Mathias

2.7K 217 15
                                    

Capitol needitat:

Selyna povesteste:


- Va disparea.

Vocea lui, a celui de-al doilea ales al meu, ma ia prin surprindere. Il privesc incruntata, asteptand mai multe raspunsuri din partea lui.

- Semnul de pe gatul tau, din aceasta cauza te incomodeaza, legatura dintre voi se anuleaza din moment ce n-a fost ceva venit din ambele parti.

- De unde ti-ai dat seama? Pana la urma e prima data cand ma vezi... ma surprind cuvintele lui, insa imi si aduc linistea interioara. Legatura pe care o aveam cu acel vampir va disparea, acum chiar nu va mai fi ceva ce ar putea sa ma impiedice din a ma razbuna.

Trecem printr-un hol intunecat, tavanul acestuia fiind sustinut numai de niste coloane inalte, dar plantele agatatoare cad asemenea unei perdele, impiedicand trecerea luminii. Dupa o perioada de mers ne oprim in fata a doua usi impunatoare, negre, din lemn si manere din aur.

Copia fidela a lui Travis isi aseaza mainile pe usi, apoi le impinge cu putere, deschizandu-le. Intram intr-un birou impunator, albul si negru fiind singurele nuante existente. Imi face semn cu mana sa ma asez pe unul din fotolii, asezandu-se la randul sau.

- Cred ca cel mai bine ar fi sa incep prin a ma prezenta, sunt Mathias. Banuiesc ca ai multe intrebari, pari cam dezorientata...

- Daca n-as fi fost asa, n-as fi venit aici, ii raspund nepasatoare insa, in acelasi timp, nerabdatoare sa indeplinesc motivul aparitiei mele in acest loc. Un zambet micut ii apare pe chipul serios si isi da ochii peste cap. Aleg sa profit de situatie, iar pentru a mai destinde atmosfera suier uimita:

- Am vazut bine? Domnul ' sunt serios mereu' si-a dat ochii peste cap?

Pufneste si isi da din nou ochii peste cap.

- Esti enervanta si obositoare.

- Nu-s eu de vina ca esti un mos de nu stiu cate mii de ani, nu-mi pasa vina, ii raspund asezandu-ma mai bine in fotoliu. - Acum, imi poti explica si mie cere-i treaba?

- Iti voi spune pornind de la nasterea ta. Tatal tau a fost intotdeauna foarte lacom si a calcat pe cadavre pentru a ajunge generalul armatei ingerilor, cea mai inalta pozitia, echivalenta cu statutul de rege. A avut 2 copii, primul a fost ba...

- 2 copii? Esti sigur? trag aer in piept si-l analizez atenta.

- Cum ziceam inainte sa fiu intrerupt, primul copil a fost un baiat pe care l-a numit Michael, mai pe scurt, Mike...

Clipesc rapid, aceasta fiind singura mea reactie. Intr-un fel ma asteptam la asa ceva, legaturile dintre noi erau prea puternice. Il privesc, iar el imi intelege mesajul tacut:

- Era multumit, in sfarsit avea un mostenitor, transmiterea numelui si a pozitiei tocmai fusese asigurata apoi a aparut o fetita. Nu a vazut o amenintare in noua membra a familiei, de aceea nu si-a mai dat interesul in privinta ei. Situatia s-a schimbat cand i-a observat puterea dupa doar cateva zile de la nastere. A incercat prin orice metoda sa scape de ea, mai exact de tine, insa ce nu stia era ca fiica lui nu era o fiinta obisnuita. Intunericul, o forta puternica, necontrolata si distrugatoare a recunoscut potentialul micutei si i s-a oferit, i-a cedat controlul si i-a salvat viata.

- Cum adica?

- La inceput n-ai avut sub stapanire intreaga putere a intunericului, doar o parte, insa tatal tau a vrut sa scape de orice fel de amenintare. Aveai cateva zile cand a incercat sa te ucida... si a reusit. Dar cand ai revenit la viata, intreg viitorul s-a schimbat. Pana a veni cu ideea de a te exila a tot incercat sa te ucida, dar cum putea reusi daca tinta lui era deja moarta?

- Este posibil?

- Intunericul te-al luat sub protectia lui cand ai fost ucisa si ati devenit inseparabili si indestructibili. Cand ai ajuns aici, intr-un fel, ti-a oferit un corp uman. Nu ma intelege gresit, aceasta este infatisarea ta, dar aveai nevoie de o carcasa capabila sa tina ascunsa intreaga ta capacitate.

- De ce am doua suflete pereche?

- Raspunsul este simplu, unul iti era destinat de la nastere, celalalt ti-a fost dat cand ai revenit la viata, spun asta la modul impropriu, si a fost creata o cu totul alta persoana. Trebuie sa-ti dai seama doar care ti-a fost destinat dupa ce ai revenit din morti, el este adevaratul tau suflet pereche.

- Insa nu am nevoie de niciunul, ii spun calma.


Din alta lumeWhere stories live. Discover now