Un necunoscut

3.1K 230 23
                                    

                         

                        Capitol needitat:

In timp ce Selyna si Mike asteptau ca prietenii lor sa se trezeasca, intr-un alt loc, o silueta masculina era asezata pe un fotoliu ce putea trece drept un tron din povestile cu printi si printese.

Desi incaperea era puternic luminata, fata nu i se vedea. Era imbracat cu un tricou rosu, muschii si cicatricile vazandu-i-se foarte clar. Isi sprijinea mana stanga de manerul fotoliului, cu cea dreapta ducandu-si un pahar de vin la gura in intervale mici de timp. 

Linistea sumbra este spulberata cand in incapere isi face aparitia un alt barbat, mic de inaltime si destul de slab. Acesta isi apleaca capul in semn de respect, asezandu-se apoi in genunchi.

- Ai dus la indeplinire ce ti-am cerut, Arnaud? se aude vocea rece si lipsita de inflexiuni a necunoscutului, care se apleaca in fata, dar ramanand inca cu chipul in umbra.

- Stapane, spre rusinea mea...

Acesta se intrerupe cand este lovit cu paharul tinut de barbatul de pe fotoliul din fata lui.

- Imbecilule, nu esti bun de nimic! Ti-am dat tot ce-ai avut nevoie pentru a-ti duce la indeplinire sarcina, iar tu n-ai fost in stare sa ucizi 6 adolescenti fara minte...

Desi tonul stapanului era calm, Arnaud simti cum trupul ii este strabatut de fiori reci. Stiind ca nu va avea o soarta prea buna din moment ce-a esuat, se apropie tarandu-se.

- Alteta, am incercat orice si aproape reusisem dar fata s-a aparat. A fost prea puternica. Am facut in asa fel incat sa para ca locul a fost de vina, ei nu banuiesc nimic din cele intamplate.

Cu toate ca privea in jos,  ingenunchiatul si-a seama ca isi marise sansele de a scapa cu viata. De aceea, continua ceva mai sigur pe fortele sale.

- Stapane, nu mai bine i-am face sa se desparta? Stiti cum se spune: '' Dezbina si cucereste''. Din cate am vazut, acel vampir este pornit sa o gaseasca si sa o ucida, de ce nu i-am usura situatia si i-am arata drumul spre pustoaica?

Necunoscutul isi trece mana prin par, analizand vorbele supusului sau. In scurt timp ajungand la decizia ca era cel mai bun plan de a scapa pentru totdeauna de bruneta.

Se relaxa, facand un semn spre barbatul de la picioarele sale. Il privi cu atentie si se blestema ca nu se gandise chiar el la asta mai demult.

- Imi place cum gandesti... Din nefericire pentru tine, ma voi ocupa singur de fata, iar tu cum stii prea multe nu vreau sa risc.

Arnaud nu apuca decat sa se ridice si sa se intoarca cu spatele, prabusindu-se in scurt timp, doborat de un pumnal.

Cand vrei sa rezolvi ceva, mai bine te ocupi personal de treaba. Iar eu exact asta intentionez sa fac... gandi necunoscutul privind cu satisfactie la corpul neinsufletit.



Le multumesc din suflet celor care citesc acestă carte.

Capitol este putin diferit fata de celelalte, nefiind din perspectiva unui personaj. Este prima data cand incerc acest mod de scriere si sper ca mi-a reusit cat de cat. Am procedat asa deoarece am adus in lumina reflectoarelor un nou personaj ce va avea un rol foarte important in viata Selynei.

Pupici :*

Din alta lumeUnde poveștirile trăiesc. Descoperă acum