EBRu

580 50 21
                                    

Defnenin oynan aşk oyunu ogrenmesi bütün arkadaşları sarstığı gibi benide oldukça sarmıştı.Kimse bu konu hakkinda kendini savunamiyordu çünkü ortada herkesin işlediği bir suc vardı susmak bile suctu burda
Sabah Pelinin telefonuyla kendime geldim "Bugünkü dergileri gazeteleri gördüm mu? diye sordu o an okadar korktum ki kötü birşey oldu sanırım diyerek dergileri eline aldım ki,Oda ne Defne yılın yüzü diyordu.
"Pelin Leventtin bunu görmesi gerek" derken ben bunu engelleyemeyiz elbette gorcek asıl gördükten sonra ne yapacağımıZı düşünüyordum.
Pelin hazırlan seni almaya geliyorum dedi ve yarım saat sonra kapimdaydi.Bu kız usumuyor mu ya?mini kot elbisesiyle oldukça sık görünüyordu.Onun yanında her bayanin kendini kötü hisetmesi kesin gibi birşeydi. Beni gorunce "daha giyinmedin mi sen" dedi.Oysa ben giyinmistim buda demek oluyordu ki Pelin üstümü begenmemisti.
....Kanka naber daha hazirlanmamissin bile
.... Hoşgeldin hazırım aslında ama istersen sen yardımcı ol elbise seçimine dedim
.....Tabiyki canım dedi kikirdayarak
Odama çıktığımızda Pelin elbise dolabimi acip bütün elbiseleri bu olmaz bu çok renkli ,bu renksiz diye alıp,alıp yatağa atıyordu.Sonunda Mavi uzun kollu elbisemi begenmisti.Eh buda iyidi enazindan uzun koluydu.ben giyinirken Pelin konuya girdi.
....Kanka geç kaldik Levent dergiyi görmüş
....Ne diyorsun e Ne yapmış nasıl görmüş
....Teyzemgillerse kalcakti zaten muhtemelen eniştem göstermiş.
....Peki ya Defne o nerde
....Bilmiyorum telefonuna ulasilmiyor ama bugün AVMde imza günü varmış?
.....Pelin ne diyorsun hadi ne duruyoruz ozaman hemen ora gidelim

Pelinle beraber evden ciktik AVM oldukça kalabalıktı .Defne makyaj stantinin önünde durup sorulan soruları cevapliyordu ki Oda ne Levent; bizi burda gormemeliydi.Bir anda kalabalığın önüne geçip Defneyi sürükleyerek dışarı çıkardı bir anda ortalık karıştı artık Levent bizi görürse görsün diyerek peşlerinden çıkış kapısına doğru ilerledik ki Büyük bir magazin ordusu kapıda bekliyordu.Levent Defneyi zorla arabaya bindirip ordan uzaklaştı.biz bir köşede durmuş olanları izliyorduk o ara Pelinin telefonu çaldı arayan Burakti"Bekleyin sizi aliyorum"dedi.

Burak'in gelmesiyle biraz olsun rahatladik bir yerlere gidip bu konuyu cozmenin yolunu bulmaliydik.Saatler ilerliyordu ama biz ne Leventti aramaya cesaret bulmuştuk nede Defneyi çünkü Defne ozaman bize demiyecekmiydi siz böyle bir oyuna nasıl izin verirsiniz bana neden soylemediniz diye bu sebepten bu konuyu kendilerinin çözmesi en iyisiydi.Burak çalan telefon sesiyle yanımızdan uzaklaştı geri döndüğünde yüzü tamamen kötüydü
.....Kızlar kalkalim mi benim gitmem gerek
....Burak ne oldu arayan kimdi?dedi Pelin
....Kızlar lütfen kalkalim size sonra anlatırım
...Hayır Burak ne olduğunu anlatirmisin lütfen bilmek bizim de hakkimiz dedi.Ebru
.... Defne gidiyor
....Nere nasıl gidiyor
.....Üç gün sonra izmir'e dedesinin yanına
....Peki ya Levent o ne olcak
.....Kızlar lütfen biz karismıyoruz Defne bunu Leventtin bilmesini istemiyor.
....Bu şu mu oluyor bu Ask bitti mi

Buraktan öğrendiğimize göre Levent Defneyi eve bırakmış yol boyunca tartışmışlar ve herkes kendi yoluna diye karar almışlar.Suan teyzesinin burda olduğu için bu konuyu konuşmak ve kimseyle görüşmek istemediği belirtmiş.
Burak ve Pelin beraber gitme kararı alınca Pelinin arabasını ben aldım ve Leventti görmek istiyordum ilk aradığımda açmadı sonrasında isteksizce açtı ve "Iyiyim gelmene gerek yok "desede sonrasında beni kıramadı ve görüşmek istememi olumlu karşıladı.
Levent'in evine vardığında dağılmış görünüyordu.Onu en son Umut'un ölümünde böyle görmüştüm.Leventtin Defneyi sevdiğine en çok inanan ve bu Ask oyunun bitmesi gerektiğini söyleyen bendim.Suan karsimda Levent akan gozyaslarini göstermeme çabası gösterirken
.....Canım yapma böyle Defnede seni cok seviyor herşey düzelecek emin olabilirsin
....Ebru lütfen Sevse yolumdan çekil demezdi
....Aşk kolay bulunmuyor bunu bırakma gitmesine izin verme
....Anladım Defne bir yere mi gidiyor?
....Yok hayır sadece bu Ask böyle bitmesin diyorum.neden ona olan duygularını yazmiyorsun
....Yazmak mi sence bu ise yarar mi?
....Neden yaramasin güzel yazılar yazarsin eskiden sen

Levent'in yanından ayrıldıktan sonra ona Defnenin Izmir'e gideceğini söylesem daha mi iyi olurdu demekten kendi mi alamadim, ama bu iliskiye daha fazla karismak istemiyordum.Umarım beni dinler ve Defneye olan duygularini yazar ve birbirlerini birkerede tartismadan anlarlardi...

Levent le yıllar sonra böyle oturup konusacaksin ve Sen onun Ablası olarak ona uyarıda bulunacaksin deseler asla inamazdim.Ama suan en çok Istediğim şey onun mutlu olmasıydı.

ASK OYUNUHikayelerin yaşadığı yer. Şimdi keşfedin