Hoofdstuk 64/12

836 41 1
                                    

Zondag.

Ik zat al een uurtje beneden, met alicia tv te kijken. En mezelf af te vragen hoe het er nou aan toe gaat bij matt.. Ik blijf zijn wond maar in mijn gedachten zien.. Oppeens hoor ik het slotje van de deur gaan. Ik kijk op en loop naar de deur, 'WELKOM THUIS IRMA' riep ik, en knuffelde haar. 'Hey schatjes van me' zei ze. 'Hoe is het met je zus?' Vroeg ik bezorgd, 'het gaat beter, ze mag over een paar daagjes naar huis' zei irma opgelucht. Ik glimlachte, 'Wil je Wat eten irma?' Vroeg ik lief. 'Ja schat doe maar een lekker eitje met bacon' zei ze, en mijn ogen werden groot, 'lekkeeerrr' zei ik, en begon te koken.

We zaten met zijn drieën aan de tafel ons eitje te eten. 'Hoe was jou week hier? Nog iets gebeurt?' Vroeg irma, ze zag mijn blik, en ze kreeg een vragende blik. 'Ik heb een leuke jongen ontmoet' vertelde  ik. 'Vertel' zei irma vrolijk. 'Oke, nou. Zijn naam is matt! En ik heb hem leren kennen via ian, ik heb hem in het begin van het jaar ook wel eens gesproken toen kwam hij voor me op, maar verder werd et niks tussen ons qua vrienden zegmaar, en nu ik vrienden ben met ian en zijn groepje, waar hij dus bij zit, keek hij in het begin al super lief, en ik viel gelijk voor zijn blik. Maar er zitten nadelen aan..' Zei ik op het laatst een beetje down. 'Ah, wat leuk! Nadelen hebben alle jongens lieverd' zei irma, 'nee maar dit is wel heel erg, wat er met hem is alleen ik kan het niet zeggen tegen je' zei ik tegen irma. En ze knikte begrijpend, ik glimlachte zwak en at mijn eitje op.

We waren ondertussen al een paar uurtjes klaar met eten, en alicia vroeg of we naar de speeltuin gingen, dus ik deed alicia's jasje en schoentjes aan en bij mezelf natuurlijk ook.

We waren samen naar de grote speeltuin gegaan, en alicia was aan het spelen met een paar meisjes. Glimlachend kijk ik toe. Wat is ze toch een mooi meisje. Ik pakte mijn telefoon, en net toen ik matt wilde appen, kwam hij aanlopen. 'Heyy' zei matt terwijl hij naast me kwam zitten. 'Oh wauw, heyy' zei ik lachend, 'wat is er?' Lachte matt nu ook, 'ik wilde je net appen, hoe wist je dat ik hier was?' Vroeg ik. 'Ik zag je met alicia hierheen lopen' zei hij met een bigsmile. En ik gaf een kus. En hij kuste terug. Maar het momentje werd verstoord door alicia die blij aan kwam huppelen, 'hey schatje' zei ik lachend, en tilde haar op mijn schoot, 'is dat mijn nieuwe papa?' Vroeg alicia, en ik schudde mijn hoofd, 'Nee je hebt nogsteeds dezelfde hoor' lachte ik. En ze keek me raar aan, 'hey alicia' zei matt. En alicia lachte verlegen, waardoor ik moest lachen. Er kwamen 3 meisjes naar ons toegerend 'mag alicia weer mee spelen' vroegen ze alle drie tegelijk, ik knikte, 'ja hoor' glimlachte ik en ik gaf alicia een kus. 'Wat is het een mooi meisje' zei matt. Ik keek hem aan, 'Ja he' zei ik glimlachend. 'Ik heb ook altijd al een kindje gewild sinds ik er wat van snapte' vertelde matt, en ik keek hem lief aan, 'Je bent stiefvader' glimlachte ik. 'Ohja?' Zei hij. En ik keek hem boos aan. 'Oh niet?' Zei ik raar. En hij keek weg. 'Nog niet' zei hij daarna. Ik voelde me echt super voorschut nu.. Ik dacht dat we al iets hadden na gisteren.. Maar niet dus.

'ALICIA KOM WE GAAN NAAR HUIS TOE EVENTJES MIDDAG ETEN' riep ik in de hoop dat ze het hoorde, maar ze kwam al aanrennen. 'ETEEEEHHHNN' riep ze blij en ik glimlachte. Samen liepen we naar huis, 'ik loop mee' zei matt. Ik keek hem aan, maar zei niks. 'Jess wat is dr' vroeg hij. 'Niks? Hoezo' vroeg ik daarna. 'Je doet anders' 'oh sorry'

De rest van de weg was het stil, en matt liep z'n eigen tuin in, en ik de mijne, hij keek me aan dat zag ik in mijn ooghoeken, maar ik liep naar binnen.

'WE ZIJN THUIS' riep ik, 'HEEY IK HEB ETEN KLAAR STAAN OP DE KEUKENTAFEL' riep irma terug. Wat heb ik dit gemist deze week, met zijn alle eten. Alicia klom de stoel op, en ik ging naast dr zitten. Irma kwam aanlopen en ging dr gezellig bij zitten. 'En hoe was het in de speeltuin?' Vroeg ze. 'Leuuuk' riep alicia. En ik glimlachte, 'nou je hoort het' lachte ik. Irma keek blij en smeerde een boterhammetje.

We waren alweer tv aan het kijken, en alicia was in slaap gevallen. Ik glimlachte, en aaide over haar hoofd. Tot ik de bel hoorde, ik liep naar de deur en zag matt staan. 'Hey' zei ik, en matt ging op zijn knie zitten, pakte een bos rode rozen, en een gigaaaa teddy beer, 'wil je mijn vriendinnetje zijn?' Vroeg hij als volgt. En mijn ogen werden groot. 'W-wauw matt, jaa' zei ik blij en hij stond op en ik vloog hem om zijn nek. 'Ik hou van je' zei matt. En ik glimlachte. Irma kwam aan lopen, 'jess, het tocht een beetje neem hem mee naar binnen' zei ze glimlachend. En ik knikte.

We zaten op de bank, en irma ondervroeg matt even. Wat mij deed lachen. Ik zag dat matt zich op zijn gemak voelde. Want hij antwoordde heel relaxed. 'Oke, hij is goedgekeurd' glimlachte irma, en ze keek mij aan. Ik draaide lachend mijn ogen.

Matt was blijven eten, en vertelde dat alles goed ging tot nu toe. Dus ik was opgelucht. Hij ging om 20:00 weer weg, en ik stopte alicia in bed. Zelf ging ik eventjes irma slaaplekker zeggen, en begon even aan mijn huiswerk.

Na een paar uurtjes, ging ik toch maar slapen, ik zette mijn wekker om 7:00 en sprong mijn bed in. Slaaplekker!

Verliefd Op Mijn Neef #2 (VOLTOOID)Where stories live. Discover now