Hoofdstuk 53/1

1.2K 38 4
                                    

Ik opende voorzichtig mijn ogen, en keek op de klok, 5 voor 6. Ik zuchte en zette de wekker uit, zodat ie niet meer af zou gaan. Ik draaide me om, en zag alex super schattig slapen. Ik glimlachte tot ik opeens schrik omdat de deur open vliegt, 'goeiemorgen jessie' zei irma terwijl haar ogen groot werden. Ik glimlachte voorzichtig, en ze kwam stil naar me toe geslopen. 'Heb je een vriendje?' Vroeg irma grinnikend. Ik zuchte opgelucht, 'jaa' zei ik, en ik keek weer naar de slapende alex. Irma liep lachend weer de deur uit, en ik probeerde mijn lach in te houden.

Ik stond voorzichtig op, zodat alex niet wakker zou worden, maar tog werd ie wakker.. Dat heb ik nou altijd..

'Jess?' Hoorde ik een slaperige stem zeggen, en ik draaide me om, 'heeyy alex' glimlachte ik, en deed mijn kleren verder aan. 'Ohja je moet naar school he' lachte hij. Ik knik. 'Helaas wel ja' lach ik. En ik pak mijn school tas.

T was alweer 7 uur, en ik zat samen met alex aan het ontbijt, 'waar is alicia?' Vroeg alex. 'Oh met de oppas mee' antwoordde ik. En nam een hap van mijn cornflakes.

Het was half 8, en ik moest naar school.

'Irma? Ik ga!! Doeii' schreeuwde ik vanuit de deur opening, 'doeeei' zei alex, en we sloten de deur. 'Ik fiets wel mee naar school met je' zei alex en hij glimlachte. 'Ah, Dat is lief' zei ik verlegen. En we fietste naar school.

Het was een tijdje stil, maar toen verbrak alex de stilte, 'is het erg als ik nu al omdraai, anders zien fans me misschien' zei alex met een glimlachje. Ik knik, stapte af en gaf hem een kus. 'Doeii' zei ik glimlachend, en alex fietste terug.

Ik kwam aan bij de school en zette mijn fiets in het rek.

Andy stond al op me te wachten, 'hey lieverd' zei ze, ik glimlachte, ik weet niet wat ik hiervan moet vinden, ik wil geen hondje zijn van een of ander populair kind.. Maar om het nu gelijk te zeggen. Dan krijg ik ruzie op de 1e dag. Nothanks!

Ik liep de klas binnen, en de jongen waar ik ruzie mee had in de lege aula, keek me boos aan. Ik trok een lelijk gezicht naar em, en ging naast andy zitten.

'Trok je nou een lelijk gezicht naar dylan tyson? Vroeg andy. 'Weet ik veel wie dylan tyson is' zei ik. 'Die daar' en ze wees stiekem naar de gemene jongen. 'Oh, ja' zei ik. 'Wauw jij hebt lef meid. Zelfs ik durf dat niet' zei ze, 'Andy corny! Ben je nou stil!' Zei de docent, en ze knikte.

Ik keek andy raar aan, en daarna naar dylan. Blijk baar is hij de populaire hier.

Na 3 les uurtjes gaat de bel, en iedereen stormt de klas uit. 'Oke jess! Het word tijd dat je mijn andere vriendinnen ontmoet' zei andy, en ze trok me mee naar haar 'eettafel'. Er stonden 5 meisjes, en allemaal kopieën van andy. 'Lieverds! Dit is jess! Jess dit zijn de nova's' zei ze en ze glimlachte. Ik knikte en begroette ze. Wauw hoe ordinair. 'Wij zijn de cheerleaders' zei lissa. 'Oh gaaf' zei ik. Ik heb altijd al cheerleader willen worden, maar dat ga ik natuurlijk niet zeggen.

'Kom eens langs bij onze trainingen!' Zei bailey. Ik glimlachte, en knikte. 'We gaan is kijken wat jij allemaal kan!' Zei trissy. En mijn ogen werden groot. 'Ik bij het cheerteam?' Zei ik. En 6 paar ogen keken mij hoopvol aan.
'Okeoke goed' zei ik lachend. En de meisjes geven elkaar een high-five. 'Morgen 5 uur, in de gymzaal' zei sam. Ik knikte.

Na nog even gegeten te hebben gaat de bel, ik en andy lopen naar de klas. 'Ik dacht dat je de populaire was van de school' zei ik. Andy lachtte, 'nee lieverd, dat zijn caitlynn en haar hondjes al' zei ze. 'Wie zijn dat??' Vroeg ik. 'Oh die kom je nog wel tegen' lachte ze. En we liepen de les in. Ik heb me vergist in andy en haar clubje. Ze zijn wel oké.

De schooldag was eindelijk voorbij, en ik en andy liepen de school uit opweg naar mijn fiets, 'uh mijn vriendje staat daar dus ik ga er heen okay? Seeyalater jess' zei ze en ze liep naar een zwarte audi. Ik glimlachte, en deed mijn fiets van het slot.

Na 10 minuutjes fietsen zet ik mijn fiets in het hok bij ons, en loop naar binnen. 'Ben thuihuiiis' riep ik. 'Mama' riep alicia en ze rende naar me toe, zover ze kan rennen dan. Ik lachte en tilde haar op. 'Heeey boefje' ik gaf haar een kus en zette haar weer op de grond. Ik loop naar de keuken, en zag de tafel al gedekt staan, en irma zat al aan tafel. Ik tilde alicia op en zette haar in de kinderstoel, 'hey jess! Hoe was je dag' vroeg irma. 'Lang veeel te lang..' Zei ik lachend, terwijl irma voor mij en alicia opschepte. 'Ja je bent laat thuis?' Zei irma verbaast. 'Ja extra mentor uur..' Zei ik. 'Oh das balen' zei irma en ik knikte.

'Mmm lekker gekookt irma!' Waar is..' Verder kon ik mijn zin niet af maken, want irma begon te huilen, ik keek een beetje raar/bezorgd. 'Wat is er?' Vroeg ik voorzichtig. 'Hij heeft me verlaten, hij wil scheiden' zei ze. Ik slikte, 'oh gaat het ?' Zei ik vol medeleven en trooste haar. 'Wil je thee?' Vroeg ik, 'ja lekker' zei ze en ik ging thee maken, ondertussen verteld irma hoezo hij haar heeft verlaten.

'Hij heeft een ander' zei ze. En mijn blik werd vurig. Oh irma is zo'n lief mens hoe kan hij dit nou doen. Godver.. 'Ik ben er voor je he als je wilt dat ik je ergens mee help moet je het zeggen, maar ik moet nu huiswerk maken' zei ik, en gaf irma een knuffel.

Ik zat op mijn kamer, en alicia lag te slapen op mijn bed. Ik zuchte diep en sloeg mijn boek van engels open. En begin te leren.

Aantal uurtjes later is het alweer 21:00. Ik zucht en pak mijn laptop, Druk op skype, daarna op alex, en bel.

Hij nam helaas niet op. Ik zal hem deze avond moeten missen.. Ik tilde voorzichtig alicia naar haar eigen bedje. En gaf haar een kusje op haar voorhoofd. Ik trok mijn pyjama aan en poetste mijn tanden.

Daarna sprong ik in bed.. Want ik ben super moe. School is hier heel anders dan in nederland..

Verliefd Op Mijn Neef #2 (VOLTOOID)Where stories live. Discover now