On je moj anđeo čuvar...

798 47 2
                                    

Poruka od pisca!!!

Jako važno!

Ako ste mlađi i ako ne volite mnogo perverziju predlažem vam da kraj ne čitate xD

Uživajte. ^-^

___________________________
Na vratima su se pojavili ni manje ni više nego moj tata i njegova nova djevojka Danijela. Koračali su prema nama ruku pod ruku, a u meni je bijes rastao. Udahnula sam duboko i polako izdahnula stiskajući maminu šaku. Nikola je stao pred mene stavivši ruku na moje rame u znak podrške. Danijela me gledala pravo u oči samo jednom, na kratko, skrenuvši pogled na Nikolu. Razvukla je podrugljiv osmijeh preko cijelog lica, a moj tata je ponosito hodao jer je pored sebe imao troduplo mlađu djevojku. Nije razmišljao o tome kako bi njemu bilo da ja spavam sa nekim njegovih godina, nekim njegovim prijateljem. Sama pomisao na to mi se gadila, može tata da joj bude, koji je njemu vrag? Napetost se mogla rezati u zraku što smo svi primijetili.

-Dolazimo u miru, nema potrebe za revolverima.- progovorila je onim razmaženim, jeftino-prostitutskim glasom na što sam ja prevrnula očima.

-Za revolverima? Ne! Za puškomitraljezom? Da!- odgovorila sam ne skretajući pogled sa nje. Gledala me iznenađeno, a Nikola je prikrivao smijeh. Tata je mami rekao da trebaju razgovarati, a Danijela je htjela do toaleta. Nikola je u momentu promijenio izraz lica sa nasmijanog na pomalo bijesno. Kada sam ga pitala šta je u pitanju samo mi je rekao da ostanem tu gdje jesam. Naravno ja ne bih bila ja, kada bih poslušala šta mi ko kaže da uradim. Pratila sam ga do svoje sobe gdje je bila i Danijela. Zatvorili su vrata, a ja, kao iskusni preslušivač, polako sam prišla i približila uho vratima ne dodirujući ih.

-Šta hoćeš sad?-progovorio je Nikola.

-Hoću objašnjenje! Prekršio si dogovor!- pojačanim, prijetećim glasom odgovorila je Danijela.

-I ti si!-branio se.

-Nakon što sam primijetila da ne možeš držati ruke dalje od djevojke!-nastavila je.

-To nije tvoj problem! Nisi mi ni majka ni sestra ni djevojka da bi te to zanimalo!

-Nisam, ali sam tvoja nadležna! Odgovorna sam za sve što ti uradiš!

-Moj privatni život nema veze sa tobom! Možeš biti mirna!

-Da ona nije kći detektiva Rakitića koji čini sve što je u njegovoj moći smakne našu organiz...-zastala je kada je Maja dotrčala do mene zabivši me u vrata. Brzo sam je podigla i pobjegla sa njom u susjednu sobu. Držala sam joj usta šapatom govoreći da bude tiha. Začulo se kako otvaraju vrata i traže ima li koga, ali nakon što nisu pronašli ništa završili su raspravu. Kroz susjednu sobu došla sam u dnevni boravak prije nego li me Nikola vidio i uvjerila Maju da smo se igrale skrivača i da niko ne smije ništa znati o tome. Detektiv Rakitić... Znači dobio je unapređenje, ali ako je tako i ako želi da smakne Nikolinu organizaciju onda je Nikola...

-Ne dolazi u obzir Danijele! Mirjana ostaje sa mnom!- iz misli me povukao natrag mamin glas. Vikala je ulazeći u dnevni boravak, tata je došao za njom.

-Marijana, očito je da si loša majka jer da nisi ona bi bila normalna.- to je bilo to. Nisam ga više mogla slušati, to je bila kap koja je prelila čašu.

-PREKINI!!!-vrisnula sam i sve su oči bile uperene u mene.- Za svojih šesnaest godina šutila sam i trpila tvoje konstantno vrijeđanje mame, ali ovo je previše. Nisam luda zbog nje nego zbog tebe! Gadiš mi se! Spavaš sa djevojkom mojih godina kako te nije Boga strah? Znaš li zašto sam luda? Jer sam te vidjela više puta u tvojim orgijama, bila sam previše mala, nisam to mogla podnijeti. Zbog tebe imam jebene traume iz djetinjstva. Ako me imalo voliš i poštuješ izaći ćeš kroz ova vrata i nećeš se više nikada pojaviti u mom životu, bar ne sa nekom od svojih kurvi!- vikala sam iz sve snage dok su mi suze klizile niz lice. Mrzila sam ga svim svojim bićem. On je za mene bio mrtav onog dana kada je prvi put doveo ljubavnicu kući, ali sam tek sada to imala hrabrosti i reći na glas. Svi su gledali nepomično u mene, nisam to više mogla izdržati, izjurila sam napolje ne osvrćući se. Čula sam kako mama viče Nikoli da ne smijem biti sama u ovakvim situacijama, ali nisam zastala. Trčala sam koliko su me noge nosile ne gledajući gdje. Nikola mi je bio za petama, ali kao da sam dobila neku snagu, trčala sam brže od njega ne gubeći tempo. Došavši duboko u šumu pala sam na tlo dočekajući se na ruke i koljena. Plakala sam iz sve snage, plakala i vikala. Nikola je dotrčao do mene i snažno me zagrlio.

-Brza si za djevojku. Dobro je... Hej sve je uredu...-tiho je govorio prolazeći prstima kroz moju kosu. Glavu sam zarila u njegovo rame plačući i dalje što sam jače mogla. Ne zato da bih privukla pažnju već da bih izbacila sve emocije koje su se godinama skupljale u mome srcu. Sve te godine laži i prevara, sve te godine šutnje i straha, sve te godine su morale van, nisam više mogla podnijeti tu bol dok se moja majka bori da sve bude okej. Zagrlila sam Nikolu iako sam znala da on nije baš onakav kakvim se predstavlja, pa dobro nije baš ni da je ikada rekao da je anđeo, ali, ne znam, nadala sam se da nije baš toliko upleten u kriminal... (...) Nakon što sam se smirila pogledala sam oko sebe i shvatila da se nalazimo na čistini u središtu šume. Noć je već odavno pala i zvijezde su treperile nebom. Romantična atmosfera rekli biste, pa bila bi da nisam ponovo imala napad. Legla sam na travu, a Nikola pored mene.

-Hvala ti što si uz mene kada mi je najpotrebnije.-rekla sam iskreno gledajući ga u oči, rastapajući se pod njihovom ljepotom i toplinom.
___________________________

Slijedi dio koji nije za mlađe čitaoce ^-^

___________________________
-Zašto ne bih bio... Znam da ću biti dobro nagrađen.- napravila sam facu kao da ne razumijem, a on se nasmijao poljubivši me nježno u vrat. Uzdahnula sam pred užitkom koji su mi poljupci u vrat pružali. Sisao mi je kožu neko vrijeme, a ja sam zarivala prste u njegova leđa bivajući sigurna da će mi ova seansa ostaviti ožiljke. Sa vrata je prešao na usne, klizeći rukom niz moje tijelo dotičući prava mjesta u pravo vrijeme. Jedva da sam mogla disati, srce je udaralo brže i brže, ali nisam željela prestati, nisam željela da se ovaj trenutak ikada završi. Lijevu ruku mi je provukao ispod majice i krenuo prema dole...

___________________________
Nadam se da niko nije imao problema sa krajem nastavka.

*Šta će se desiti između Mirjane i Nikole?

*Hoće li mu ona priznati da je presluškivala njegov razgovor sa Danijelom?

*Da li će Mirjanin tata odustati od zahtjeva za starateljstvo?

~Sve to i još više, ako nastavite čitati!!! ^-^~

Voli vas vaša V_R ♥♥♥

Slatko Sanjaj Anđele: Tvoja ljubav je zločin [Dio I]Where stories live. Discover now