sorry samo sam htjela da ti javim da je sve oke i da se izvinem za to odlaženje bez pozdrava. :$

AndySixx: Sve pet, ne brini. Pa onda ćao?

FallenAngel☆: Čujemo se* ;)

AndySixx: xDD čujemo se.

Izašla sam iz chata, Bože ovo je bio lud dan. Iz nekog razloga ušla sam u Leovu poruku i svaki put kada bih je ponovno pročitala osmijeh bi mi bio sve veći i slađi. Gricnula sam donju usnicu, kada me Nikolin glas prestrašio do te mjere da sam skočila sa kreveta.

-Poruka od gospodina Niko Bitan?- rekao je sa tračkom ljubomore i ironije u glasu. Pogledala sam u njega dok mi je srce udaralo nenormalnom brzinom. Prevrnula sam očima i prišla mu bliže držajući jednu ruku preko mjesta na kom je srce.

-Bože, Nikola, uplašio si me... I zaista je nebitan.-odgovorila sam nesigurno.

-Ako je nebitan, zašto ima tvoj broj?- upitao je i isfrustrirano stiskajući pesnicu. Nisam ga krivila, do maloprije sam se smiješkala kao ludo zaljubljena tinejdžerica koja je dobila poruku od svoje ljubavi. Ja sam pošizila na Danijelin broj na glupom papiriću a nismo bili u vezi, neću ni da mislim kakva se osjećanja trenutno bude u Nikoli.

-Zato što je prijatelj i tatin radni kolega... Nikola, zar stvarno misliš da bih upropastila ovo što imamo za neku tamo ljetnu romansu?-oke, glupa sam! Priznajem! Jezik mi je definitivno brži od pameti. Stvarno Mirjana koji ti je đavo. Hoćeš da prekinete što prije? Da se to srediti i na drugi način! Pogledao je u mene iznenađeno i ljutito u istom momentu.

-Ljetna romansa, a?-upitao je kroz zube, a ja sam se nevino nasmijala gledajući ga što sam slađe mogla. U ovakvim situacijama se zahvaljujem Bogu što izgledam mlađe i slađe, pa se vadim na to.

-Kao da si ti sve do sada bio sam, daj molim te Nikola.-uzvratila sam i on se nasmijao. Privukao me k sebi, držajući jednu ruku na donjem dijelu mojih leđa, a drugom je podigao moju glavu da ga mogu gledati pravo u oči. Gledao me sada više željno za khm nego ljutito što je natjeralo sve moje alarme da se upale.-Nikola?-rekla sam nesigurno njegovo ime.

-Ako ima petlje neka pokuša da te otme. Anđele, ti si moja. Samo moja, jasno?- progovorio je opasnim glasom koji sam čula saml jednom i to kada me onaj ljigavac slijedio iz kafića u nadi da će mu se posrećiti. Tada je prvi put rekao da sam djevojka sa opasnim dečkom. Naravno, mrzila sam ga previše i bila sam uplašena dovoljno da zanemarim tu izjavu, ali Svevišnji zna koliko mi je bilo drago što je tad bio tu. Kimnula sam glavom u znak potvrde i sebi napravila zamišljenu zabilješku Nikada više ne govori o Leu u Nikolinoj blizini. Zabilježeno! Nakon što je shvatio da je zvučao ludo ispričao se na ponašanju i nastavili smo sa našim uobičajenim temama za razgovor, kojih kao što ste vjerujem već pretpostavili nije bilo. Većinom smo se mazili i oboma je tako odgovaralo. Poljubio me kada mi je kroz misli prošlo moje nastojanje da saznam šta je njegovo zanimanje. Mislim to što radi, a što moj tata i Leo pokušavaju otkriti.

-Nikola... Zašto mi ne možeš reći ništa o tome šta radiš kada te taj neko pozove?-upitala sam sa nekim dječjim tužnim glasom. Otprilike kada roditelji ne žele da djetetu kupe sladoled ili čokoladu pa ono mjauče oko njih u nadi da će popustiti.

-Zato što je tako sigurnije anđele. Za oboje.- rekao je kratko i jasno. Shvatila sam to kao odbijanje da kaže išta više i odustala od njega za sad. Kimnula sam glavom i spustila pogled na njegove usne. Istog momenta mi je puls bio ubrzan, a toplota je prošla kroz moje tijelo kao struja. Željela sam ga i to ne samo da me poljubi, željela sam mnogo više od poljupca, ali to nije bilo moguće. Bilo je, ali ja nisam željela, a Nikola je to poštovao. Shvatio je moj pogled kao pozovnicu i bacio se na posao. Usne su nam se spojile, igrajući u nevjerovatnom ritmu. Svezala sam ruke oko njegovog vrata, a on je mene pribio još više uz sebe prislonivši me uz zid. Spustio je ruke do mojih koljena i podigao me. Prošla sam prstima kroz njegovu kosu prepuštajući se užitku u potpunosti.

-Koliko ću još ovakvih scenarija od tebe doživjeti?- začuo se ženski glas iza Nikole. Oboje smo se sledili i brzo odmakli jedno od drugoga, gledajući prema dole... Ponižavajuće...

___________________________

*Da li se Mirjanina osjećanja mijenjaju?

*Šta je to tako opasno da Nikola ne može reći Mirjani?

*Da li je ovo samo zatišje pred buru ili još jedan obični dan?

~To i mnogo više u nastavku romana Tvoja ljubav je zločin.

◇Komentirajte, čitajte i uživajte. Iskreno ne znam da li vam se sviđa priča jer imam osjećaj da je monotona i da se sve ponavlja, ali zaista se trudim da to ne bude tako i da uvijek ima neka radnja, da se nešto novo događa. Hvala vam na vote-ovima i čitanju do sada zaista mi puno znači.

Voli vas vaša V_R ♥♥♥

Slatko Sanjaj Anđele: Tvoja ljubav je zločin [Dio I]Where stories live. Discover now