Hoofdstuk 55/3

903 41 2
                                    

Ik werd wakker van een piepende wekker. En zette hem af. YES, vrijdag! Dacht ik in mezelf.

Ik trok mijn uniform aan, en kam mijn haar. Daarna liep ik naar beneden want alicia lag niet in haar bedje.

'Goedemorgen!' Zei irma opgewekt. 'Wat ben jij blij op de vroege ochtend?' Zei ik lachend. 'Ja! Ik heb besloten een frisse start vanaf nu te maken' legde ze uit. Wat mij deed glimlachen.

Ik at mijn cornflakes op, pakte mijn tas, zei irma en alicia gedag, en fiets naar school.

Andy, en haar vriendinnen, stonden me al op te wachten. Ik zou ook vandaag naar hun training gaan! Ik heb er zoveel zin in.

'JESSSS' Riep lissa, en ze kwam lachend aan lopen, 'hey meiden' glimlachte ik. 'Na school naar de gymzaal okay?' Zei sam. 'Ja is goed' bevestigde ik en liep met andy naar de les.

'Ey andy, sorry van gister oke?' Zei ik. 'Ja t is al goed, je wilde me helpen' zei ze begrijpend. En ik glimlachte. 'Wie was dat eigenlijk?' Vroeg ik daarna. 'Een knappe 6e jaars' lachte ze. Ik knikte, 'en je vriendje?' Vroeg ik daarna. 'Begin je weer?' Zei ze drijgend. En ik schudde mijn hoofd. 'Rustig maar ik ben al stil' zei ik net voordat we de klas binnen liepen.

De les uren waren voorbij, en de bel ging. Iedereen stormde naar buiten.. Dat is 1 ding wat het zelfde is als in nederland, met die gedachte lachte ik zachtjes. 'Waar lach jij om?' Vroeg dylan plagerig. Ik schrok op, 'oh niks, binnenpretje' antwoordde ik.
En toen was ie weer weg.

Ik liep met andy, naar ons groepje of najah, hoever je het "ons" groepje kan noemen. 'Hey meiden!' Zei andy. En ik glimlachte erachteraan. 'Jess, we hebben een idee, als jij nou eens auditie doet voor bij het team te komen, wat je waarschijnlijk al mag hoor' lachte trissy. Ik knikte, 'lijkt me leuk! Wie zijn de jury?' Vroeg ik. Een paar van de meiden keken meteen naar beneden. Wat mij weer vragend liet kijken. 'Caitlyn. Molly en trish, oftewel, caitlyn en haar hondjes' legde andy uit. Ik zuchte.. 'Ik heb geen goede eerste indruk bij haar' zei ik balend. 'Het komt vast goed!' Zei sam en gaf me een knuffel. Kort daarna ging de bel. We liepen weer naar onze klassen.

'Je gaat niet veel om met de kinderen uit onze klas he?' Vroeg ik. 'Klopt' antwoordde andy. Ik deed niet eens de moeite om waarom te vragen, chagerijnig kind.

'Ochtend humeur?' Vroeg ik een tijdje later. 'Het gaat wel, leuk dat je het even vraagt' antwoorde andy opgefokt. 'Hé? Andy alles oké?' Vroeg ik angstig. En ze schudde haar hoofd, 'meneer kunnen we even naar het toilet? Er is iets mis' legde ik uit. De docent gaf toestemming, dus ik nam andy mee naar de wc.

'Andy wat is er?' Vroeg ik. 'H-hij heeft het u-uit gemaamt' stotterde ze. 'Wie? Je vriendje of de 6e jaars?' Vroeg ik. 'Mijn vriendje sukkel' zei ze kortaf. 'Okeoke, euh, je vind wel een nieuw vriendje, nu heb je meer tijd voor die uit de 6e tog?' Zei ik om haar proberen vrolijk te maken. 'J-ja..' Zei ze minder. Van streek. Als finishing touch trok ik haar in een knuffel, 'jongens zijn rare wezens' zei ik, en ik aaide over haar rug.

Na nog even een half uurtje in de klas gezeten te hebben gaat de bel weer. Ik word weer eens om ver geduwd door een paar gasten, maar verder kom ik zonder kleerscheuren bij de kantine aan. Ik kijk om me heen, en zag niemand van onze groep.

Wat nogal verbazend is.

'Iemand kwijt?' Vroeg een bekende stem, ik keek opzij en zag matt, 'heyy, jaa.. Andy' zei ik tegen de jongen die tegen me op botste de 1e dag. 'Ze is boven in de bibliotheek' zei matt. En ik knikte, ik wilde erheen lopen, maar matt hield me tegen, 'Ik zei wel waar ze was, maar niet wat ze aan het doen is, je kan denk ik beter hier blijven' glimlachte hij. Ik keek hem raar aan, maar begon het daarna te snappen. 'Wat een school joh' zei ik.

'Hoezo?' Vroeg matt ondertussen dat we gingen zitten. 'Nou, in nederland "vrijen" we niet zomaar in de bibliotheek. Of gewoon helemaal niet' zei ik lachend. 'Tja.. Hier gebeurt van alles' zei hij. 'Bespaar me de details' zei ik lachend,

Na een paar les uurtjes waren we uit. Dus ik liep met de nova groep mee naar de gymzaal.

Ik kwam binnen, en zag meteen 6 ogen me strak aankijken, caitlyn + hondjes..

'Hey cait, dit is..' Wilde trissy gaan uitleggen, maar caitlyn onderbrak haar.
'Ja ik weet wie het is, wat doet zij hier?' Vroeg caitlyn.
'Ze word een nova' zei sam beslissend. 'Niks daarvan! Zij hoort hier niet!' Riep caitlyn boos. Wat mij deed schrikken. 'Iedereen mag auditie doen, en we hebben nog iemand nodig..' Legde andy uit. 'Oke. Maar pas op meid ik ben streng' zei ze bitchy. Ik zuchtte. En liep naar het midden van de gymzaal.

Na een tijdje was ik klaar met mijn "auditie" . 'En?!' Vroeg ik.

'JE WAS SUPER!!!' Riepen de meiden. Ik glimlachte. 'Mah, valt mee' zei caitlyn. 'Oeh ze was veel beter dan jij' zei molly daarna tegen caitlyn. 'MOL HOU JE BEK, goed jess, je mag blijven. Voor nu!' Zei caitlyn boos.

Ik glimlachte, en knuffelde de meiden. 'Goed gedaan!!' Zei sam, 'ja inderdaad!!' Zei trissy.

De training zat er weer op, en ik kon weer eens meteen aanschuiven om te eten. 'Wat ben je weer laat schat' zei irma. 'Ja het spijt me, cheerleader training' zei ik, terwijl ik op mijn aardappele kauw. 'Gaaf! Je word cheerleader?!' Vroeg irma trots. 'Ik ben cheerleader!!' Zei ik, met nadruk op het woordje ben. 'Waauw! Gaaf!' Zei irma blij. En ik glimlachte.

Alicia lag op bed, en ik ook, ik was zo moe. Cheerleaden is een actieve sport joh. Is het wel een sport? Ja tog? En met die gedachten val ik in slaap.

Verliefd Op Mijn Neef #2 (VOLTOOID)Nơi câu chuyện tồn tại. Hãy khám phá bây giờ